Забранена жена (1973) (La mujer prohibida (1973))

Историята се развива в Сан Педро дел Ориноко – обикновено селце в сърцето на венецуелската селва. Всичко се променя, когато пристига красивата девойка Вирхиния Галван.

Вирхиния е принудена да напусне спокойствието на девическото училище, където е била затворена, за да отиде на това екзотично и магнетично място. Причината – извикана от баща си Иларио Галван, който е тежко болен. Той не иска да остави дъщеря си незащитена и уговаря брака ѝ с Маркос Вийена – мъж, на когото дължи много.

Вирхиния приема да се жертва. Тя е беззащитна девойка, тъй като като малка е изгубила гласа си напълно след като преживява шока да види как майка ѝ умира в един пожар. Това, което Вирхиния не знае е, че майка ѝ не е мъртва, а се скита като луда, окъсана и опърпана, из имението на Маркос Вийена, в което всички я наричат Чепа.

Примирала се със съдбата си, Вирхиния живее в имението, превръщайки се в жертва на лошия характер на Маркос, който е много жесток мъж. Освен това трябва да издържа гнева и ревността на една индианка – Уайка, която е любовница на Маркос Вийена. Уайка вижда във Вирхиния една много опасна съперница и за това не пропуска възможност да я тормози.

Сивата панорама на Вирхиния се променя изненадващо, когато в имението пристига Кристиан – синът на Маркос Вийена. Той е млад и напет мъж, но преди всичко много нежен. Той веднага спечелва сърцето на Вирхиния. В същото време, Кристиан се чувства привлечен от красивата девойка, но той осъзнава, че Вирхиния е забранена за него жена, тъй като е годеница на баща му.

Въпреки усилията да се държат на разстояние, Вирхиния и Кристиан се влюбват лудо един в друг и не могат да скрият тази любов. Това се превръща в голям проблем, защото баща и син се изправят един срещу друг заради една жена.

Оказва се, че Маркос също се е влюбил във Вирхиния. Това поведение на Маркос отчайва Уайка, която се съюзява с Хуанчо – управителят в имението, за да превърнат в истински ад живота на всички, които живеят там. Освен това, перверзната индианка, която иска да отстрани своята съперница Вирхиния, решава да ѝ направи магия и не я изпуска от поглед, също като змията дебне плячката си.

Един ден, докато обикаля имението, лудата Чепа е предизвикана от Уайка да се опита да убие Вирхиния, без да подозира, че тя е нейната дъщеря. По време на борбата между двете, Вирхиния възвръща гласа си.

Течение на времето, Вирхиния си дава сметка, че Кристиан не е добрия и очарователен мъж, за когото се представя. Скоро открива, че той е невъздържан и я поставя на втори план, когато привлекателната Клаудия пристига в имението с намерението да го покори. Освен това, Кристиан се държи като истински грубиянин, когато изнасилва Яхайра – годеницата на селския лекар.

Разочарована от Кристиан, Вирхиния насочва вниманието си към Маркос. Любовта, която изпитва към сладката Вирхиния, е превърнала Маркос в добър мъж. За това, когато Маркос остава инвалид, Вирхиния се посвещава на това да се грижи за него, както всяка добра съпруга би направила.

Наранен, Кристиан си тръгва от селото, а Вирхиния открива, че се е влюбила в Маркос.

Уайка се съюзява с ужасния Алирио Сантос Монкада – враг на Маркос Вийена, за да сложи край на щастието на Маркос и Вирхиния. След поредица от събития и интриги, Вирхиния не иска и да чува за Маркос. За да е отдалечи окончателно от него, когато Кристиан се връща в селото, тя приема предложението му за брак.

Изпълнен с мъка, Маркос Вийена заминава на дълго пътуване в опит да забрави жената, която обича.

В това време, Вирхиния и Кристиан се женят, а злобната Уайка остава сама и озлобена пада в реката, където е изядена от пирани...

Източник: www.network54.com/Forum/223031