Лалола (Перу) (Lalola (Perú))

Историята разказва за живота на редактор в популярно списание – Лало Падия, който след като изоставя една от любовниците си, усеща ефекта от една магия, която е направена от нея в опит да му отмъсти. Когато се събужда, Лало открива, че тялото му се е сменило с това на жена. Това откритие слага началото на поредица от комични и забавни моменти в търсене на идентичността.

Рамиро „Лало“ Падия е успял режисьор в издателството „High Five“, в редакцията на известното списание „Дон“. Той е мачист в начина си на мислене и действие. Благодарение на славата и положението си той винаги е заобиколен от много жени, които се опитва да свали без да започва сериозна връзка, но се сблъсква с Ромина, която се влюбва безумно в него. Въпреки това, след като я е получил, Лало я отхвърля и се опитва да сложи край на връзката им. След това, Ромина решава да си отмъсти заради поведението му и отива при една магьосница. Двете жени осъществят една магия по време на лунно затъмнение и превръщат Лало в една прекрасна жена, която лично може да се убеди колко отчайващо може да бъде жена, по която всички се заглеждат.

Когато Лало се събужда и открива новото си тяло, изпада в паника, също като безусловната му приятелка Грейс, тъй като същия ден трябва да представи нов проект в издателството. С помощта на приятелката си, Лало приема самоличността на Долорес „Лола“ Падия – измислена братовчедка на редактора. Измислят също така, че Лало е трябвало да замине по спешност в Германия, където да разреши семейни проблеми. Така Лола заема мястото на предполагаемия си братовчед, за да може да продължи да изпълнява работата си.

Промяната от мъж в жена предизвикват много забавни и изпълнени с хумор ситуации, в които Лало започва да открива, с помощта на Грейс, всички неща, които жените правят различно от мъжете: носят високи обувки, гримират се, имат месечен цикъл, както и други „рутинни“ задължения, които Лало не понася, но приема като част от новата си личност. Малко по малко, Лола започва да забелязва колко фалшиви са някои хора от обкръжението „му“, но също така започва да разчита на някои съюзници, като Факундо – фотограф в издателството, който показва открит интерес към женската форма на Лало.

Без да си дават сметка, Лола и Факундо започват да се сближават, но Лола слага спирачки на тези отношения заради конфликти с нейната нова самоличност: да приеме, че обича Факундо наистина, в някаква форма, да приеме друга сексуалност, която като мачист, за момента, не е в състояние да приеме...

Източник: www.telenovelasperu.com