Богатите не искат разрешение (Los ricos no piden permiso)

Два много различни свята, свързани с кръстосани любови, отмъщения и предателства в голям мащаб, но обединени от общ знаменател: търсенето на истината зад убийството на Анхелика, на всяка цена...

Ръководено от здравата ръка на матриарха Анхелика, вдовица на Карлос Мария, истинският управител на семейното богатство на клана Виялба, то е допълнено от трите деца: Антонио, Ана и Агустин.

Антонио е най-големият. Скромен мъж, който така и не е успял да изгради здрава връзка с майка си. От друга страна, Ана има много сложен характер: винаги непредвидима, обявена за „странното“ дете в семейството. Агустин е единственият, който обожава майка си и я приема такава, каквато е, без никакви въпроси.

Въпреки че са толкова различни, потомците и бъдещите наследници имат нещо общо: никой не успява да се разбира с Лисандро, чичо им по бащина линия, амбициозен човек, който се опитва да бъде единственият управител на целия капитал на Виялба, включително и прекрасен имот. Интересът му към собствеността си има определена причина, която той добре пази в тайна: лагуната, която се намира на земите им, крие тайна, която може да превърне в милионер, всеки, който я открие.

И така, в този „свят на богати“ на онези, които са „горе“, започва борба за контрол над всичко: от една страна Лисандро, а от друга – трите деца заедно с майка си и Бернарда, сестрата на Анхелика, довереница на племенниците си и вярна икономка на къщата.

Като допълнение, съществува „паралелна вселена“ отвъд вратите на имението Виялба, по-точно във вътрешността на имота. Там съжителстват работниците от имението: домакини, готвачи, майстори, общи работници, всички, които отговарят за обслужването в къщата. В контраст с лукса и блясъка, „добре живеещите“, онези, които са „долу“, живеят, за да задоволяват капризите на своите шефове. Безусловно, те също така стават част от сблъсъка между роднините, което създава врагове и съюзи помежду си.

Рафаел е новият управител на имението. Работлив и отговорен, той живее добре, докато не се запознава с Хулия, новата учителка, която пристига в имението. Той се влюбва лудо в нея. Но Антония Виялба също ѝ хвърля око. И така, първият сблъсък между класите е заради любов и борбата за вниманието на една и съща жена.

Всъщност, истинският проблем между „богати“ и „бедни“ изплува малко след това, в денят след сватбата между Агустин и годеницата му Хосефина. При не много ясни обстоятелства, Анхелика е открита мъртва в царевичната нива. Всичко сочи като единствен виновник Рафаел, управителят.

Докато се търси кой е истинският виновник за тази смърт, други „видни граждани“ от селото започват да насърчават антипатията между тях и другите, какъвто е случая на Марсиал, синът на кмета, съюзник на Лисандро; и Виктория, биохимичка, която пристига, за да анализира водата, но всъщност крие другите си намерения.

От друга страна, семейството е принудено да обърне внимание на прислужниците, по-специално на Естер – шеф на кухнята в имението и човека, който най-добре знае подробности за живота на шефовете. И на Елена, новата прислужница, която пази тайна, разкриването на която може да повлияе върху репутацията на Виялба. Освен това, със своята красота, тя пленява сърцето на Агустин, осмелявайки се да пресече невидимата линия, която разделя „собственици“ и „работници“.

Източник: www.teledoce.com