Успелите Перес (Los exitosos Pérez)

Мартин Перес е един високомерен мъж и манипулатор. Водещ на най-популярните новини в страната. Той е работил няколко години за канал Global News – неговото работно място, което му позволява освен да си върши работата, но също така да спечели слава сред зрителите. Роберта Сантос – собственица на канал RS News, конкуренцията на Global News, знае, че много скоро ще изтече срока на договора му с канала и тайно му прави предложение за работа. При преговорите, Перес изглежда е настроен да приеме.

Мартин съобщава своето решение да напусне новините на собственика на канала Global News – Франко Арана, който отчаян след това признание, започва да спори с журналиста. В момент на силно раздразнение, Франко удря Мартин, който пада по гръб и след като удря главата си, остава да лежи в безсъзнание. Изплашен и обезпокоен от мисълта, че е убил най-известния човек в страната, той оставя решаването на проблема във властта на дясната му ръка – Аманда, и се оттегля от канала.

Случайно, при излизането му от офиса на канала, Франко е блъснат от колата на Гонсало Гонсалес – актьор и театрален преподавател, който външно много прилича на Мартин. Франко му предлага да заеме мястото на Мартин срещу много добро заплащане. Гонсало приема, притеснен от ипотечен кредит, и след като подписва договора, който нито той, нито импресариото му прочитат, започва да се представя за Перес.

Гонсало, вече в кожата на Мартин, открива, че семейство Перес са били идеалната двойка само пред камерите и публиката, но в интимен план, те се игнорират и не се разбират. Става ясно, че Мартин е хомосексуалист и негов партньор е Томас Арана – син на собственика на канала, докато Сол поддържа връзка с Диего, хроникьор от канал Global News.

С времето, Гонсало се влюбва в Сол и прави опити да се сближи с нея, но е отблъснат от предполагаемата му съпруга, която знае, че Мартин не харесва жени, тъй като той лично й е признал преди време, че поддържа сантиментална връзка с нея, за да остане на работа в канала. Но тъй като той не изпитва влечение към мъже, а Сол все повече го привлича, тяхната връзка се променя с времето и той се сближава много с нея, а се отдалечава от Томас.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Los_exitosos_Pérez