Далечна като вятъра (Lejana como el viento)

Еухения Ранхел много скоро ще се омъжи за Едмундо Маварес. Тази красива девойка, както изглежда, най-накрая е открила любовта, за изненада на своите приятели: Фернандо Бустаманте, Рамиро Малаве и ЕфраинРиверо. Новината за този брак е изненада за всички. За съжаление, един ужасен факт помрачава щастието на Еухения: открива една девойка, която се крие в мазето на Едмундо.

Еухения предупреждава Рамиро, неин приятел и полицай, който незабавно организира претърсване. Но Едмундо е по-бърз и преди да успеят да му попречат, той убива Еухения. Рамиро, Фернандо и Ефраин се заклеват да отмъстят за тази смърт. Тръгвайки по следите на убиеца, те откриват девойката в мазето. Това е Алехандра Сантакрус, която е затворена в мазето от десет години.

Алехандра е в шок. Изгубила е паметта си и всякакъв контакт с реалността. Тримата приятели се заклеват да я защитават, защото усещат, че по някакъв начин Еухения е умряла, за да я спаси.

Така започва тази история, изпълнена с интриги и тайни, в която Алехандра е в центъра на ужасна семейна конспирация.

Виктория Бустаманте, майката на Фернандо, е президент на фондация, в която завеждат Алехандра веднага след като е спасена от мазето. Има нещо, което никой не знае. Виктория е шантажирана от Едмундо Маварес в продължение на десет години, след като е убила случайно Николас Сантакрус, бащата на Алехандра. Едмундо е поискал от Виктория голяма сума пари, за да поддържа жива Алехандра и Виктория всеки месец е получавала снимка на Алехандра, с които Едмундо й е доказвал, че е жив.

Фернандо започва връзка с Алехандра - изглежда, че само с него, тази крехка и измъчена девойка, реагира. Само с него осъществява контакт. Ефраин, който е психолог, се заема с терапията на Алехандра. Така се образува един любовен триъгълник. Двамата приятели се противопоставят за любовта на Алехандра. След като тя се възстановява, открива във Фернандо любовта на живота си.

Накрая, когато Виктория открива Алехандра, започва поредица от непредвидени интриги, които забърква съпруга й, Хорхе Бустаманте. Хорхе е бил интелектуалният автор на отвличането на Алехандра. Само един човек може да му се противопостави - Феликс дел Вайе, кръстникът на Виктория, но тя отказва да повярва, че съпругът й може да бъде престъпник.

Всички герои са забъркани в тайни, които заобикалят Алехандра Сантакрус, която не може да си спомни кой е убил родителите й и не разбира защо е в центъра на всички тези интриги.

Базирана на факти от реалния живот, „Lejana como el viento" изненадва с всеки епизод.

Източник: www.venevision.net