Лишена от любов (La que no podía amar)

Историята започва в Тукстла Гутиерес, Чиапас, в Мексико, където Ана Паула Кармона – девойка, която от съвсем малка е трябвало да се грижи за болната си майка. След смъртта на Мариана, Ана Паула решава да учи за медицинска сестра, за да може винаги да помага на другите.

В началото, Ана Паула е на път да се дипломира, тя се запознава с Бруно – адвокат на страхотния Рохелио Монтеро. Бруно се е заел да намери медицинска сестра, която да се грижи за шефа му. Заплатата е добра и Ана Паула приема работата, тъй като иска да помогне финансово на леля си Росаура, която се е грижила за нея и брат ѝ Мигел откакто и двамата са били малки.

Росаура се оплаква от пропуснатите възможности в любовта, за да се грижи за тях и се преструва, че е болна, за да ги принуди да я издържат.

Мигел е годеник на Дани – остроумна девойка, ентусиазирана да промени своя неуверен характер. Тя е най-добрата приятелка на Ана Паула и двете заедно са учили за медицински сестри.

Това, което Ана Паула дори не може да си представи е, че трябва да работи при много тежки условия в имението „Дел Фуерте“ - отдалечено и изолирано място. Характерът на Рохелио също е много тежък, тъй като не е успял да превъзмогне последствията от катастрофата, която се е случила, когато той е бил на крачка от брак с Ванеса – фриволна и егоистична жена, която след като научава, че той е останал инвалид, е скъсала с него.

Освен Рохелио, в имението живее и сестра му Синтия. Тя се чувства хваната в капан от него, тъй като той не ѝ е дал полагаемото ѝ се наследство, за да я принуди да остане и да се грижи за него. За да избегне скуката, зад гърба му, Синтия започва любовна връзка с Ефраин – управителят на имението, който истински е влюбен в нея. По тази причина, той избягва Консуело, прислужница, която искрено го обича, с цялата си невинност.

В имението „Дел Фуерте“ също така живее Мария – кръстницата на Консуело. Мария е блага жена, която е като майка за Рохелио и Синтия, на които е била бавачка, а сега се грижи за тях. В тази толкова строга обстановка полъх на радост внася Маргарито – очарователно и невинно дете, което няма семейство и Мария го покровителства.

Ана Паула се запознава с Густаво Дуран. Благороден и работлив инженер, той има сестра, която също е медицинска сестра и която се казва Мерседес. Двамата се влюбват един в друг, но над щастието им надвисват тъмни облаци, тъй като Рохелио също е влюбен в нея. От така сформирания любовен триъгълник има ужасяващи последствия.

Когато Мигел претърпява ужасна катастрофа и без малко да изгуби ръката си и да влезе за цял живот в затвора, Рохелио го спасява, но в замяна иска Ана Паула да се омъжи за него. Тя се жертва заради брат си, но дори не подозира какво изпитание я очаква до Рохелио след като той открива, че тя е влюбена в друг.

В края на историята, истинската любов триумфира и Ана Паула може да избере между свободата да остане със съпруга си или със своята първа любов...

Персонажите:

Ана Паула Кармона

Смела, весела и със силен характер. Обича брат си Мигел и обожава леля си Росаура, която ги е отгледала от съвсем малки след смъртта на майка им. Ана Паула влага всичките си сили в работата като медицинска сестра, за да изведе напред брат си и леля си. Вярва в истинската любов и я открива след запознанството си с Густаво.

Рохелио Монтеро

Красив, мъжествен умен и с избухлив темперамент. Преживява тежка катастрофа, която променя напълно живота му, в резултат на което характерът му става още по-тежък. Влюбва се егоистично и страстно в Ана Паула и се опитва да я задържи до себе си на всяка цена.

Густаво Дуран

Талантлив хидроинженер, привлекателен и романтичен. Полага големи усилия, за да опази водите. С благородно сърце, той умее да се жертва в името на любовта и да се въздържа, ако е за доброто на жената, която обича. От мига, в който вижда Ана Паула, той вижда в нея любовта на живота си.

Синтия Монтеро Баес

Красива, уверена в своя чар, много чувствена и капризна. Усеща, че погубва живота си в имението, в което нейния брат Рохелио я принуждава да живее. Влюбва се в Густаво, който успява да я промени и да я накара да погледне на живота по различен начин.

Бруно Рей

Съблазнител и манипулатор. Отличен адвокат, който използва таланта си за тъмни сделки. Пресметлив мъж, той използва хората в своя полза. Мрази Рохелио толкова силно, колкото и се страхува от него, също така обича Ана Паула толкова, колкото желае да я използва, за да се превърне в милионер, измамвайки Рохелио.

Ефраин Риос

Беден, физически силен и чувствен. Управител на имение „Дел Фуерте“. Има страстна връзка със Синтия, въпреки че е наясно, че никога няма да получи нещо повече от нея. Той е дясната ръка на Рохелио. Изпечен женкар, той си играе с чувствата на Консуело.

Росаура Флорес Нава

Хитра жена, шантажистка, лъжкиня и много амбициозна, тя е способна да продаде и собствената си племенница. Сега усеща, че трябва да предприеме нещо, за да осигури бъдещето си, тъй като пред племенниците си настоява, че е възрастна и много болна жена.

Консуело Ерера

Красива, обикновена и сладка девойка, която работи в имението „Дел Фуерте“ и помага на кръстницата си Мария в работата в кухнята и се предлага в къщата. От любов е допуснала много грешки и нейното достойнство е стъпкано.

Елса де Галван

Съпруга на Федерико и майка на Ванеса. През целия си живот не е спирала да упреква съпруга си, че е бил влюбен в друга, тъй като не е успяла да му го прости.

Улисес Ернандес

Магазинерът е селото. Живее в конфликт със съпругата си, тъй като тя иска да напусне малкото село, а Улисес не вижда бъдеще за никой от тях на друго място.

Марипас Ернандес

Не е наясно какво иска да прави в живота. Не е добра в учението и след като е завършила гимназията, е решила да помага на родителите си в бизнеса им. От мига, в който среща Мигел, се влюбва в него.

Източник: televisa.esmas.com