Водовъртеж от чувства (La vorágine)

„La Vorágine“ е история за страст и отмъщение, развиваща се в колумбийската равнина и амазонската джунгла. В сюжета се разкрива и трудните условия на живот на заселниците и местното индианско население по време на бума на добива на каучук.

„Преди да изпитам страст с някоя жена, дадох шанс на сърцето си, само за да бъда обзет от отчаяние.“

Прозрачността на дивата и трагична атмосфера отвежда Артуро Кова в непокорени и дива места, където е приветстван от индиански племена и изненадан от жестоката реалност на хората, които добиват каучук в Амазония. Отчаяната самота и безсънието са неговите единствени довереници.

Артуро е градски човек, но с дух на авантюрист и винаги готов да помогне. Той отвлича Алисия – девойка от богато семейство и с приемливо положение в обществото.

За да се спаси от справедливостта, той прониква с нея в джунглата. Те отсядат в дома на жител на равнината – Франко, и съпругата му Гриселда. През гората преминава Барерас – убиец и крадец, който се е навърта в зоната и мами работниците, които се трудят сред каучуковите дървета. Барерас отвлича Алисия и Гриселда. Тогава Франко и Кова се впускат в упорито преследване.

Така започва за тях едно невероятно приключение през гъстата тропическа гора. Попадат в един малък ад на земята: каучуковите плантации. На това място се запознават с възрастния Клементе Силва, който от известно време издирва в джунглата останките на сина си.

Водени от Силва, заедно с други бегълци, двамата приятели продължават да преследват, за да накажат бандита и да възмездят работниците. Накрая откриват жените и след една битка, при която Барера пада мъртъв, се връща в града.

Източник: www.canalrcnmsn.com , joseeustasio1889.blogspot.com