Другата (La otra)

Това е история, в която главният герой е съдбата, съдбата на човек, който си мисли, че е хванат, объркан в своите чувства и не може да различи кой-кой е.

Карлота Гийен живее в Керетаро с майка си Бернарда и своята по-голяма сестра Еухения.

Бернарда се представя за почтена дама, но в действителност е любовница на Леополдо – най-богатият човек в Гуадалахара.

Карлота е дъщеря на този мъж и сестра на Рамон, който се явява единственото законно дете на Леополдо.

Когато Рамон научава, че баща му е разделил наследство си между него и дъщерите на Бернарда, започва да си отмъщава.

Карлота се запознава с Алваро Убаньес – млад медик, който пристига в Керетаро, за да практикува професията си.

Алваро пристига в Мексико, където живее семейството му и по-малкият му брат, който е бил изоставен от родителите си заради вроден дефект в краката. С времето, този дефект не изчезва и заради това родителите му не са успели да го понасят.

Бернарда научава, че в деня на сватбите си, дъщерите й ще влязат във владение на наследството. Бернарда не иска да изгуби своята власт и парите, които тя трябва да предаде на своите дъщери след сватбите им, за това прави всичко възможно, за да не се приближи никой до тях.

Въпреки всички взети от нея мерки, Рамон успява да съблазни Еухения, която забременява от него. Но се случва трагедия – Еухения умира по време на раждането. Бернарда разказва на всички, че внукът й също е умрял при раждането, предавайки го в чужди ръце, като по този начин съвсем оплита нишките на съдбата.

Алваро не знае, че Карлота има сестра. Когато научава, че дъщерята на Бернарда умира, това е голям удар за него. Без да може да понесе повече болката, той заминава за Морелия, където Алваро среща Корделия Португал, която много прилича на Карлота. Корделия предлага на Алваро да заеме мястото на Другата.

Източник: azelarobinson1.narod.ru