Помощниците на Бог (Los que ayudan a Dios)

Новелата разказва историята на четири жени, които работят в болницата и насред ужаса, който изживяват ежедневно сред хаоса на работното си място, те изживяват и своите собствени трагедии...

Тези четири жени са Хулия, Марта, Елена и Алисия и работят като доброволки е болницата. Всяка от тях има свои собствени страхове и лични конфликти.

Хулия е лекар и живее огорчена от живота, след като съпругът ѝ я напуснал, защото е стерилна. Диего е един от лекарите в болницата. Той се влюбва безумно в Хулия. Тя, обаче, не му вярва, защото го приема за плейбой и освен това знае, че има връзка със Соня – танцьорка от балета.

Елена върви бодро в живота, но в действителност, тя е самотна майка и е изправена пред трудностите да завърши образованието си като медик и в същото време, да се грижи за дъщеря си Мили. Животът на Елена се утежнява, когато в болницата пристига Адриана - бременна и тежко болна жена, която се оказва, че е съпругата на Густаво, голямата любов на Елена и бащата на дъщеря ѝ.

Алисия е вдовица и е отгледала сама децата си, загърбвайки личните си нужди и социални връзки. Докато Орасио Бертис – директорът на болницата, се влюбва в нея.

И Марта. Тя е дама от обществото, богата и горда. Тя е била изоставена от съпруга си, който е отвел и дъщеря им Валерия, за да я накаже. Когато се влюбва в един много по-млад от нея лекар и повярва, че животът отново ѝ се усмихва, в живота ѝ се завръща дъщеря ѝ...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Los_que_ayudan_a_Dios