Учителката по английски (La teacher de inglés)

Важно е да се знаят чужди езици, но е много приятно да се учат с привлекателна учителка...

Кике е работлив мъж, собственик на компания за женско бельо, която е основал с Мерседес – жена, която слага край на щастието му, изоставяйки го заради богат гринго.

След като преодолява своето разочарование, Кике решава да успее с компанията си и да намери пазар в САЩ, но тъй като не говори английски език, той се обръща към Луис Фернандо – негов братовчед, който живее в Маями и с когото не се разбира добре, но вижда в него единствената възможност за успех. Луис, който се е забъркал в наркотрафик и има доста натрупани дългове, вижда в Кике и неговия бизнес начин да разреши проблемите си.

Тъй като започва бизнес отношения с една северноамериканска компания, Кике решава да започне да учи английски език. Така се запознава с Пили – преподавателка, много красива жена с финансови проблеми и която има годеник в САЩ, но не може да замине, тъй като постоянно ѝ отказват виза.

Кике се влюбва в Пили от първия момент и я наема за частни уроци. По този начин той решава да се възползва от възможността да предаде своите знания на служителите в компанията си...

Персонажите:

Хесус Антонио Пейнадо – Кике

Трудолюбив мъж, собственик на Confecciones Merceditas. Компанията е отражение на целият му живот на усилена работа, отдаденост и себеотрицание и начин да демонстрира как може да се успее, започвайки от нулата. Започнал е бизнеса заедно с Мерседес, негова съпруга и майка на сина му Андресито, но тя се оказва никаквица, която събира багажа си и заминава с богат гринго, който обещава да осъществи американската мечта. От тогава, Кике заживява за бизнеса си, издържайки близките си, които се оказват големи мързеливци, отказвайки си да се поддаде отново на женските прелести. Така стоят нещата и бъдещето на Кике изглежда предначертано – усилена работа и грижи за сина и дома му. Всичко се променя, когато пред него се изправя възможността да разшири пазарите за компанията си и дори да започне да изнася в чужбина. Това е възможност, на която не може да обърне гръб, но принуждава Кике да приеме неизбежната истина – трябва да научи английски език, за да може да разшири бизнеса си както иска. Така на Кике му хрумва да започне частни уроци и докато се опитва да усвои чуждите и непонятни думи на чуждия език, той безнадеждно се влюбва в своята учителка по английски език.

Пили Ортега

Преподавателка по английски език и както всички говорят, тя е красива, сладка и съсредоточена жена. След смъртта на родителите си при фатална катастрофа, Пили поема юздите на дома си, както и да поеме грижите за Ката и Фито – нейните брат и сестра, както и за баба си Рита, която живее в дом за възрастни хора, който Пили често посещава и разведрява дните на възрастните дами с уроци по английски език. Пили е учила модерни езици и говори английски език със завидна лекота. Работи за институции и брачни агенции като преводачка и не отказва работа никъде, тъй като има нужда от пари, за да помага на близките си и да покрива разходите по дома. Най-голямата ѝ мечта е да пътува до САЩ и да опознае лично страната, за която толкова е чела, но за нещастие, отказват ѝ виза.

Лусила Пейнадо

По-малката сестра на Кике и дъщеря на Доня Елоиса, която осъзнава, че тя и сина ѝ Алфредо не са нищо повече от паразити, които не искат да работят. Доня Елоиса подтиква Лусила да развива единствения си талант, който притежава – да кокетира, с надеждата, че с повече търпение ще попадне на богат мъж, който да се погрижи за Лусила и да се пребори с мързела на дъщеря ѝ. Но интересите на Лусила са насочени към Луис Фер, тъй като вярва, че той е богатия роднина. Въпреки че той не ѝ обръща внимание, Лусила е решила да не изпуска златната гъска и да го задържи до себе си до края на дните си.

Алфредо Пейнадо

Брат на Кике, който не е завършил образование, поради което дните му са изпълнени с безделие. Младежът не прави нищо повече от това да живее заедно с Елоиса и Лусила, планирайки как да измъкне от Кике и последното му песо, поради което прави всичко възможно, за да не позволи на някоя жена да се доближи до брат му – за да не изложи на опасност неговите интереси. След като Алфредо се запознава с учителката по английски език, той не може да пропусне възможността и ѝ хвърля око, решавайки да я покори и да попречи на връзката ѝ с брат му.

Доня Елоиса

Майка на Кике, Лусила и Алфредо. Доминираща жена, решена да направи всичко възможно, за да задържи до себе си кокошката със златните яйца, която в случая е Кике – единственият, който се грижи за семейството. Доня Елоиса смята, че единствената жена, която трябва да бъде с Кике, е жената, която го е накарала да страда най-много: Мерседес.

Андресито Пейнадо

Син на Кике и Мерседес, жена, за която Андресито не пази никакъв ясен спомен, тъй като тя е напуснала къщата, когато той е бил много малък. Той е единствената причина, мотивация и единствената компания на Кике в дома на семейство Пейнадо. Посещава училище и се представя като много отговорно момче, въпреки крехката си възраст, превъзхожда баща си в английския език, което е още една причина Кике да се амбицира да научи този език. Андресито е първият, който поздравява баща си за решението да започне частни уроци по английски език и му помага в упражненията вечер, за да може Кике малко по малко да стане по-уверен в знанията си по езика.

Каталина Ортега

Сестра на Пили, за която е нещо повече от това и е нейна довереница. Ката е посветена на учението студентка, която вижда в Пилар майчината фигура след смъртта на родителите им, поради което я уважава и цени високо и нейните усилия да помага на нея и Фито. Осъзнавайки колко е трудно да се издържа един дом – бреме, което носи сама Пили, Ката иска да приключи с образованието си, за да помага на сестра си в това отношение.

Фито Ортега

По-малък брат на Пили и Ката, поради което е и галеника на семейството. Фито е ученик, който е много напет, хитър и умен. Той е отговорен и също като Ката, приема, че Пили е заела мястото на майка им. Фито знае, че Пилар е най-добрата сестра-майка, която съществува и осъзнава, че след смъртта на родителите им, образованието му не може да бъде в по-добри ръце.

Доня Рита

Баба Рита е една разбираща внуците си (Пили, Ката и Фито) жена, за които не само се грижи с внимание, но също така винаги има готов съвет за затрудненията, в които изпадат. Живее в дом за възрастни хора Canitas Doradas, където заедно с другите възрастни хора влага нов смисъл в думата „старост“; заедно се забавляват, а от време на време посещава дома на внуците си, за да им приготви вкусни бисквити. Доня Рита е друго от доверените лица на Пили и се опитва да създаде ред, когато девойката греши, както и да спонсорира всичките нейни мечти.

Хосе Акоста

Счетоводител на Confecciones Merceditas и най-добрия приятел на Кике Пейнадо, с когото работи от създаването на компанията, когато са разполагали само с три шевни машини, както е запознат много добре с мъката и страданията на приятеля си. Хосе е свидетел на напредъка на Кике в английския език и го окуражава да продължава напред.

Луис Фернандо Кайседо

Братовчед на Кике. Красив, елегантен като истински денди. Луис Фер също така е и използвач от класа, абсолютно жиголо, който използва своя сексапил, за да покори без колебание една жена. Владее перфектно английския език и за това започва работа като преводач в компанията Confecciones Merceditas и съветник на Кике при сделките му с гринговците. Добре се преструва и се опитва малко по малко да си присвои компанията, която неговият братовчед с толкова усилия е издигнал. Луис Фер споделя с Милена – своята любовница и съучастница, всяка стъпка от своя план за безпроблемно забогатяване.

Милена Рамирес

Много привлекателна и чувствена жена, която много добре осъзнава своя чар и не се съмнява да го използва при постигане на целите и осъществяване на плановете си. Интересчийка, опортюнистка и измамничка. Започва работа в Confecciones Merceditas като асистентка на Луис Фернандо, докато в действителност е негова любовница и съучастница в измамите. Милена се опитва да съблазни Кике, за да извлече от него цялата конфиденциална информация, както и да го отдалечи от Пили – учителката по английски език, която заплашва нейните планове.

Мерседес

Съпруга на Кике и майка на Андресито, която един просто решила да ги изостави, следвайки обещанието на богат гринго да сбъдне американската мечта.

Източник: www.caracoltv.com