Опасна любов (Las aguas mansas)

Бягайки от насилията, пристигат децата от семейство Рейес в столицата, след като са изгубили родителите си и цялото състояние. Те пристигат подготвени да се изправят срещу всички и всичко, за да си върнат изгубеното и да си устроят достойно бъдеще...

Хуан, най-големият, притежава много силен характер и успява да заеме мястото на глава на семейството. След него са Оскар, Франко и Ливия, единствената жена.

Ливия е млада и красива девойка, която крие голяма тайна. Тази тайна се заема да разкрие Оскар. Той разбира, че Ливия е станала любовница на зрял и богат предприемач. Но за Оскар, Бернардо Елисондо, любовникът, може да бъде спасението им в тази отчайваща ситуация, в която са изпаднали.

Изправяйки се пред братята на Ливия, дон Елисондо обещава да се ожени за нея. Но Елисондо също пази тайна. А тайната му е, че е женен и има семейство, на челото на което стои. Неговото семейство е част от висшето общество, но той е решен да изостави всичко заради любовта си към Ливия.

Габриела, неговата съпруга, е колкото елегантна, толкова хладна, лицемерна и високомерна. Жена, която надява маска, когато е в близост до него.

Дъщерите му, Химена и Сарита, са бледо копие на майка си. Но те не притежават изтънчеността и привлекателността, която притежава майка им. София, третата дъщеря, се различава коренно от останалите. Тя е много красива, но много нещастна заради брака, който е била принудена да сключи под натиска на доминиращата си майка, за да запази доброто име и да скрие своето неприятно минало, че е изнасилила, което се е случило през април на 1948 година по време на безредиците. Фернандо Ескандон, съпругът на София, произлиза от известно семейство и живее според правилата на обществото.

Но човекът, който предизвиква най-голямо безпокойство за семейството е дон Мартин Асеведо, бащата на Габриела. Стар и злонамерен, той е прикован към инвалидна количка и единственото, което прави е да обикаля къщата и да шпионира всички. Така той научава тайните на членовете на семейството и след това ги използва, за да манипулира останалите.

В тази сложна ситуация, по какъв начин се вписва сладката и невинна Ливия? Бернардо Елисондо е готов на всичко за нея, защото той очаква неговото дете, може би синът, който той мечтае. Той е решен да напусне семейството си и да се събере с Ливия, избягвайки по този начин съпругата си и всички неща в дома си, които го безпокоят.

Въпреки добрите му намерения, той не успява да изпълни обещанието си, тъй като претърпява произшествие. Ливия остава сама и с мъка научава истината, която никога не е предполагала: Бернардо е бил женен вече.

Огорчена от този неочакван развой на събитията, тя решава да помоли вдовицата на Бернардо за помощ. Самичка се изправя пред високомерната Габриела, която не само не й помага, а и я обижда и унижава пред баща си, дъщерите си и зет си.

Ливия се чувства като лека жена пред това семейство. Чувства се и виновна пред братята си. Трудностите я изваждат от равновесие и решава да последва Бернардо в смъртта. Минавайки по моста над реката, тя решава да се избави като се хвърли. Поразени от голяма болка, братята Рейес разпознават трупа и я погребват.

Оскар, който се чувства виновен за случилото се с Ливия, подтиква братята си да търсят отмъщение.

Хуан и Оскар отиват в дома на семейство Елисондо, придружени от Франко, които през цялото време се опитва да ги убеди за безсмислеността на искането си. В този ден Габриела отсъства и младежите са посрещнати от Сарита и Химена, които ги объркват с работниците, наети да построят дом за София и Фернандо. Тази грешка е използвана от Оскар, на когото както винаги му идват необмислени идеи.

Оскар не пропуска, че от първия момент госпожиците Елисондо са впечатлени от тях и за това убеждава братята си да приложат план за дългосрочно отмъщение. Ако са изгубили сестра си, защо трябва да се отказват от състояние, което може да им осигури добро бъдеще?

Точно тогава и започва вендетата по колумбийски: Хуан, Оскар и Франко измислят план как да си отмъстят за смъртта на единствената и обичана от тях сестра. Планът е дяволски прост: да съблазнят дъщерите на дон Бернардо и така да се доберат до наследството му. Вместо да изпълнят плана си, в сърцата на братята закипяват бурни страсти. И така във вихъра от емоции и драматични събития не е възможно да се разбере кой е ловеца и кой жертвата...