Лихия Елена (Ligia Elena)

Също като в песента на Рубен Балдес (която носи същото име), това е хроника на младежка любов между открито момиче от висшето общество и музикант от предградията, които се изправят пред трудности за една любов, която е способна на всичко!

Лихия Елена Ирасабал е красиво и богато момиче. Тя се запознава с Игнасио Рамон Гамбоа – Начо, невъздържано момче от квартала, което е син на Панчолон, шофьорът на семейство Ирасабал.

Начо е телефонен техник и за това, един ден, Панчолон го завежда да оправи телефона в дома на своята шефка. И така, главните герои в тази история се срещат за първи път.

Освен основната си работа, Начо работи в един нощен клуб – „El gato enmochilado“. Той кани там Лихия Елена, за да го чуе как свири. Тя приема и отива в бара, придружена от най-добрата си приятелка.

Неусетно, Лихия Елена се влюбва в Начо, но тя вече е сгодена за Алфредо, млад адвокат.

Любовта между Лихия Елена и Начо е много силна. Тя става причината Лихия Елена да изостави Алфредо пред олтара в деня на сватбата им.

Когато Лихия Елена отива да търси Начо, тя се сблъсква с Долорес – любовницата на Начо, където тя е касиерка.

Лихия Елена се чувства много тъжна и объркана. Действа малко импулсивно като решава да се омъжи за Алфредо.

На едно празненство, на което Начо е бил нает, за да пее, един продуцент го чува и го лансира. Така младият музикант постига голям успех. Песните на Начо се въртят по радиото, а той самият се превръща в идол.

Вече успял, Начо се връща, за да потърси Лихия Елена, която най-накрая решава, че е време да се събере с голямата си любов, развежда се и се събира завинаги с любимия си Начо...

Тази история е изпълнена с хумор и закачки и разказва за двама млади, които произлизат от различни светове, но въпреки това успяват да се справят с всички изникнали препятствия, за да могат накрая да бъдат заедно.

Източник: www.network54.com/Forum/223031 , es.wikipedia.org/wiki/Ligia_Elena