Нощите на Лусиана (Las noches de Luciana)

„История за платонична любов. Те са един за друг, но все още не го знаят!"

Хоакин Моралес е един съвременен Тарзан - родил се е и е израснал на карибския остров La Hermosa, където са на ефектните пейзажи на света (който би трябвало да е естествен резерват). Хоакин никога не е ходил в Богота и най-големият град, който познава, е Пуерто Бейо.

Но на Хоакин нищо не му липсва - това, което му липсва, сам си го прави. Той създава странни машини и помага в домашните проблеми на хората в района. Дърводелец, механик, рибар. Хоакин добре познава страха си и добре го контролира.

Той е част от природата, рядко същество. Той е израснал като в миналия век - без вода и ток, тъй като островът е много усамотен. Но всичко се променя, когато пристига първия телевизор и любопитството променя всичко. Всички са очаровани, че в тази странна, магическа кутия, една прекрасна жена представя една програма.

Програмата се казва „Нощите на Лусиана", а самата Лусиана, водещата на програмата, е спряла дъха на цялото население, а Хоакин не може да повярва, че може да съществува такава красота, очарование, ослепителна усмивка и всичко това, в едно тяло.

Лусиана Ривас, която е навършила 32 година, е популярна водеща и бизнесдама (притежава известна компания за козметика и кремове за разкрасяване, които носят нейното име), живее в напълно различен свят. Разполага с много помощници, които се грижа за всичко - от дрехите до храната, която яде. Лусиана живее и работи за образа си на жена, която има всичко: репутация, състояние, прелест, поклонници и хиляди ухажори.

Лусиана си мисли, че води съвършения живот, но реалността е различна - въпреки репутацията и парите, тя не познава истинската любов. И това е така, защото винаги е смятала, че един мъж в живота й ще попречи на кариерата й.

Всичко се променя, когато се запознава с Хоакин Моралес, който след множество превратности на съдбата в града, успява да се приближи до нея и става неин масажист. Лусиана не успява да устои на този мъж и се чувства силно привлечена от него. Но всичко сочи, че те никога няма да се видят отново... Хоакин е принуден да се върне на острова си, а Лусиана - да продължи със своя динамичен живот.

Пред Лусиана Ривас се изправя една трудна дилема - или нейният живот, или животът на острова насред морето... Хоакин или Хосе Мигел (президентът на канала, за който тя работи)... Собственият живот или този на другите... Решението не е никак лесно, но след много лутанията и неуспешни опити да открие щастието, Лусиана приема решение, мислейки само за себе си, за първи път в живота си: да замине за La Hermosa, готова да забрави името си, репутацията си и всичко, което е изградила, за да започне отначало... до Хоакин.

Персонажите:

Хоакин Моралес

Неговата изобретателност креативност се забелязват не само в изобретенията му, но също така и в начина, по който мечтае за истинската любов и за подобряване на живота на най-скъпите му същества. Човешко същество с твърди морални устои, скромен и обикновен и никога не се е опитвал да властва над другите, за да постигне целите си. Той е малко наивен мъж, който никога не е виждал други култури, дори не познава хора извън обкръжението си. Музиката е негово хоби и начин да обедини хората от острова. Хоакин е син на Херонимо, испански моряк, който е попаднал на острова и се влюбил в една мулатка, когато решава да се установи там и да създаде семейство. Детството му е преминало с историите, които баща му е разказвал и приключенските книги, които му е чел. Израснал е в близък контакт с природата, научил се е да плува преди да се научи да ходи и уважава природата като собствена майка. Последната му приятелка е била и най-голямото разочарование. След няколко години страстна връзка, Соледад го е изоставила заради мъж от града и го оставила, потънал в дълбока мъка.

Лусиана Ривас

Произлиза от обикновено семейство, но винаги е имала някаква връзка със света на шоуто. Единственото, което има на света, е Самуел, неин брат и мениджър и дойката Гладис. Майка им ги е изоставила, когато са били деца и за това баща им ги е отгледал сам. Лусиана предпочита да казва, че майка й е била велика жена, но е починала от рак. След като участва в една телевизионна реклама, тя подписва договор на 15 години и от този момент не е спирала да работи. Придирчива жена, която ненавижда множеството и която, очевидно, не би могла да живее без всички удобства, с които е свикнала. Капризна, непостоянна, разглезена, но в също време е ненадмината професионалистка и изпълнена със скрупули относно работата си. Не понася чуждите грешки, защото се смята за абсолютно съвършена. Всичко, което иска, успява да постигне с прелестите си, ловкост и талант. Въпреки че изглежда силна жена, тя е ранима и крехка. Вярва, че все още не се е родил мъжа, който да я обича такава, каквато е.

Самуел Ривас

Честолюбивият брат на Лусиана, който знае, че без нея, не може да поддържа нивото си живот, който му е позволил да се ожени за жена от висшето общество, чието семейство е разорено. Той кара всички да мислят, че има съвършен брак, въпреки че не пропуска възможност за приключения и жена му просто смята, че няма връзка, когато липсват пари. Дъщерите му са привързани към Лусиана от малки и той знае това много добре. Самуел манипулира сестра си, карайки я да мисли, че без него, нейната кариера няма да върви достатъчно добре. Той няма интерес Лусиана да се омъжи, защото тогава тя ще се отдаде на семейството си, а той не иска да изгуби своя дял от пая.

Примитиво и Ямиле

Имат прекрасна снимка и най-голямата мечта на най-добрия приятел на Хоакин и учителката на острова, е да имат много деца. Той е стерилен, но обвинява нея и постоянно търси жени, с които е имал връзка, за да разбере дали има деца. Като истински мъжкар, той отказва да види реалната ситуация. Ямиле е много консервативна, привлекателна жена и превъзходна домакиня. Двамата са близки приятели и много трудолюбиви. Заедно с Хоакин, те защитават природата на острова.

Източник: www.rcnusa.com