Успешните Пелс (Los exitosos Pells)

Мартин Пелс има всичко: слава, пари, една прекрасна жена и популярност, за която винаги е мечтал. Без съмнение, той е най-популярния телевизионен водещ в страната. За разлика от него, Гонсало Редолес се намира в разруха, опитва се да продължи напред с театралните курсове, които води, но които не стигат, за да преживява. Той е пълен неудачник.

Но това, което за единият е фатална катастрофа, за другия може да се окаже от възможността, която съдбата му предлага, за да успее в живота. Една дъждовна нощ, Гонсало има съдбовна среща с манипулираща и безскрупулна собственица на новинарския канал TW News. Тогава най-неочаквано неговите мечти започват да стават реалност.

И първата от тях е любовта. Защото от първата минута, в която Гонсало Редолес приема да стане водещ на най-известните в страната новини след странното изчезване на титуляра, той се запознава със Сол Коста, очарователната съпруга на Мартин Пелс и водеща на най-шикозното телевизионно предаване, в която той се влюбва отчаяно.

Персонажите:

Франка Андраде

Очарователна жена, почитателка на добрия живот. Като собственица на TV News тя поддържа висок стандарт на живот, за който винаги е мечтала. Но нейната най-голяма слабост е положението й, което й осигурява голяма власт в света на комуникациите, което предизвиква завистта на околните, както и много обърквания. Сред хората, които са в в кръга на любимците, е Естебан Нуньес, нейният бивш съпруг и собственик на N-Noticias, конкурентният телевизионен новинарски канал. За това основната й цел е да задържи в канала си Мартин Пелс, който е безспорен любимец на публиката.

Гонсало Редолес

Въпреки всички схващания, той е пълна противоположност на Мартин Пелс - мързелив, крайно чувствителен, почитател на хубавата храна, както и на силния алкохол. Не вижда по-далеч от своя ден и гледа само как да продължи със своите театрални класове, заради които трупа все повече и повече дългове. Въпреки че не приема телевизията и защитава театъра като място за истински професионалисти, това не му служи за нищо. Домът му е един хаос, а връзката му с Мими не отива на никъде. Нощта, в която преживява катастрофа и се запознава с Франка Андраде, променя напълно живота му. Той замества Мартин Пелс и всичко, което винаги е ненавиждал, става част от живота му. Намира спасение в Сол Коста, която го привлича от първия момент, но открива и една „малка подробност": Пелс поддържа връзка с Томас Андраде.

Сол Коста

Също като Мартин Пелс, Сол Коста е амбициозна жена, която от години се радва на успех в TV News и сега се намира в най-добрите времена на своята кариера. Привлекателна, умна, работлива и иронична. Случайно попада в лапите на Франка Андраде, на която дължи своето развитие. Въпреки че животът й е изложен на показ, никой не подозира, че бракът й с Мартин Пелс е фарс. Тя не иска да лъже повече, въпреки че това би означавало край на кариерата й като най-успешната водеща на телевизионни новини в страна и на удобствата, които това й носи. По този начин би могла да се освободи и да има открита връзка с Диего Планес.

Томас Алдунате

Единствено дете не Франка. Капризен, изпълнен с различни фобии и почитател на подробностите. Неговата мания си има име и фамилия: Мартин Пелс. Той има сантиментална връзка с него от няколко години, което е помогнало на Пелс да се превърне в една от най-ярките фигури в света на медиите. Благодарение на това, че е син на Франка, Томас се радва на лукс на работното си място в канала на майка си. Томас страда, защото напоследък поведението на Мартин се променя и се държи много дистанцирано. Всичко се променя, когато осъзнава, че има голям съперник в лицето на Сол Коста.

Мартин Пелс

За Мартин Пел съществува само една цел в живота: да има всичко. Отхвърлен и изоставен от родителите си, той е израснал в едно сиропиталище, в което натрупва голямо разочарование от всичко, което се превръща в негова движеща сила. По тази причина, телевизията се превръща в неговата спасителна сламка. Краен маниак, почитател на йогата, той порицава всички пушачи. Мартин Пелс има възможността да поеме съдбата си в свои ръце и сега той е един от най-популярните водещи на новини. За това, заедно със Сол Коста, негова колежка и съпруга, се превръщат в непобедим дует, обожаван от цялата страна.

Гидо Уедел

Вярва, че е един истински и незаменим любовник. Почти собственик на TV News. В действителност, той не само изпълнява всички капризи на Франка Андраде, но също така е неин любовник и онзи, който знае всичките й тайни и слабости. За това той притежава огромна власт в сянка и много добре знае как да дърпа конците в канала. По коридорите се носят слухове, че Уедел е истинският идеолог на успеха на канала и че той стои зад всичко. Разбира се, всички знаят, че той е готов да умре за Франка и че тя е единствената жена, която може да властва над него. И сега, когато изпадат в затруднено положение, именно Гидо успява да избегне раздялата на известните Пелс.

Естебан Нуньес

Нуньес, както всички го познават, е собственик на новинарския канал N-Noticias, конкуренцията на Франка Андраде. Каналът е винаги на второ място, тъй като Мартин Пелс заема винаги челното. За това, основната му цел е да открие водещ, който да се превърне в новото лице на канала. Но това съревнование почти го разболява и основната причина е много дълбока: Естебан Нуньес е бившия съпруг на Франка, неговата голяма младежка любов. Двамата са открили пътя към журналистиката и са разбрали, че могат да стигнат много далеч. Когато Франка се разделя с него, той остава без нищо.

Серхио Гонсалес

Добър тип с голямо сърце. Най-добрият приятел на Гонсало и му е верен другар от детинство. Нещата никога не му се получават, тъй като не винаги успява да вложи цялата си настойчивост. Обожава свободата си и за това му е изключително трудно да започне сериозна връзка. Постоянно сменя жените, с които излиза. Помага на Гонсало, когато трябва да заеме мястото на Мартин Пелс и го защитава по всички фронтове. С всеки изминал ден все повече се забърква все повече в тази история.

Даниела Каминеро

Топ-гримьорка. Тя е популярна не само с добрата си работа, но също така и заради облика й на комедиант. Даниела е много близка със Сол Коста и само тя знае за договора, който са сключили семейство Пелс. Тя се превръща в безусловна приятелка на известната телевизионна водеща.

Диего Планес

Вечният заместник на Мартин Пелс и за това го ненавижда. Въпреки че не притежава привлекателността на Пелс, той се смята за неотразим. Той е истински нарцис и крайно амбициозен. Той е журналист, който ходи по улиците, а след това сглобява новините. Не може да се каже, че това му харесва. Не се замисля много, когато му се отваря възможност да „докладва" на конкуренцията, която му носи дивиденти.

Лили Токман

Когато изпълнителната продуцентка на канала Лили Токман се появи, всички членове на екипа побягват по местата си. Старае се да следи нещата да стават така, както трябва. Тя е една от движещите сили на канала, тъй като тя е работохоличка, която прекарва прекалено много време в телевизията, за да контролира екипа. За успеха на канала тя е способна на всичко и за това изпълнява всички прищявки на двамата Пелс.

Чарли Убиля

Асистент на Мартин Пелс и по тази причина страда много от близостта си с него. Той е голям професионалист и вярва, че животът му е подготвил блестящо бъдеще. Моли се да се събере с Томас Андраде, в който е много влюбен. Но докато това стане, той изчаква търпеливо. След като Гонсало Редолес заема мястото на г-н Пелс, Чарли започва да изпитва страх за своето място, тъй като се сблъсква с конкуренция в лицето на Серхио Гонсалес.

Начо Естевес

Непоправим женкар. Това е Начо Естевес, продуцент на новините в новинарския канал, включително и мястото, което заема в САЩ. Всички жени си падат по него и той иска да има всички жени. И програмата, в която работи, не е изключение: докато се среща тайно с Лили, той излиза тайно и с Даниела. Той не осъзнава своето престъпление до деня, в който Лили и Даниела не се обединяват и го принуждават да плати за своето вероломство.

Алвро Прим

Типичен директор на телевизия, който вярва, че миналото е било по-добро и живее със спомените. Резервиран и самоуверен тип, който вярва, че дължи лоялност само към самия себе си. Той е безскрупулен тип, който предлага на всяка госпожица да души из телевизията в замяна на някои услуги. Живее в постоянен стрес и работи интензивно, въпреки своите години, което го довежда на крачка от инфаркт.

Рикардо Каталано

Адвокат и съветник на канала. Смята се за най-големият песимист на планетата. Заедно с Гидо, той е част от кръга на доверие на собственицата на канала TV News. Води делата на канала на границата на законността. Освен това има собствен интерес към новинарския канал. Това, което никой не знае, че той мълчаливо ненавижда своята шефка, единствената му клиентка. За това иска да вземе по-голямо „парче от тортата", убеден че го заслужава.

Хуан Ласалвия

Като личен асистент на Естебан Нуньес, Хуан трябва да понася някои неща: неговите гневни атаки, неговото лошо настроение, неговите удари в офиса и преди всичко, неговите идеи как да спечели войната с Франка Андраде. Също така се впуска в различни мисии, от които излиза невредим, но в тежко състояние на стрес. Представя се за служител в TV News, за да може да събира нужната на шефа му информация за конкуренцията, а също така да изостря положението между двамата Пелс.

Мими

Тя е сред малкото хора, заедно със Серхио, които познават истински Гонсало и знаят всичките му провали. Като ученичка в театралните класове на Гонсало, тя постоянно е с него. За това не разбира обясненията на своя партньор, с когото са и любовници, когато той изчезва и започва да работи на мястото, което винаги е ненавиждал: телевизията.

Източник: tvn.cl