Мъжете предпочитат грубиянки (Los caballeros las prefieren brutas)

Първи сезон

Кристина Овиедо е успяла, умна, независима, упорита и въпреки всичко това, е на път да се омъжи. Но точно в навечерието на сватбата и точно в нейния апартамент, съдбата й е подготвила една изненада, която ще й отвори очите и ще й покаже голата истина, или казано по-точно: Едуардо, нейният годеник, предпочита грубиянки. И няма по-подходяща жена, която да изпълнява това условие, от най-добрата приятелка от детинство на Кристина: Памела.

От този момент, всичко се променя за Кристина. Тя продължава да е успяла, умна, независима и упорита, но се чувства толкова самотна, колкото и първия ден. И това се превръща в дилема на живота й занапред: Трябва ли стане грубиянка или да се представя за такава, за да постигне това, което другите жени успяват да постигнат с такава лекота?!

Една история, която разчупва клишетата, предразсъдъците и страхове, които всеки изпитва пред противоположния пол и пред нелеката задача да открие идеалната половинка.

Но Кристина няма да е сама в тази трудна задача. С нея ще бъдат неотлъчно Родриго и Ана, нейните приятели и колеги, които се опитват да я задържат над повърхността след трагедията, с която се сблъсква; както и омъжената й сестра Грасия и чувствата, които събуждат у нея един непознат – Алехандро.

Втори сезон

Във втория сезон на сериала, нещата продължават да се усложняват все повече за всеки един от персонажите...

Романът на Алехандро предизвиква истински бум и сега постоянно е заобиколен от истерични фенки, които само искат да са близо до своя нов идол.

Тази ситуация, обаче, не се нрави на любимата ни Кристина, която все още не е открила своя Чаровен Принц...

Грасия, от своя страна, прави завой на 180º и ни показва своя образ на фатална жена, наслаждавайки се на всеки миг от новия си живот на необвързана...

За разлика от нея, Памела отива в другата крайност, тъй като е отчаяна и решена на всичко, за да привлече внимание...

А Гилермо не само си намира нова „приятелка“, а също така планира Голямо Отмъщение срещу бившата си половинка...

Персонажите:

Кристина Овиедо

Кристина има всичко. Тя е умна, постига всичко, което поиска, собственичка е на популярна компания за дизайн, притежава собствен апартамент и е на път да се омъжи. Или по-точно казано, била е, тъй като в нощта преди сватбата, тя открива своя годеник с най-добрата й приятелка. И от този момент започват нейните несгоди в търсене на идеалния мъж, който да я обича такава, каквато е. Но тя не е грубиянка. Нито може да се научи да бъде така. И това е нейния основен проблем.

Алехандро Ботеро

От Баранкия към целия свят. Такива са размерите на вдъхновението на Алехандро, които има като писател. Но едно нещо са мечтите и друг, Богота, защото намеренията му да се превърне в писател на полицейски романи си остават точно такива – чисти намерения. От добро семейство, добре изглеждащ, съблазнител и безотговорен, той има много жени, въпреки че не иска нищо от тях. В неговия случай, ако мъжете са от Марс, жените са най-малкото от Криптон или друга далечна галактика. Но се оказва на тази планета, на която се запознава с Кристина и за първи път през живота си, може да я гледа, но не и да я докосва.

Грасия Овиедо

По-малка сестра на Кристина, въпреки че заради характера, който има, изглежда по-голяма. Красива, с изваяно тяло, тя се е омъжила много млада и от тогава единствената й професия е да практикува ролята на щастливо омъжена жена и не само пред хората. И точно това са основните й конфликти със сестра й Кристина, с която са пълна противоположност, особено що се отнася до личния живот. Но дълбоко в себе си, тя иска да бъде като нея.

Ана де ла Есприея

Една от най-добрите приятелки на Кристина, нейната дясна ръка, лоялна и всеотдайна колежка. Стъпила е здраво на земята, тя е имала прекалено много авантюри, за да си позволява да дава съвети за мъжете и за това, което те в действителност търсят. И това не е любов, според нейния опит. Хипи, естествена и умна, Ана, заедно с Родриго, сформират специално дуо, което има мисията да държат над повърхността приятелката си.

Родриго Флорес

Верен приятел и колега на Кристина. Той е гей и не крие своите предпочитания, най-вече в Богота, тъй като извън града, където живеят родителите му, той е мачо от рода на Чарлс Бронсън. Познава Кристина от години и е официалния дизайнер в компанията й – Cris Oviedo Designs. Солидарен, хипохондрик, който е в постоянно търсене на идеалния мъж за себе си. Родриго притежава изключително чувство за хумор, което много помага в тежки моменти.

Мигел Фераро

Най-добър приятел и довереник на Алехандро. Природата не била щедра към него и за да компенсира това, той се превръща в очарованието на всяко социално събитие. Обожава да е душата на компанията, шегаджията, тъй като притежава таланта да кара всеки да се смее. Относно жените, той е готов да преследва всяка, която се движи и е над 40 килограма. И именно една от тези негови жени става причината Алехандро да се запознае с Кристина.

Памела Давила

Няма нещо, което може да раздели една жена от един мъж, от друга жена. И за това Памела става от приятелка в бивша приятелка на Кристина, която я заварва с годеника й в доста недвусмислена ситуация в нощта преди сватбата. Но за Памела това е било неизбежно. Въпреки всички сходни черти, които има с Кристина, именно различията й привличат Едуардо, който търси жена точно като нея – красива, секси и грубиянка. Въпреки това не е точно така. Памела много добре знае какво точно харесват мъжете и тя се включва в играта. Накратко казано, тя не е грубиянка, само се преструва на такава.

Едуардо Сантодоминго

Типичният пример на мъж, който предпочита грубиянки. Той е всичко, което обича Кристина преди да се омъжи и всичко, което мрази след като го разкрива с Памела, и двамата без дрехи, без добро оправдание. Като хирург, Едуардо е успял да натрупа добро състояние, изглежда добре и се облича модно, но в същото време е много самоуверен и иска да има до себе си жена без никакви комплекси, някоя, която може да показва като трофей, която да не разпитва и да го задоволява в леглото. Или иначе казано, всичко, което Кристина не е.

Гилермо Хакоме

Съпруг на Грасия, сестрата на Кристина. Двамата са били колеги в университета и малко след като са се дипломирали, са се оженили. И не може да се каже, че бракът им върви зле, но далеч не е и „заживели щастливи до края на дните си“. Грасия е доминираща и той само успява да й отговаря с „Да, мила“, „Не, мила“. Но животът го сблъсква с Алехандро и Мигел и приятелството му с тях го кара да си задава въпроси относно своя „щастлив брак“. 

Източник: co.canalsony.com