Лола (Lola)

„Lola" е комедия, в чиято основа е преобразуването на един мачист и егоцентрик в тялото на жена и всички перипетии, през които преминава при опитите да си върне старото тяло и да живее живота, който е имал. Теленовелата засяга различни теми, сред които са мачизма, насилието над жени и хомосексуализма.

Едуардо Падия, по-познат като Лало, е успешен директор в издателство, който обича да се наслаждава на даденостите на жените. Въпреки че Лало може да има всяка жена, той не може да си представи да изживее живота си само с една от тях. Единствената му близка жена е Грейс, негова приятелка от детинство и съквартирантка. Независимо че двамата са се договорили, че ще бъдат само приятели завинаги, Грейс е тайно влюбена в най-добрия си приятел.

След като отблъсква Ромина, една от многобройните приятелки на Лало, тя решава да си отмъсти, като му направи магия, превръщайки го в жена. Така, Лало се събужда един ден в тялото на жена и му се налага да се сблъска с новия си живот като Лола Падия, както и с предразсъдъците, които самият той е „изповядвал" преди. Лало, в тялото на жена, трябва да се бори за работното си място и за заплатата, която е получавал преди. Освен това, Лало, през очите на Лола, започва да открива един свят, който преди не е забелязвал, като завистта на колегите му и дори на най-добрия си приятел.

Лало, мъжът, който никога не се е влюбвал, познава любовта, в тялото на жена. При това, той се учи да обича, но не обръща внимание на любовта, която му предлага приятелката му Грейс, единствената, която знае истинската му самоличност. Лола харесва Диего, колега на Лало, който отчаяно се влюбва в Лола, без да подозира коя е в действителност.

Историята разказва и други истории, свързани основно с работещите в Hi-Fi, работното място на Лало. Собственикът на компанията, Карлос Агире, се сблъсква с проблеми не само в издателството, но и в личния си живот, когато бившата му съпруга решава да си върне семейството. Гастон, честолюбивият приятел на Лало, се опитва да навреди на Лало, докато него го няма и така да заеме мястото, което той смята, че му се полага в компанията. За това, Гастон се съюзява с Ромина, която се опитва на всяка цена да спечели Лало.

С развитието на историята, Лало се разкъсва между чувствата към своята приятелка и зараждащата се връзка с Диего. Ревността на Лало се увеличава, когато се появява Рубен, който идентифицира Лола с годеницата си Пепа. С появяването на тази особа, Лало открива, че телата им са разменени и че тялото, в което сега се намира, е принадлежало на жена, която е избягала от изнасилване именно от същия този Рубен, който от своя страна се опитва да покори Грейс в опит да си върне бившата годеница. С объркването покрай появата на Лола и Пепа, Диего открива истината и решава да избяга, разбирайки в кого точно се е влюбил, а Рубен полудява и стреля по Лола след като тя се опитва да защити Грейс. След като си връща тялото, Лало признава любовта си към Грейс и накрая двамата решават да заживеят заедно.

Но в деня на сватбата между Лало и Грейс, Лало отново се събужда в тялото на Лола. След случилото се, Лола открива, че Пепа се е омъжила за Рубен, въпреки насилието, на което е била подложена. Отново в тялото на жена, Лало трябва да намери начин да продължи живота си заедно с любимата си Грейс.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Lola_(telenovela) , http://lola.canal13.cl/lola/html/Personajes/316911.html