Жената лейтенант (La Teniente)

Сериал, изпълнен с екшън и емоции. В центъра на историята е жена, която се втурва в един свят, доминиран от мъже и където важат законите на мачизма.

Но съвременните жени не се дават лесно и тази жена лейтенант показва, че има силите, за да покрие изискванията и изпитите, нужни, за да се гмурне в Специалните Сили на ВМС (Военноморските сили) на Мексико.

В историята присъства и конспирация, един предател, който се е внедрил в базата, а основната цел на Роберта Байестерос – главната героиня в сериала, е да го разобличи.

Мелодрама с моменти на трилър и напрежението, което е неизбежно както в личните, така и в професионалните отношения на героите...

Персонажите:

Лейтенант Роберта Байестерос

Възраст: 30 години.

Прякор: Ескарлата (вид яркочервена змия).

Първата жена, която се е включила в елитния корпус на ВМС на Мексико. Умна, с дедуктивна и аналитична мисъл, интуитивна, чувствителна, знае да играе в екип, безупречна, с непоколебими етични принципи. Целта ѝ е да открие кой е предателят в базата за специални операции. При пристигане на място, тя се сблъсква с отхвърлянето на колегите си. Започва една връзка на омраза-любов с Николас Алехо, който се превръща в неин съюзни при издирване на обекта.

Лейтенант Николас Алехо

Възраст: 35 години.

Праякор: Боа.

Прагматичен, взема бързи решения, склонен към рискове, груб, малко адаптивен, импулсивен, не разкрива личния си живот, самотен, циничен, потаен, резервиран, арогантен, културен, но не знае как да контролира гнева си. Целта му е да открие кой е убил брат му Хуан. Когато Роберта пристига в базата, я отблъсква, защото заема мястото на брат му. Захваща се да превърне живота ѝ в ад, докато един ден не открива жестоката (за него) истина, че се е влюбил в нея.

Капитан Антонио Воланте

Възраст: 41 години.

Прякор: Пеплянка.

Лидер на специалния отряд. Честен, интуитивен, силен, твърд, умен, смел, убедителен, строг, подчинява се на началниците си, придържайки се към правилата и протоколите, горд, женомразец, страхува се от остаряването, консерватор. Целта му е да изпълнява успешно мисиите на специалния отряд. Страда от болест, която застрашава оставянето му в специалния отряд, което го сближава със сина му, който е оставил преди години.

Лейтенант Лус Идалия Конрерас

Възраст: 28 години.

Прякор: Коралова змия.

Умна, умее да борави с технологични средства, добра приятелка, чувствителна, дискретна, старае се никога да не излага на риск специалния отряд, не се страхува да казва онова, което мисли, притежава добро чувство за хумор. Целта ѝ е да се издигне във военните сили. Тя е отговорна за доставяне на информация за отряда, необходима за изпълнение на мисиите. Превръща се в най-добра приятелка и довереница на Роберта.

Лейтенант Адан Пеня

Възраст: 31 години.

Прякор: Питон.

Защитник, верен, любопитен, очарователен, чувствен, забавен, честен, лоялен, наивен, невежа, обикновен, без инициатива, страхува се да не умре при някоя мисия, издържа семейството си, взискателен, гениален при работа с експлозиви и тяхното обезвреждане, знае как да следва инструкции. Основната му цел е да се грижи за семейството си, което е преди отряда. Става първия приятел на Роберта, когато тя пристига. Страхува се нещо да не се провали при някоя от операциите и да остави беззащитно семейството си.

Командир Франсиско Рейгадас

Възраст: 62 години.

Прякор: Гърмяща змия.

Създател и шеф на специалния отряд. Умен, роден лидер, с практика и опит, харизматичен, патриархален, стратег, възпитан, бащински настроен, енергичен, притежава силна ръка, не позволява да се поставя под въпрос неговия авторитет. Целта му е да държи в ред държавата. Той вкарва Роберта в специалния отряд след смъртта на Хуан и принуждава останалите да я приемат и да ѝ дадат нейното място.

Източник: www.azteca.com