Лихия Сандовал (Ligia Sandoval)

Поради безотговорността на един мъж, който я измамва, Лихия Сандовал се превръща в самотна майка. Тя живее в един беден район заедно с кръстницата си и сестра си, а синът на Лихия е като неин по-малък брат.

Въпросният мъж е Луис Херардо – млад лекар, посветен на научните изследвания. Той се превръща в каприз за Лисет – вироглава млада жена от висшето общество, която успява да го отведе до олтара.

Техният брак е пълен провал още от самото начало. За това, двамата решават да се разведат. За нещастие, след автомобилна катастрофа, съпругата остава сляпа.

Лихия е терапевт и работи в една болница, където се запознава с красивия мъж. Поради недоразумение с него, тя изгубва работата си.

Лихия си търси работа и намира място в дома на Луис Херардо. Там тя поема отговорността за Лисет.

В началото, връзката между двамата е много напрегната: той изпитва гняв срещу жените като цяло и тя изпитва същото към противоположния пол. Но ежедневието ги сближава и любовта избуява. Това не остава незабелязано за Лисет, която наскоро си е възвърнала зрението, но се преструва, за да манипулира съпруга си.

Лисет се захваща да превърне в ад живота на Лихия, като при това разчита на подкрепата на брат си Йон, който е малко побъркан, и на безскрупулната си братовчедка Чери.

Несигурността и неудобството се загнездват в дома след като се разкрива, че Лихия Сандовал има дете и че бащата на детето е Фреди, брат на Луис Херардо, който се завръща от чужбина.

Когато научава, че Лихия ще се омъжва за брат му, който е на път да се разведе с Лисет, Фреди започва да шантажира младата жена. Фреди настоява тя да бъде отново негова. Лихия отказва и преживява най-тежките моменти в живота си.

Сивата секретарка на Фреди – Марица, която винаги е обичала шефа мълчаливо, излиза извън контрол и го убива от ревност, след като разкрива, че продължава да обича Лихия Сандовал. След престъплението, Лихия открива трупа и пистолета, с който е извършено убийството. Без да се замисля, тя взема оръжието в ръка. В този момент се появява Лисет и я обвинява в убийство.

Лихия влиза в затвора, обвинена в престъпление, което не е извършила, а Лисет добре изиграва ролята си на щастлива жена, която тъкмо е възвърнала зрението си. Тя шантажира разтърсената Марица, заплашвайки я да разкрие, че тя е истинската убийца, ако не си държи езика зад зъбите.

Луис Херардо намразва Лихия, защото вярва, че е убила брат му; въпреки че се разкрива една добре пазена тайна – че Фреди и Луис Херардо не са братя, тъй като Луис Херардо е син на втория съпруг на майката на Фреди.

Накрая, Марица почти полудява от вината и признава какво е извършила... в резултат на което Лихия излиза на свобода. Лисет изгубва всичко, което е постигнала, след като въпреки всичко Луис Херардо се развежда с нея.

Самият Луис Херардо моли Лихия за прошка заради това, че се е усъмнил в нея. Лихия му прощава и двамата се сдобряват и... заживели щастливи завинаги.

Източник: www.network54.com/Forum/223031