Семейни връзки (Laços de familia)

Елена е козметолог по професия. Има две пораснали деца. Тя попада в автомобила катастрофа, като се блъска в колата на младия Еду. Така започва тяхното приятелство, което прераства в романтична връзка.

Фред, синът на Елена, е женен за Клара, но семейният им живот не върви, независимо че имат дъщеря. От съвсем малък, Фред е влюбен в Капиту, която е родила дете без баща и по тази причина започва да работи като момиче на повикване, за да издържа детето си и родителите си.

Мигел е собственик на книжарница и се иинтересува от Елена, а дъщеря му Сеса мечтае за Еду. Не е равнодушна към Еду и Камила, дъщерята на Елена, която неотдавна се е върнала от Япония.

Елена отива при умиращия си баща и се запознава с доведената си сестра, Ирис, младо момиче, което е влюбено е Педро, братовчед на Елена. След смъртта на баща си, Ирис е пристигнала в града, където се опитва да се сближи с Педро, който работи в конния завод на Алма, лелята на Еду. Освен това Педро не е равнодушен към Синтия, ветеринарка, която работи заедно с него.

Забелязвайки симпатията, която се поражда между Камила и Еду, Алма прави всичко възможно, за да раздели племенника си с Елена и в резултат на това, Елена се отказва от него в името на щастието на младите.

Елена приема подкрепата и помощта на Мигел, чиято съпруга е починала преди няколко години след автомобилна катастрофа, а синът му Пауло дълго време е бил парализиран.

Пауло много харесва Капиту, но тя вижда в него само много добър приятел и мечтае да започне нов живот. Към нея изпитва чувства Орландо, неин клиент, който заедно Мауро, бащата на детето й, измисля авантюра, за да живее с нея.

Камила забременява от Еду, но изгубва детето. Скоро откриват, че младото момиче има левкемия. Не успяват да намерят подходящ донор сред роднините й. За да спаси дъщеря си, Елена решава да роди дете от Педро, тъй като той всъщност е баща на Камила, въпреки че преди това е скривала това.

Данило, съпругът на Алма, е типичен донжуан. Той започва връзка с прислужницата Рита, в резултат на което тя забременява. Научавайки за това, Алма изгонва Данило, а Рита взема под своя опека, но след раждането на близнаци, момичето умира. Алма решава да осинови децата и позволява на съпруга си да се върне при нея.

Капиту намира своето щастие с Фред, като се избавя от Орландо и Мауро, който катастрофира.

Клара намира богат любовник и напуска страната.

Елена ражда момиче, която е напълно съвместима със сестра си и спасява живота й.

Напълно променена след смъртта на майка си и любимия кон, Ирис остава с Педро, а Мигел прави предложение на Елена, която го приема.

Персонажите:

Елена - съсобственичка на престижна клиника. Има дъщеря, Камила, и син Фред. Тя е малко над 40-те. Елена среща Еду, който е много по-млад от нея и се влюбва в него. Те преживяват красива и романтична любовна история. Но щастието им не трае дълго. Дъщеря й Камила също се влюбва в Еду. Елена освобождава пътя й. Тя много страда, но след време открива щастието с Мигел, собственик на книжарница.

Еду - млад мъж от богато семейство. Той живее със сестра си и леля си. Родителите му са загинали, когато е бил малък. Еду се запознава с Елена, привлекателна жена и се влюбва в нея. Много се сближава с дъщеря й, Камила. Той се разкъсва между майката и дъщерята. Но Камила не се отказва и се бори за него. Накрая той започва да излиза с нея.

Камила - дъщеря на Елена. Тя е студентка, учи във факултета по психология. Запознава се с Еду в Япония и веднага се влюбва в него. Независимо че той има връзка с майка й, тя по всякакъв начин се опитва да спечели любовта му. Тя успява и се омъжва за него, но в бъдеще я очаква много мъка...

Педро - работник в конюшнята на Алма като управител. Преди време се е срещал с Елена и тя ражда дете от него: Камила. Но той не знае това. Той е женен за Силвия, но не я обича. Когато Силвия най-накрая осъзнава това, тя се развежда с него. Педро се запознава със Синтия и между тях се разгаря страстта. В него е влюбена Ирис, сестрата на Елена.

Алма - леля на Еду. Една хладна и безпринципна жена. Тя постоянно напомня на племенниците си, Еду и Естел, за това, че са й задължени. Тя три пъти е била омъжена, а сега за четвърти път - омъжена е за Данило. Тя постоянно си играе с чувствата на другите.

Ирис - сестра на Елена. Тя е израснала на село, но когато умира баща й, Елена я кани да живее при нея в Рио. Когато разбира, че Камила се опитва да отмъкне приятеля на майка си, тя започва да трови живота й. Ирис е влюбена в Педро.

Капиту - съседка на Елена. Тя живее с родителите си и отглежда сама сина си. Бащата на детето не й е оставил нищо, освен проблеми. Капиту е принудена да проституира, за да издържа семейството си. От малка е влюбена в сина на Елена, Фред.

Синтия - ветеринар в конюшнята на Алма. Тя има много поклонници - Алекс, Ромео... Когато се запознава с Педро, между тях се зараждат дълбоки чувства. Отначало Синтия се опитва да се бори със себе си, но след това се предава.

Данило - съпруг на Алма. Той нищо не прави, освен да пие по цял ден шампанско и да си почива. Опитва се да угоди на съпругата си, съгласява се за всичко с нея.

Сиса - дъщеря на Мигел. Тя учи и работи в магазина на баща си. Много иска да спечели Еду. Майка й е загинала в автомобилна катастрофа преди осем години, а брат й Пауло е останал инвалид.

Ингрид - майка на Ирис. Преди време е работила като медицинска сестра и се е запознала с Алесио, бащата на Елена, който е много по-възрастен от нея. Тя се е оженила за него и му е родила дъщеря, Ирис. След смъртта на съпруга си, се премества в Рио.