Момичето (La niña)

Когато Белки е била на 8 години, тя е живеела на село заедно със семейството си, помагала е с домакинската работа, грижила се е за брат си, когото е обичала толкова много, че е била готова да даде живота си за него. И един ден ѝ се е наложило да го докаже. Когато бунтовниците са дошли да отведат малкия, тя е предложила да вземат нея вместо него.

Повече от пет години, Белки – позната като Сара, е била изпробвана и изпратена в джунглата, където е била „осиновена“ от комендант Ронкансио. Като тинейджърка е била принудена да се бие, да полага мини, да напада невинни хора. Преживяла е всичко, но е оцеляла, намерила е местенце и е била уважавана.

Всичко се променя един ден, когато е разочарована от този свят, който ѝ е откраднал семейството, невинността и живота ѝ. Все пак тя успява да избяга...

След като е заловена от властите, тя е вкарана в правителствена програма за настаняване на непълнолетни. Там се събира отново със семейството си, а ударите не са малко. Сестрите ѝ дори не я познават, а братът, заради когото се е жертвала, вече го няма.

Разочарована и наранена, тя иска да умре. Няма никакво желание нито да учи, нито да излиза, още по-малко да се върне на село и да помага на майка си.

Съдбата, обаче, ѝ е подготвила изненада. Тя открива любовта в лицето на Мануел – едно момче, което е било дадено от семейството си на военните, а сега се опитва да осъществи мечтата си: да се превърне в голям шеф-готвач. Мануел ѝ помага да открие своята мечта: да бъде лекарка...

Източник: www.caracoltv.com