Младата вдовица (La viuda joven)

„Младата вдовица“ е загадъчна жена, която се е превърнала в знаменитост след като се омъжва за Барон Вон Паркер. Днес тя разполага с огромно богатство, което е наследила от тримата си последни съпрузи.

Без знатно семейство, баронеса „Инма Вон Паркер“ е загадъчна жена със забележителна красота, която е като магнит за мъжете, които направо губят ума си по нея. Нейната спокойна личност и изключителен самоконтрол, който я ръководи във всички ситуации, в които попада, навеждат на мисълта, че може да е убийца на своите починали съпрузи, но до този момент никой не е успял да докаже нищо.

Алехандро е детектив от полицията, със скромен произход, пълен със стимул и с брилянтна кариера в отдел Убийства. Белязан от предателството, Алехандро е останал ерген, защото преди време една жена е разбила сърцето му.

Инма Вон Паркер е заподозряна, че планира смъртта на четвъртия си съпруг. Пресата, семейство Умболдт и полицията са по следите ѝ, които могат да позволят да се разкрие тайната около Младата Вдовица. Към случая е привлечен детектив Алехандро Абраам.

Миналото възкръсва, когато двамата се срещат отново. Инма вижда спасението си в мъжа, който някога е бил толкова специален за нея. Но детектив Абраам не мисли по същия начин. Алехандро оглавява разследването срещу жената, която в миналото е изчезнала, изоставяйки го пред портите на църквата. Били са нужни няколко години след това и точно сега, когато се появява Инма, той се запознава с Абрил Армас – интересна жена, която вдъхва нов стимул в живота му и той отново е изпълнен с надеждата да създаде собствен дом.

Престъплението, което е извършено срещу последния съпруг на Инма Вон Паркер, е истински пъзел. Още един мъртъв съпруг. Още едно виртуозно измъкване. Всичко сочи към Инма Вон Паркер, но нищо не я уличава. Тогава няколко въпроса се завъртат в главата на Алехандро и се превръщат в камъче в обувката“ Дали Инмакулада е виновна или невинна?

С умели действия, Баронесата успява да забърка сантиментално детектива. Нейната голяма любов е също така нейния най-голям враг. Една връзка между любов и страх, страст и недоверие. Алехандро се обсебва от идеята да открие начин да залови Инмакулада или нейния съучастник. Детективът е на път да разнищи загадката, но всеки път, когато някой свидетел е на път да даде светлина по случая, нещо се случва, изчезва, променя мнението си, заминава някъде или умира.

Алехандро трябва да направи тежък избор между страстта любов и чистата любов, една загадъчна жена или предана съпруга. Две много различни жени, които се изправят една срещу друг в една война без отдих за любовта на един мъж.

Една теленовела за любов и мистерия, изпълнена с много тръпка, която разказва историята на един ловец, който се влюбва в своята жертва и който, като разкрива тайната, излага на опасност собственото си щастие, когато е на път да получи своя трофей.

Персонажите:

Инма Вон Паркер - Баронесата

28-годишна. Истинското ѝ име е Инмакулада Рохас. Тя е красива и деликатна като испански порцелан. В началото на историята, тя е вдовица за трети път. Тя е толкова красива, че е спечелила конкурс за красота, но след като са я короновали са разкрили, че е родила дете, когато е била много млада. Този скандал я превръща в знаменитост и привлича вниманието на възрастен германец. Барон Ханс Вон Паркер се оженил за нея, засипвайки я със слава, пари и власт. Година по-късно, тя е останала млада вдовица, още по-привлекателна за света. Нейната най-голяма приятелка се превръща в най-големия ѝ враг.

Алехандро Абраам - Детективът

30-35-годишен. Дипломиран криминалист. Груб, саркастичен тип, който обожава професията си. Той е упорит мъж, който се разкъсва от любов към две жени. Син на детектив, той живее с баща си и сестра си в скромен апартамент, но това не пречи да чувства там топлината на дома. Мъж, обсебен от правосъдието. Никога не е разочаровал баща си. Да разобличи Инма се превръща в негова основна цел, въпреки че продължава да е влюбен в нея.

Абрил Армас – Годеницата

28-годишна. Психолог по професия, тя работи в една фондация, която помагат на девойки в затруднение (непредвидена бременност). Най-добра приятелка на Инма, докато двете не се влюбва в един и същи мъж. Тя е типичната добра девойка. Притежава дарбата да помага и с удоволствие помага на хората. Живее под наем в една стая с прокурор Пардо-Пардо и е миролюбива жена, която избягва всякакви конфликти.

Херемиас Миранда

Около 30-35-годишен. Той е адвокат. Идеалният мъж, за който всяка жена мечтае. Адвокат на Инма, която обожава безкрайно. Пази тайната на Инмакулада. Дълбоко в себе си той е егоцентрик, който се чувства важен, защото служи на една баронеса. Обединява се с нея, за да заблести със светлината на тази скандална жена. Харесва му да усеща силата и се посвещава на любовта си към Инмакулада.

Макарена Блек - Врагът

Около 26-30-годишна. Елегантна и много красива жена, тя блести като модел на Шанел. Била е годеница на Матиас, докато той не избира Инма. След смъртта на Матиас, Макарена се превръща във враг номер едно за Инма и желанието ѝ да я уличи е толкова силно, колкото и на Алехандро. Макарена е повърхностна, интересува се само от това да бъде известна и да стане собственица на фабриката за шоколад, като е готова на всичко, за да го постигне. Има голяма нужда от личностна реализация.

Емануел Мадеро – Рекламният агент

28-32-годишен. Привлекателен мъж, който работи като рекламен агент на фабриката за шоколад и в свободното си време се посвещава на фондацията за подпомагане на девойки в затруднение, за да бъде близо до Абрил. Добър, честен, влюбен мъж, който много прилича на романтичните герои от холивудските филми.

Матиас Умболдт – Милионерът

40-44-годишен. Мъж, който, както изглежда, се е влюбил безумно в Инма Вон Паркер от пръв поглед и ѝ предложил брак без подялба на имуществото, но за нещастие, изгубва живота си и я прави вдовица за четвърти път. В действителност, той се е оженил за нея, воден от скрити мотиви.

Рут Луна – Пухчето (Ла Пелуса)

18-20-годишна. Красива и сладка девойка. Няма самоличност, нито карта, само един прякор; не знае къде се е родила, нито датата на рождения си ден. Непринудена, свежа, естествена девойка, която живее в настоящето без никакви планове или очаквания. Тя е като ангел, ходещ по земята. Хосуе я забелязва и по време на разследването, се влюбва в нея. Това е една история за любов, която е красива, чиста и много романтична.

Хосуе Калдерон Умболдт – Християнинът

Около 25-27-годишен, той е станал детектив под влияние на баща си. Той е младеж, напълно обвързан със своята вяра. Добро момче, идеалист, той обожава професията си. Израснал е в сянката на властно семейство, поради което иска да се освободи. Когато се запознава с Ла Пелуса и вижда как се носи като пухче по вятъра, наслаждава се на момента и се чувства щастлива, Хосуе се влюбва в нея и полудява по нея, поради което решава да се ожени за нея.

Доминго Парада – Двуличникът

Между 27- и 33-годишен. Работи във фабриката за шоколад. Специалист по хранителни продукти. Забавен мъж, който играе ролята на приятел на всички, но е комплексиран и голям егоист. Увлича се по Ла Пелуса с нездрав интерес. Той също така е палячо, но е от онези, които искат да забавен за хората около себе си дори в най-неподходящите моменти. В действителност, той притежава талант в това да забавлява хората, но няма същия успех, когато решава да накара Ла Пелуса да се влюби в него.

Карелис Абраам – Моделът

Между 24- и 27-годишна девойка. Тя е прекрасна дама, която преживява като модел, но е педагог по психология и работи във фондацията за помощ на момичета в затруднение. Тя е жена, отдаден на социалните теми, за които се борят във фондацията. Като модел е имала възможността да се изяви по най-известните модни подиуми по света, но за разлика от всеобщото схващане, тя е интелигентна жена, която е наясно, че красотата е само до време.

Ирис Фуенмайор/Вилма Браво – Внедрената

Между 27- и 30-годишна. Полицай под прикритие, тя трябва да се внедри във фабриката за шоколад, за да разкрие предполагаема измама. Трябва да бъде точно противоположното на това, което е в действителност и по ирония на съдбата, никога повече няма възможност да бъде отново себе си. Ирис е мъжкарана, полицай през целия си живот. Но тъй като е красива жена, тя се включва в един сложен случай, при който трябва да бъде префинена насила и е принудена да живее живота на Вилма, една жена, която няма нищо общо с нея.

Симон Мадеро – Необвързаният

30-35-годишен. Той е вдовец с малко момче. Забавен, но е самотен вълк. Работи в шоколадовата фабрика като администратор. Амбициозен мъж, за когото парите са най-важното нещо. Представя се за човек, който има хиляди проблеми и че единственото решение е да си намери жена, която да го обича. Харесва му да се представя за жертва и в това има голяма доза истина, но също така оставя усещането, че крие нещо, поради което не може да му се има доверие. Синът му е красива и никой не може да отрече, че е невероятен баща. Поставя сина си пред работата и пред каквото и да било.

Веспасиано Калдерон – Шефът

Между 57- и 62-годишен. Консервативен, той е истински кавалер и престижен адвокат. Шеф на Отдел Убийства. Баща на Хосуе и София Карлота, женен за Ивана Умболдт, чието семейство са собственици на фабриката за шоколад Умболдт. Крие голяма тайна. Веспасиано е много секси мъж, поради което има голям успех сред жените и държи ергенски апартамент зад гърба на съпругата си, както може да се очаква. Държи се много властно, тъй като дълбоко в себе си той е безсрамник, господин от висшето общество, който играе ролята на неподкупен полицай.

Ивана Умболдт – Мадоната

Жена, която не обича да споменава възрастта си (между 40 и 44 години). Покорна на вид, но в действителност е истински Генерал. Сестра на Матиас Умболдт, майка на Хосуе и София Карлота. Преследва Инма, защото вярва, че е убила брат ѝ. Има влияние над цялото семейство и иска да доминира по същия начин и във фабриката за шоколад. Ивана обича съпруга си, знае, че е женкар и иска да сложи край на забежките му. Не обича, когато нещата не се получават така, както иска.

Ванеса Умболдт – Нестабилната

Между 36 и 40-годишна. Омъжена е за Хулио Кастийо, тя е бедната братовчедка на Ивана. Постоянно недоволна, мрази семейството си и е любовница на Веспасиано. Ванеса не е наясно какво иска от живота, но намира своя път, което изненадва не само нея. Тя е жена, която търси собственото си оценяване. Емоционално малтретирана, постоянно унижавана, но много добре знае умни начини да се освободи от дразнителите си.

Хулио Кастийо – Огорченият

40-47-годишен. Детектив, който върши мръсната работа на Веспасиано и съпругата му. Очарователен измамник, женен за Ванеса. Хулио е професионален убиец, маскиран добре зад униформата на полицай. Усъвършенствал се е като снайперист и е сред най-добрите. Има достъп до много информация, връзки в подземния свят и т.н. Хулио ще бъде нает да убие Инма Вон Паркер, но трябва да го осъществи така, че да прилича на инцидент.

Висента Паласиос – Красавицата

Между 30 и 36-годишна. Жена, която притежава голяма красота и работи в шоколадовата фабрика. Съпруга на Федерико Гилермо и отчаяно иска да роди дете, което да носи фамилното име на Умболдт. Амбицията ѝ е да стане майка, но тъй като съпругът ѝ не може да има деца, тя купува дете от черния пазар и се опитва да го представи за един Умболдт. От този момент започват безкрайните ѝ проблеми, които разклащат основите на връзката им. Срива се емоционално до такава степен, че всички я съжаляват.

Федерико Гилермо Умболдт – Глупавият брат

50-55-годишен. Много добър като човек, но от части бавен и упорит, доминиран от собствената му сестра Ивана. Той е един от акционерите в шоколадовата фабрика на Умболдт. Женен за Висента Паласиос – момиче, което произлиза от семейство от средната класа. Федерико Гилермо е манипулативен, но въпреки това много неуверен и постоянно търси одобрението на останалите, най-вече на сестра си Ивана. Не е кутсузлия, но е много тъп.

Кристиан Умболдт – Злият братовчед

Между 27- и 34-годишен. Привлекателен и съблазнителен мъж, крайно амбициозен, той е бедния братовчед на Ивана. Голям съперник, но Кристиан е хитър и знае как да се държи в семейството. Най-големият дефект на Кристиан е огромното му его. Той е нарцисист, който хули жените, които се обвързват с него. Много амбициозен мъж, който иска да бъде центъра на света. Емоционално лабилен. Той е най-големия злодей в историята, без никакъв морал или етика.

Гресися Бургос – Неуверената

Между 30 и 35-годишна. Годеница на Кристиан, готова на всичко, за да задоволи годеника си, който доминира над нея както психологически, така и физически. Много неуверена девойка, омаловажава се сама, идеалната жертва, която може да служи на Кристиан. Успява да я манипулира изкусно и да я кара да прави това, което той иска.

Пеги Пардо-Пардо – Прокурорката

За своите 45-48 години, тя е привлекателна, модерна, чувствена, но в никакъв случай ексцентрична жена. Външният ѝ вид е едно нещо, но когато отвори уста става ясно, че е обикновена. От известно време си няма гадже и е полудяла за малко секс. Тя е отчаяна, защото иска да изживее оргазъм. Тази нейна цел може да изглежда много повърхностна, но за жена, която никога не изживявала оргазъм, това е от първостепенно значение. Намирането на идеалния мъж е пътя, по който е решила да постигне целта си. Претендентите ѝ не са точно това, което тя очаква.

Рохелио Галиндес – Женкарят

На 46-48 години. Детектив, един от най-разхвърляните, той е част от екипа по вътрешни разследвания и въпреки че не винаги се задълбочава достатъчно в случаите, има и такива, които е разрешил. Той е лош полицай, но отличен детектив. Влюбва се в Пеги, но тя иска мъж, който да е пълна негова противоположност и всъщност е антитеза на всичко, което тя си представя. Въпреки това, има нещо, което тя търси – успява да я накара да преживее оргазъм, но всичко останало, което тя изисква, на него му липсва.

Тирсо Дамаско – Психиатърът

На 48-50 години. Флегматичен мъж, който не си прави труда да промени нещо в живота си. Психиатър, който има пълен самоконтрол. Бивш съпруг на Пеги, с която иска се сдобри, но е много скучен. Тирсо е приятен мъж, точно кавалера, когото търси Пеги, но е напълно отчайващ в леглото. Между Тирсо и Рохелио започва битка за прокурорката Пеги Пардо-Пардо.

София Карлота Калдерон Умболдт

За своите 15-17 години, тя прикрива зад маската на подчинение това, което наистина иска да прави.

Джули Кастийо Умболдт – Непокорната

На 12-14 години, тя учи в добри училища, но не се разбира със съучениците си. По тази причина постоянно е сама, търси усамотение, обича да чете комикси. Мрази майка си (Ванеса) и обожава баща си (Хулио).

Африка Порас – Мъжкараната

45-годишна. Тя е полицай, омъжена, с деца, но е прекалено мускулеста. Груба, уличен полицай, тя е свикнала да се бие и да стреля. Тя е жена с униформа и значка. Пази семейството си и личния си живот много ревностно.

Соня – Личната секретарка

Доверено лице на баронесата. Знае нейните ангажименти, както и всичките ѝ тайни.

Мейсбел Ранхел – Момичето (призрака)

4-5-годишна, това е момиче, облечено в бели дантели и с руси букли. Никаква кръв или ужасяващ грим. В действителност е привидение, което измъчва само Инмакулада.

Анхел Абраам – Експертът

На възраст между 55 и 60 години, той е баща на главния герой. Мъж със силен самоконтрол, спокоен, добър, който е натрупал опит в резултат на много загадъчни случаи, които е разрешил. Добър баща. Пример за правда.

Елда Лобо – Икономката

Цял живот е работила за семейство Умболдт. Не се усмихва, прекалено мълчалива и защитница на интересите на Ивана. Много загадъчна жена, която умее да контролира цялата къща.

Източник: www.venevision.net