Съседи във война (Los vecinos en guerra)

Началото!

„Los vecinos en guerra“ е историята за група семейства, които водят спокоен живот, с обичайните ежедневни случки в квартала, но всички се настройват срещу новодошли, мистериозни съседи.

Меча е жена около 40-годишна, която в настоящето е идеалната домакиня, но преди двадесет години е била част от група измамници. Никой в настоящия ѝ живот не знае нищо за това минало. Семейство и приятели не подозират каква е била тя преди години. И тази тайна е заложена в основата на тази история.

В миналото, Меча е работила с двама съдружници: Алекс, който я е привлякъл към тази работа и се е превърнал в първата ѝ любов, и Сиро, който планирал и финансирал измамите. След провал по време на една кражба, групата се е разпуснала. С променена самоличност, тя започва нов живот, далеч от света на измамите. По същото време, Сиро се е оказал зад решетките, а Меча е останала с убеждението, че Алекс е умрял, докато се е опитвал да се измъкне.

От двадесет години, Меча е омъжена за Рафаел Креспо, с когото имат три деца и живеят заедно с неговата майка Соня. Меча така и не е разкрила пред Рафаел своята тайна. Първоначалният ѝ мотив е бил да скрие от съпруга и децата си с какъв човек живеят, че всъщност е измислила своя живот.

Семейство Креспо живеят в спокоен квартал, заобиколени от съседи, които са и техни приятели. Но една сутрин, която е изглеждала като всяка друга, откриват, че в най-луксозната къща в квартала се е нанесло ново семейство: Майорга.

След това, целият квартал се променя. Семейство Майорга са много странни и дават вид на идеалното семейство. Меча изпада в шок, когато открива, че мъжът в семейството не е някой друг, а Алекс, нейната стара любов и съучастник в кражбите, за когото тя е вярвала, че е умрял.

Алекс е стоял далеч от Меча през всички тези години, но никога не я е забравил. Сиро е излязъл от затвора и се е заклел да си отмъсти за това, че те са го предлага при последния обир. Алекс решил да защити Меча и за това, заедно с една група актьори и измамници той сформира фалшиво семейство и се настанява в къщата срещу тази на семейство Креспо.

Конфликтът за Меча е тежък и тя трябва да попречи на семействата да се свържат. Освен това, връзката ѝ с Алекс се подновява и е принудена да има за съсед „своята стара любов“.

Промяната!

Меча знае, че въпреки усложненията, опасността е реална. Присъствието на Сиро все по-осезаемо се усеща и рискът за нейните любими близки се оказва на дневен ред.

Сиро се сближава с близкия кръг на главореза Роке. Сиро иска другите да му върнат плячката от последния обир – известния диамант „Черна звезда“. Нито Меча, нито Алекс го притежават. Меча казва истината, но Алекс остава подозрителен.

В един момент, Сиро преминава границите – принуждава ги отново да работят заедно, за да му покрият „неосъществените печалби“. Ако не приемат, семейството на Меча ще се окаже в опасност.

Но Меча не е единствената, която пази тайна. Рафаел скрива от близките си, че е останал без работа и всеки ден излиза по обичайното време, уверявайки ги, че продължава да работи на последната си работа. Един ден, Рафаел се запознава с една девойка – Каролина, която успява да го съблазни и така се превръща в проблем за неговото ежедневие.

От друга страна, Меча заживява в своите две реалности. На майка и домакиня, и на измамница. Не веднъж тя се забърква в опасни ситуации, на които неволен свидетел става Хуанита, нейното бебе, която се радва на тези ситуации без да подозира за опасността, на която е изложена.

Пресечните точки на тези различни светове оставят отпечатъка си на семейните връзки. Нови връзки се раждат между членовете на семействата, реални и фалшиви. Меча се опитва да поддържа един ред, който малко по малко започва да се измъква от нейния контрол. Така заживява с адреналина, който се е опитала да забрави.

„Los Vecinos en guerra“ показва обикновени персонажи, забъркани в необичайни ситуации, но в същото време, те продължават да водят своя ежедневен живот в своите къщи, а това ежедневие е много близко до това на самите зрители...

Източник: www.telefe.com