Лола, имало едно време... (Lola, erase una vez)

Това е романтичната и забавна история на Лола, съвременната Пепеляшка. Бунтарка и оптимистка, тя не чака своята кръстница да й реши проблемите и тръгва да търси своето щастие сама.

Най-голяма радост й носи пеенето и танцуването с музикалната група, която е сформирала с приятели. Лола не се плаши от никаква работа. Без да има нужния опит, тя започва работа като помощник-учителка в разкошния дом на семейство Вон Ферндинанд. Там й се налага да се бори с някои пакости. Нейната динамична натура спечелва привързаността и доверието на дяволчетата, за които трябва да се грижи: Ото – на 8 години, Борис – на 12, Марион – на 14 и 17-годишните братя-близнаци, Арчи и Маркус.

Принцът в историята, Александър, най-големият от децата в семейство Вон Фердинанд. Този принц, обаче, последното нещо, което търси, е любовта. След трагичната смърт на родителите си, Александър е принуден да изостави обучението си и своите мечти, за да се заеме с възпитанието на по-малките и делата на семейството. Той е затворил сърцето си за любовта и радостта и най-голямата му болка е непокорността на братята му и сестра му.

Младежите откриват, че Лола излиза без разрешение, за да пее с групата си и я принуждават да ги взема със себе си. Младежите откриват в музиката чувството за свобода, което им е липсвало при строгото обучение. С помощта на Лола, тя сформират собствена музикална група.

Но животът на Лола се усложнява, защото една приказка няма да е пълна без вещици. В тази история това е Монсерат, кръстницата на Александър, която мечтае да го ожени за дъщеря си, Карлота, за да вземе състоянието на Вон Фердинанд. Но основната й пречка е Лола, която е решена да разруши.

„Lola, erase una vez“ е красива младежка история, изпълнена с музика, радост, емоции, оптимизъм, но преди всичко, любов.

Персонажите:

Лола Валенте

Смела и спонтанна, оптимистка и много чувствителна девойка. Има голямо излъчване. Интересува от всички около себе си и се опитва да им помага. Не харесва правилата и трудно ги спазва. Няма предразсъдъци и не разбира жестокостта. Мечтателка, романтичка и често мечтае. Динамична и много оригинална. Пее много добре.

Александър Вон Фердинанд

Въпреки младостта си, той е суров, строг и много дисциплиниран. Обича силно своите братя и сестра. Гордее се с тях, въпреки че не го показва и се притеснява, че са големи бунари. Трудно му е да изразява чувствата си. Винаги се държи хладно и на разстояние, но дълбоко в себе си е нежен и е способен да обича силно.

Маркус Вон Фердинанд

Очарователно, импулсивно, недисциплинирано и търсещо приключения момче. Един Дон Жуан, който все още не е научил правилата как се печелят момичетата. Много приятен, лесно привлича внимание и не се стеснява да показва своята привързаност.

Арчибалдо Вон Фердинанд

За разлика от близнака си Маркус, Арчи винаги се опитва да остава незабележим и е много срамежлив с момичетата. Но е много умен, гений по компютрите и превъзходен стратег. Обича реда и е отличен студент.

Марион Вон Фердинанд

За това, че е единствената жена в семейството, Марио е глезена, капризна и с бунтарски дух. От гордост крие своите чувства, когато е тъжна и винаги се опитва да привлече вниманието към себе си. Обича много братята си, но ги вбесява заради бурния си характер.

Борис Вон Фердинанд

Самовглъбено и мълчаливо момче. Той е добър ученик и уважава правилата. Чувствителен и има нужда от привързаност, но никога не иска нищо. Дисциплиниран и сериозен. Винаги търси обяснение и изглежда по-зрял и възрастен, от колкото е в действителност.

Ото Вон Фердинанд

Най-малкият в семейството. Истинско чудовище, той не обича да губи. Палав, капризен и напълно отказва да се подчинява. Умело манипулира по-големите и избягва наказания. Под неговия своенравен вид се крие много самотно дете.

Монсерат Торес Овиедо де Санто Доминго

Злодейката в тази история. Честолюбива, манипулативна, пресметлива и без скрупулна. Ненавижда Лола за това, че е незаконнородена дъщеря на съпруга и й се полага част от наследството му.

Карлота Санто Доминго

По-голямата дъщеря на Монсерат и годеница на Александър. Също толкова честолюбива като майка си, фриволна и егоистка. Използва красотата си, за да постига това, което иска. Не понася да й противоречат. Високомерна и избухлива.

Рафаела Санто Доминго

По-малката дъщеря на Монсерат, неуверена и мечтателка. Опитва се да бъде твърда като майка си и сестра си, но не й се отдава. Тя е „грозното патенце“ в семейството, въпреки че е привлекателна. Много добра и грижовна.

Милагрос Рамос

Жизнерадостна, обожава музиката и вярва в хороскопа. Чете писма и много сериозно им отговаря, въпреки че е лишена от психологически наклонности. Казва, че тя е като фея, но напълно некомпетентна.

Източник: www.esmas.com