Бялата линия (La ruta blanca)

„La Ruta Blanca“ разказва за четирима души, които попадат в опасност в един и същи ден и в един и същи час, но в различни градове.

На пръв поглед изглежда, че няма никаква връзка между тях, но, всъщност, и четиримата са пристрастени към „бялата линийка“, линия кокаин и една и съща клопка.

Колумбийската селва, градовете Богота, Мексико и Маями са сцени на една трагедия, която се върти около един единствен елемент...

Кокаинът, неговото производство и дистрибуция, продажбата му и консумацията... през погледа на Франсиска Рохас, селска жена; Естебан Мехия, колумбийски конгресмен; Омеро Пас – мексикански бос и Алехандро Сандовал – пристрастен към коката.

„La Ruta Blanca“ е отражение на всички лица на наркотрафика, както и показва, че престъплението не винаги се плаща и че кокаинът е причина за горещина, страст, екшън и интрига...

Персонажите:

Франсиска Рохас

Скромна жена, очукана от живота. Вдовица след като съпругът ѝ умира по погрешка от ръцете на бунтовници, които доминират в района, където са се установили. Вижда се принудена да пътува в район от колумбийската селва заедно със сина си Матиас, който е на 10, и брат си, Доминго – на 16. Открива подслон в едно имение, на чиято територия единственото, което се отглежда, е кока. Така влиза в бизнеса: засаждане, беритба и доставка на продукта.

Естебан Мехия

40-годишен. Колумбийски конгресмен, който се опитва да изгради образ на семеен и улегнал мъж и е един от най-влиятелните политици в страната. Преди да се впусне в кариерата на законодател, той е бил успешен директор на Aerocivil в неговия обществен сектор. Една от основните линии, които е следвал през своята дълга политическа кариера е яростната критика на ситуацията в колумбийската селва и битката за контрола над бизнеса с кокаин, който е променил живота му.

Алехандро Сандовал

26-годишен. Актьор, който наскоро е спечелил слава и признание, при което е спечелил изключителен договор с телевизионен канал в САЩ. От пристигането му в Маями, той се наслаждава на живота, а купоните, безредието и изстъпленията, но най-вече дрогата, разрушават живота му.

Омеро Пас

52-годишен. Патриарх, мексикански наркотрафикант, който малко по малко е натрупал богатството си чрез купуване на наркотици от колумбийските картели и пренасянето им в САЩ. Добре се справя с новото си положение и никога не забравя своя произход. Израснал е в един бордей и точно от там върти бизнеса си. Предизвиква вълна от насилия, която е насочена и не подминава нито неговите съдружници, нито враговете, а най-малко – семейството му.

Източник: www.cadenatres.com.mx , www.caracolinternacional.com