Любов до смърт (La quiero a morir)

Мануела Саенс е жена, която има всичко: съвършено семейство, любящ съпруг и живот, изпълнен с лукс и удобства. Но в деня, в който отбелязва 20-годишнината от брака си с Херман Рико, получава най-лошата новина в живота си - съпругът й има любовница.

За един миг, с едно телефонно обаждане, целият й живот рухва. Изчезва съпругът й, а с него - и любовта. След като идва на себе си след тази голяма изненада, Мануела започва да търси в миналото си момента, в който е допуснала грешка, заради която Херман е предпочел да започне нова връзка с една от най-добрите финансови аналитици в компанията, Каталина.

Но съвършеният свят на Мануела не може просто така да бъде разрушен и още по-малко, заради обаждане на непознат.

Седмица по-късно, когато тя приема, че изчезването на съпруга й не е случайно, а може да се окаже добре замислен план, Мануела изпада в доста тревожно състояние.

След като изпотрошава всичко, което може да се счупи в дома й, жената отива в офиса на съпруга си. Там, неговият съдружник, Серхио Ирагори, се опитва да спаси малкото, което Каталина и самият Херман не са успели да откраднат.

Клиентите на компанията, почти всички приятели и познати на Серхио, които са доверили спестяванията си, които са трупали цял живот, след като научават за скандала, напразно се опитват да си върнат капиталите.

Първият обрат в историята е, когато Мануела научава за действията на бившия си съпруг. Но това не е всичко. За да се допълни поредицата от неприятни събития, майката и сестра на Мануела й обръщат гръб.

Единственият, който я подкрепя, е зет й Хорхе Кортасар. Благодарение на него, тя намира място, където да живее. Ново място, нов живот... и нова работа. Мануела решава да отвори собствен ресторант - „Tortillas Manolia".

В този нов за нея свят, Мануела се запознава с Рито Сансон - механик, който с лекота омайва жените. Той полага всички усилия, за да попадне Мануела във властта на неговия чар.

Персонажите:

Мануела Саенс

Мануела винаги е била любимка на баща си, един скотовъд, посветил се на млякото. Всичко се променя, докато е все още девойка, когато я заварват да разговаря приятелски със сина на иконома. След тази случка я изпращат в Маями и Бостън. Връщайки се в Колумбия, тя започва да учи философия и литература в престижен столичен университет, където се запознава с Херман Рико, за който предполага, че е идеалният съпруг.

Рито Сансон Лагос

Въпреки че винаги е искал да учи в университет, той се е посветил на работата и постигането на финансов успей. Той започва търговия с автомобилни части, което го е отказало от идеята да стане професионалист. Почитател на жените, въпреки че предлага любовта си на годеницата си Юри. Когато се запознава с Мануела Саенс, той си поставя за цел да я завоюва.

Херман Рико

Амбициозен мъж, който умело използва своите приятели, за да постига целите си. Когато се запознава с Мануела, той се влюбва в парите й. За това започва връзка с Каталина Родригес. Заради нея решава да остави семейството си - той вярва че в нея е намерил своята сродна душа.

Серхио Ирагори

Единствен син на успял банкер. Превръща се в съдружник на Херман. Когато се запознава със Соня, той решава, че тя ще е жената, с която ще изживее остатъка от живота си.

Лукресия Саенс

Сестра на Мануел. Умира от ревност, защото я смята за по-красива и щастлива. За това не си прави труда да й помогне, когато изпада в тежка ситуация.

Хорхе Кортасар

Винаги е искал да спечели Мануела, но след като забелязва, че тя го приема само като приятел, решава да се ожени за Лукресия, за да бъде близо до нея. Поддържа тайна връзка с Поликарпа и споделя свободното си време по-често с механиците от сервиза, и по-рядко със семейството си.

Андрея Рико

Голямата дъщеря на Мануела. Парадоксално, но тя прилича повече на леля си Лукресия, отколкото на майка си. Огорчена, повърхностна и лицемерна. Превръща се в основна причина за главоболие на семейството си.

Хулиана Рико

По-малката дъщеря на Мануела. Тя е пълна противоположност на сестра си. Хулиана не създава проблеми и се отнася с майка си много добре.

Каталина Родригес

Каталина е била голяма приятелка на Мануел, докато не решава, че трябва да й отнеме съпруга. 

Източник: censuratv.net , El Espectador