Леонела (Leonela)

Делия Фиайо е създала една невероятна и очароваща история, в която героите се движат по законите на кармата, а ролите на жертва и палач, съдия и обвинител се сменят постоянно.

Леонела Ферари е красива и умна самостоятелна жена, която тъкмо се дипломира за адвокат. Тя е на път да се омъжи за Ото. Вечерта, в която те обявяват годежа си, Ото има спор с Педро Луис - скромен младеж, когото удря жестоко. Униженият Педро Луис се заклева да си отмъсти на агресора, но след като не го среща, той изкарва целия си гняв на Леонела, която се разхожда по плаж. Педро Луис изнасилва брутално девойката.

В резултат на изнасилването, Леонела забременява. Ото разваля годежа си с нея и всички, на които е вярвала, всички нейни приятели й обръщат гръб. Баща й настоява тя да направи аборт, но майка й я убеждава да роди детето и да го даде за осиновяване.

В това време, Педро Луис е обвинен в убийство, тъй като случайно убива един от бандитите, които са били изпратени от чичото на Леонела, за да го пребият, а Леонела успява да го вкара в затвора за 12 години.

Леонела ражда детето и го дава за осиновяване, въпреки че Педро Луис я моли да го предаде на семейството му. Въпреки всичко, Педро Луис успява да направи така, че снаха му, Ниевес Мария, да осинови детето, което кръщават Педрито.

След години, Педро Луис излиза от затвора, превръща се в адвокат и среща Леонела в съда. Леонела разкрива, че Ниевес Мария и Педро Луис се грижат за сина й. Тя отчаяно иска да си го върне и решава да си го върне. Тя търси Педро Луис и между двамата започва любовна връзка. Но Педрито се държи враждебно с Леонела, тъй като вярва, че тя иска да му открадне любовта на баща му.

С времето, Леонела успява да спечели любовта на сина си, заради което Ниевес Мария се отказва от детето. Леонела се омъжва за Педро Луис, но по време на медения им месец, тя не може да му се отдаде, защото всяко негово докосване й напомня за изнасилването преди толкова години. Страхът на Леонела да обича се засилва, а това принуждава Педро Луис да търси утеха при други жени, между които е и Лорена.

От друга страна, Ниевес Мария иска да си върне детето по законен път, но и не й трябва - въпреки че Педрито обича майка си, предпочита Ниевес. В това време Педро Луис вярва, че Леонела се е омъжила за него, само за да си върне сина. Той иска да се разведат, но Леонела отказва да му го даде и решава да се бори за него. Педрито, който научава, че баща му е бил в затвора, се отдалечава от него, факт, който засяга много както Педро Луис, така и Леонела.

Леонела обяснява на Педро Луис причината да бъде толкова хладна с него и те се сдобряват. Детето продължава да отблъсква Леонела и Педро Луис, тъй като Ниевес Мария умее да го манипулира както пожелае. Леонела започва терапия при психиатър - Дамян, който се влюбва в нея, защото тя много му напомня за починалата му съпруга. Педро Луис започва да подозира съпругата си, въпреки че неверният е той, който не прекратява връзката си с безскрупулната Лорена и амбициозната Иман.

Ниевес Мария се омъжва за Нелсон. Той завежда дело за попечителството на Педрито и се изправя срещу Педро Луис и Леонела. Покрай този проблем, малкият Педрито се разболява от астма.

Дамян е толкова обсебен от Леонела, че не иска тя да оздравее и да се отдаде на Педро Луис. Ниевес Мария спечелва попечителството и иска да изведе Педрито извън страната. Детето избягва и отива в дома на Леонела. То се появява точно в момента, в който Лорена ранява Леонела в ръката. Те успяват да избягат и да се скрият в къщата на прислужницата, която решава да извика Дамян, за да помогне на Леонела.

Педро Луис ги открива, но преди да тръгнат, те карат детето да вземе решение, което предизвиква криза на астмата му. Леонела решава да се откаже от детето, но Ниевес Мария го убеждава. Педрито се завръща в дома заедно с Педро Луис и Леонела.

Педро Луис отново иска да се разведат. За това Леонела моли Дамян за помощ - тя иска да напусне страната заедно с Педрито. Педро Луис ги открива и всичко си идва по местата. Най-накрая Леонела се освобождава от страха си да обича и се отдава на Педро Луис от все сърце

Източник: s6.zetaboards.com/TVVI/