Бандитките (Las bandidas)

Теленовелата разказва за Фабиола, Корина и Ампаро – дъщери на Олегарио Мотноя, вдовец и собственик на имението „Las bandidas“. На фокус са любовните истории на трите сестри и едно старо съперничество между семейството на Олегарио Мотноя и Родриго Ирасабал, който вярва, че Олегарио е откраднал собствеността на брат му Тулио Ирасабал и е придизвикал неговата смърт.

Фабиола, най-голямата, се запознава с Алонсо Касерес – ветеринар на конете на Родриго. Между тях се заражда мигновено привличане...

Корина, втората дъщеря, се запознава с най-големия враг на баща си – Родриго Ирасабал, и двамата се влюбват безумно, въпреки разликата във възрастта и противопоставянето на Олегарио...

Ампаро, най-малката, среща Рубен, работник в „Las Bandidas“ и син на Сенаида, бавачката на момичетата Монтоя. Ампаро се държи към него с презрение, докато той не я спасява от едни престъпници, а това води неизбежно до сближаването им...

Малена е втората съпруга на Олегарио. Тя е млада преследвачка на богатства и го превръща в безмозъчен глупак, благодарение на прелестите си. Фабиола не може да понася Малена, защото знае какви са истинските ѝ намерения. Не стига това, а и се опитва да съблазни Алонсо...

Трите двойки преживяват поредица от събирания и раздели, принудени да се справят с лъжите и предателствата, но накрая, борбата им за любовта се увенчава с успех и никой повече не е в състояние да ги раздели...

Старото съперничество между семействата се изяснява и „Las Bandidas“ печели в конните надбягвания... никога не се знае кой ще победи!

Персонажите:

Фабиола Монтоя

Със зашеметяваща красота и силна личност, тя е най-голямата дъщеря на Олегарио Монтоя, който ѝ е възложил управлението на имението „Las Bandidas“. Определя се с три фрази: независим характер, непоносимост към несправедливостта и необуздана любов към семейството и баща ѝ.

Корина Монтоя

Втората дъщеря на Олегарио. Млад биолог, с неповторима красота, благородно сърце и безкрайно щедра натура. С ведър характер, вярна на своите чувства и със зрялост, която трудно ѝ позволява да съди хората. Обожава семейството си и обожава Родриго Ирасабал, който е бил неин преподавател в началото на обучението ѝ, а сега вече е влюбена в него.

Ампаро Монтоя

Най-малката дъщеря на Олегарио. Жизнерадостна девойка, мечтателка и изпълнена с положителни чувства. Понякога, обаче, се показва доста незряла, непокорна и дори може да се превърне в доста горделива жена. След като е получила образованието си в чужбина, се завръща и се запознава с Рубен, обикновен работник в имението, който тайно е влюбен в нея.

Алонсо Касерес

Привлекателен, силен и загадъчен, той е ветеринарен лекар. Завръща се в Сан Лоренсо, за да се изправи срещу миналото си и да излекува психологическата травма, която е получил като дете, довела до смъртта на Тулио Ирасабал и разрушаването на имението „Las Tolvaneras“. Излъчва голямо самочувствие и привлича всички жени.

Олегарио Монтоя

Собственик на имението „Las Bandidas“. Баща на Фабиола, Корина и Ампаро. Хитър мъж, авторитарен, циничен и с черно чувство за хумор. Свикнал е да става неговата воля, мрази да му се противоречи и единствената му слабост са трите му дъщери. Със скромен произход, той е бил доверено лице на Тулио Ирасабал и се е оженил за неговата вдовица.

Малена Монтоя

Втората, настояща, съпруга на Олегарио. Привлекателна жена, родена манипулаторка. Безкрайно кокетна, амбициозна и лицемерна. Омъжила се е за Олегарио с единственото намерение да се сдобие с по-добро социално и икономическо положение. Поддържа тайна връзка със Серхио, годеника на Фабиола. В мига, в който Фабиола разкрива измяната, се превръща в нейния най-голям враг.

Родриго Ирасабал

Враг на Олегарио. Собственик на имението Ирасабал. Спечелил си е има на професионалист като биолог. Привлекателен мъж, брат на мъртвия Тулио Ирасабал. Освен че практикува биология и се е посветил на генетични експерименти за подобряване на сортовете, се е посветил и на отглеждане на коне. С благ характер, изтънчен и малко резервиран. Поддържа дългогодишна вражда с Олегарио.

Рубен Михарес

Син на Сенаида. Работник в имението „Las Bandidas“, място, където живее и работи. Мечтател, ентусиаст и с благородни чувства. Винаги на разположение, когато стане дума за работа или да помогне на някой, който има нужда. Обича тайно Ампаро от дете, но когато тя се завръща, Рубен се разочарова, откривайки че тя не е същата.

Серхио Наваро

Годеник на Фабиола и доверено лице на Олегарио. Привлекателен и лицемер, женкар, който е готов да показва вярност и желание за работа, като по този начин е спечелил доверието на Олегарио. Серхио копнее да стане част от семейството, за да укрепи финансовото си положение, докато поддържа тайна връзка с Малена.

Сенаида

Майка на Рубен. Икономка в имението „Las Bandidas“ довереница на Олегарио Монтоя, който от време на време иска съвети от нея. Сенаида винаги е обичала Олегарио, въпреки че той е деспотичен и надменен земевладелец, поради понякога ѝ се иска да се махне от там.

Рейналдо Кастийо

Привлекателен младеж, опортюнист, с фалшиво поведение и егоист, с когото Ампаро се сгодява и омъжва. Ампаро, обаче, не го обича и когато открива какво точно изпитва към Рубен, тя зарязва Рейналдо, което става причина той да разкрие истинската си личност, принуждавайки Ампаро да има връзка с него.

Висенте Урибе

Интелигентен младеж, привлекателен и с добро чувство за хумор, бивш съученик на Корина. Висенте започва работа в лабораторията на Родриго Ирасабал, когото приема като баща. Новата среща с Корина променя живота му завинаги, след като той се влюбва безумно в нея.

Матакан

Довереник на Олегарио, който безпрекословно изпълнява всичките му заповеди. Загадъчен и груб. Лоялността му към Олегарио се дължи на дълг – той е спасил живота му, когато без малко да го убият и от тогава Матакан му е задължен. Никой не знае колко мъртъвци е оставил след себе си.

Източник: www.rtitv.com , www.televen.com