Любимата на Центавъра (La querida del Centauro)

„La Querida del Centauro“ е история, изпълнена с драма и екшън, която разказва за живота на Йоланда – привлекателна и интелигентна жена, която, докато е в затвора, се превръща в любовница на един от най-големите нарко барони в страната – Бенедиктино Гарсия, с прякора Центавъра. Тази връзка, която в затвора дава голяма власт и сила на Йоланда, накрая се превръща в кошмар, когато тя излиза на свобода...

Персонажите:

Йоланда Акоста

Произлиза от скромно и бедно семейство. Никога не е познавала баща си. Майка ѝ, Мариела, никога не е демонстрирала обич към нея. Точно обратното, Мариела никога не се е грижила за Йоланда, дори често я е малтретирала и удряла за какво ли не, изливайки върху нея своите разочарования в живота. Когато е била на 14 години, майка ѝ се е опитала да я продаде, но Йоланда е избягала от дома, за да се върне само след година, бременна с дъщеря си Кристина – единственият човек, който е успял да я докосне и да я трогне дълбоко в душата. След провален опит за отвличане, Йоланда е изпратена в затвора в Сан Фернандо, където започва връзка с Центавъра и се запознава с Херардо, който успява да ѝ покаже една очарователна част от живота, на фона на тъмния свят, в който тя е принудена да се бори.

Центавъра

Бенедиктино Гарсия, с прякора Центавъра, започва да се занимава с контрабанда, но не след дълго открива, че има по-печеливш бизнес, той се захваща с трафик на наркотици. Благодарение на интелигентността и хладнокръвие той се потапя в престъпния свят, докато се превръща в един от най-властните мъже в Мексико. Сред неговите изключителни черти, освен невъзможността да съчувства на чуждата болка, са неговия дар да омайва с думи, бързината на мисълта и действието и със своята голяма креативност. Те му помагат да открива нови начини за пренасяне на наркотици в САЩ и да печели много долари. След залавянето му и вкарването му в Сан Фернандо, той стига до извода, че трябва да покаже на Мексико и света колко велик е той, защото не приема да е просто един наркобарон.

Херардо Дуарте

През последните години животът му се е усложнил много. Докато десетгодишния му брак без деца е на път да се разпадне, той е обсебен от идеята да отмъсти за скорошната смърт на брат му, който също е бил полицай, но е работел под прикритие в престъпната организация на Центавъра. Никога не избягва сблъсък. Опасността го опиянява. Въпреки че никой не се съмнява в честността му като полицай, мнозина подлагат под въпрос неговите методи, които, както изглежда, са много ефективни, често са в противоречие с правилата, а понякога и прекалено груби. Заедно с Йоланда открива, че светът, който смята за „лош“, съществуват много нюанси, както и в света, който приема за „добър“.

Бибиана Таборда

Съпруга на Херардо. Идеалистка, посветена на социални проекти и е защитница на изгубени каузи. Запознава се с Херардо покрай работата. Страстта на полицая и неговата отдаденост на справедливостта, я привличат мигновено. Много скоро след запознанството си, те се женят, но и също толкова бързо се появяват проблеми в отношенията. На пръв поглед, това, което ги разделя, е това, което ги събира. След като научава, че Херардо ѝ е изневерил, тя решава да преспи с Агилар. За нещастие, най-вече за нея, това, което започва като обикновена забежка, се превръща в нещо много сериозно. И лошото е, че не знае дали все още обича Херардо.

Таня Муньос

Умна и привлекателна, за нея най-добрият начин да не страда, е да не се доверява на никого, да премисля всяка своя стъпка и да бъде вярна само на онзи, който има власт. Няма приятелки, въпреки че винаги има компания. В действителност, обича да е заобиколена от хора, които я хвалят и ѝ служат за целите. С мъжете флиртува, но само ако има шансове да спечели нещо и е пренебрежителна, ако ухажорът ѝ не може да ѝ даде нищо. Не вярва в приказния принц, не вярва в любовта, но в затвора тя се запознава с Висенте, който бавно размива нейния егоизъм. Накрая се превръща в смъртен враг на Йоланда – нейната най-добра приятелка.

Хулия

Ревнива, тя притежава две черти, които Центавъра много харесва в жените: ум и красота. Мнозина са на мнение, че голяма част от успеха ѝ се дължи на наркобарона. Двамата са се запознали преди почти 20 години, когато е работела като модел, а той тъкмо е навлизал в престъпния свят. Сега може да се каже, че Хулия обича Центавъра, както би искала да бъде негова съпруга. Въпреки многобройните изневери на съпруга ѝ, когато някой засегне семейството ѝ, тя се превръща в звяр, за да го защити.

Източник: www.telemundo.com/