Капаните на любовта (Las trampas del amor)

Мариана Солано, талантлива адвокатка в компания за охрана, най-неочаквано се сблъсква с Алехандро, бившият й годеник, който преди три години я е изоставил пред олтара, в деня на сватбата им.

За нея той просто я е измамил без да подозира, че Алехандро е бил задържан в испански затвор, обвинен несправедливо за престъпление. Но Алехандро е успял да се върне в страната си, за да се изправи срещу виновниците за неговото задържане и преди всичко - да си върне любовта на Мариана. Докато разрешават случаи, характерни за компанията, в която работят, Алехандро разкрива, че неговият защитник и братовчед Лоренсо е неговия реален враг и пряк виновник за затварянето му в затвора.

В историята „Las trampas del amor" присъства специфичното противопоставяне на два противоположни свята. От една страна е сигурният и високотехнологичен на Лоренсо и Алехандро и цирковият - на Мариана и нейното семейство. Тя произлиза от семейство, потомци на циркови артисти, от където са наследили множество умения, които използват всеки ден и които им помагат да се измъкнат от капаните, на които попадат по своя път.

Персонажите:

Мариана Солано

Адвокатка, красива, умна, чувствителна и много емоционална. Но преди всичко тя е честна и прозрачна. Като член на семейство Солано, тя е израснала в циркова атмосфера. Това е причината физическите упражнения и спорта са нещо нормално за нея. Благодарение на това, тялото й е много гъвкаво и силно, въпреки че го крие зад строгия си външен вид. Тя се бори с всички сили срещу несправедливостите и е готова винаги да помага.

Алехандро Негрет

Индустриален инженер, привлекателен, прозорлив и наблюдателен. Може да се каже, че Алехандро е живял в два напълно различни свята. До 26-та си година той се е наслаждавал на добротата и разкоша на висшата класа, но през последните три години е прекарал в испански затвор, заплащайки за престъпление, което не е извършил. Това му помага сега да се движи с увереност както сред аристократите в социалните клубове, така и сред най-опасните престъпници. Той се е възползвал от времето, прекарано в затвора, за да усъвършенства своята ловкост в бойните изкуства.

Лоренсо Негрет

Братовчед на Алехандро от страна на баща си. На 22-годишна възраст в пътувал до САЩ, където е учил и се е върнал пред 4-5 години, уверявайки всички, че е получил научна степен по икономически науки. По това време той е решил да създаде „Seguratec", компания по сигурност, която благодарение на неговите умения и прозорливост, се разраства главоломно. Той не е като братовчед си Алехандро, но знае как да печели жените. Пред хората той се представя за добър и приятен мъж, но от близо - той е недоброжелателен и честолюбив, които заедно с неговите манипулации, както изглежда, не познават граници. Физическите му движения са контролирани и никога не демонстрира физическата сила. Неговата силна страна е мисленето.

Едмундо Солано

Бил е принуден да се грижи за децата си сам, след като съпругата му го е изоставила, когато Мариана и Марлон са били само на четири години, а Елвис е бил на дванадесет месеца. В цирка, където е цялото му семейство, Едмундо е бил маг и илюзионист, но когато се е налагало да се изготвят плакатите за пристигането на цирка, той е рисувал и оформял всичко. Днес живее за и заради децата си, измисляйки нови трикове и заедно със свои колеги участва в организирането на детски празници.

Аурора Кортес

Страда от неизлечима болест. В миналото е изоставила съпруга си Едмундо, заминавайки с хвърляча на ножове от цирка. Сега, заедно с дъщеря си Марилин решава да потърси Едмундо, за да го помоли за прошка, без да знае че децата й я смятат за мъртва.

Агата Креспи

Привлекателна и чувствена жена, която много добре знае как да използва оръжието, което природата й дарила. Управител на „Seguratec". Тя се представя за гоялма приятелка на Алехандро и Мариана, но в действителност изпълнява сляпо всички заповеди на Лоренсо. Тя е „мъжемелачка" във всеки смисъл на думата. Лесно успява да ги вкара в леглото си, но най-вече тя предпочита да знае всичко за тях, а след това използва всичко, което е научила за тях, за да си играе с тях. Истински хамелеон. Способна е да се маскира като монахиня и да бъде много правдоподобна. Може да се усмихва невинно като девойка, но също така може с един жест да разруши някой брак.

Марлон Солано

Брат-близнак на Мариана и напълно различен от нея, не само физически, но и с начина на възприемане на живота. Спортист, той уважава тялото си, също като всички останали от семейство Солано. Отрича генетичната наследственост на цирка, която притежава цялото му семейство. Мечтае да бъде кино-актьор и дори се радва на привлекателна външност. Явява се на различни прослушвания, но без никакъв успех. Помни безпогрешно номера, номера на банкови сметки, мобилни телефони, дати и др. Просто записва автоматично в паметта си. Но когато трябва нарочно да запомни нещо, той не е способен да запомни нищо.

Норма Кастеянос

Красива жена, но не афишира това. Тя иска да изтъкне ума си и способността си да организира всичко в живота си. Облича се странно и никога не се интересува от модата. Ако стане в настроение, той е способен да боядиса косата си в зелено. Проблемът й е, че красотата е прекалено очевидна. Отделя нужното време, за да поддържа тялото си във форма.

Хосефина Урутия де Негрет

След като научава, че синът й е затворен в затвор в Испания и че съпругът й е изгубил цялото си състояние, тя повярва, че е изгубила ума си. Но когато овдовява след няколко дни, наистина полудява. Душевната й болест е много тежка и я изживява много емоционално. Има моменти на проблясък и си спомня своето съвършенство. Ласкава майка за Алехандро, когото въпреки всичко разпознава.

Лукресия Негрет де Сантана

По-голяма сестра на Алехандро. Повърхностна и високомерна жена, която продължава да вярва, че живее лукса, с който е свикнала преди смъртта на баща си. Вълнува се от изминалото време и следите, които то оставя, които само тя забелязва. Отказва да продаде скъпоценностите си, тъй като мечтае някой ден всичко да се нормализира и да си върне статуса, който е имала. Заедно със Серхио, обвинява Алехандро за разорението на семейството, заради това, че е лежал в испански затвор.

Елвис Солано

Израснал е като галеното дете на семейството, след като майка му ги е изоставила преди Елвис да навърши една година. Всички жени в семейството - лели и дори Мариана, са се опитвали да заместят липсващата майка, но единственото, което са постигнали, е да го превърнат в капризен и егоистичен младеж. Крайно непокорен, той винаги успява да направи това, което иска. Любознателен по природа, той винаги си вре носа там, където не бива. Използва своята способност на еквилибрист, за да влезе в престъпния свят.

Серхио Сантана

Външността му е била оръжието, с което е успял да спечели Лукресия, но неговата педантичност и високомерие са й направили лошо впечатление. Оженил се е за Лукресия от чист интерес, точно година преди семейството да фалира. Той си е мислел, че ще може да живее спокойно с наследството, но е бил принуден да започне работа, за да може да издържа семейството. Използва слуховете и интригите като начин да получи това, което иска.

Полковник Саул Каньон

Бивш военен, чиито движения издават неговото минало. Бил е шеф на сигурността при бащата на Алехандро. Дистанциран и сух мъж. Ерген. Неговата слабост са оръжията и военния живот. Загадъчен тип, който изчезва за седмица без някой да знае къде ходи.

Росана Каньон

Наскоро дипломирана с чин лейтенант от полицията. Много малка е разликата между служебната униформа и ежедневното й облекло. Притежава красота, която тя не осъзнава. Умна, чувствителна и отдадена на професията си.

Моника

Асистент в направление реклама и новели. Именно тя подтиква Марлон да се явява на прослушвания с надеждата да получи някаква работа като актьор. Не е особено красива жена, но голямото й сърце е причината за Марлон тя да бъде най-прекрасната жена на планетата.

Тигърът

Директен, използва затворнически жаргон и няма спирачки на езика си. Запознава се с Алехандро в Испания, докато е бил в затвора. В началото е искал да му се надсмее и да го използва, но истината е, че му се възхищава, без да го признава открито. Той е мъж, който търси начин да преживее и да си прекара добре, поради което се е оказал в затвора. След като е депортиран в Колумбия, той се превръща в контакт на Алехандро с подземния свят, когато се налага.

Източник: www.canalrcn.com