Последна надежда (La última esperanza)

„La Última Esperanza“ е името на бедняшки квартал, където от една страна, живеят скромни и работливи хора, а от друга – опортюнисти, престъпници и скитници.

В този квартал живее Естелита – девойка, останала без майка. Тя не спира да търси работа и се опитва да оцелее в бедността, която я заобикаля и в дома си, който дели с баща си, алкохолик и често изпадащ в депресия.

Предприемчива, жизнена и добра, Естела се запознава с Даниел, който е млад мъж, милионер и плейбой, посветен на постоянни флиртове и добрия живот като пръска големи пари. Парите, които той пилее с лека ръка, са наследство от починалите му родители.

В един момент, Даниел се оказва очарован от Естела, която не е като другите жени, с които обичайно той си има работа.

Влюбен в невинността ѝ, Даниел избира един много заобиколен път, по който да стигне до сърцето ѝ: преструва се на бедняк от същия кварта. Той се представя под името Анхел.

Алехандро, чичото на Даниел, е бизнесмен, милионер и с много добра репутация. В очите на целия свят, той е посветен и честен бизнесмен, който е натрупал богатството си с упорита работа. Радва се на безукорно име и изтънчено поведение.

През нощта, обаче, Алехандро се преобразява – слага си перука, фалшиви мустаци, облича стилни дрехи и слага златни верижка и пръстени, за да отиде на работа в нощен клуб, където върти тъмни сделки.

Даниел не подозира за двойнствения живот, който води чичо му и вярва, че той е благороден човек. Алехандро се възползва от чувствата на племенника си, за да присвои „La Última Esperanza“ - терен, който принадлежи на Даниел, а Алехандро се опитва да му го отнеме с измама, за да събори къщите на жителите от квартала и да изгради нов квартал с изгодни жилища...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_última_esperanza