Жената на Юда (Мексико) (La mujer de Judas (Mexico))

Любовна история, потънала в мъгла от мистерии!

Новелата разказва историята на Наталия – млада жена, която е увлечена по мексиканските легенди и която подготвя своята дипломна работа по Аудиовизуални комуникации, когато чува легендата за „Жената на Юда“, която разказва за една жена, която е извършила убийство и се е върнала в селото, за да го тормози...

Легендата разказва как една жена, облечена в сватбена рокля, ужасява селото с поредица от престъпления и убийства като по този начин държи далеч хората от скрито съкровище, както и да приключи със съперничеството, което съществува с една компания за производство на вино в региона.

Това е една класическа мелодрама, но също така с нюанси на трилър, мистерия, напрежение и не малка част от историята заема любовта, както и скритото съкровище...

Персонажите:

Алтаграсия дел Торо

Социално положение: високо, въпреки че животът в затвора я е запознал с най-голямата мизерия. Красива и чувствена, тя е прекарала почти половината си живот в затвора за убийството на един свещеник и е получила прозвището „Жената на Юда“ от един журналист – Маркос Рохас. Тя се завръща в Ксико добре подготвена за да получи всичко, което са ѝ отнели: голямата компания на семейство Торо и имението, което сега е в ръцете на Саломон Салватиера.

Наталия Леал

Социално положение: средно. Винаги се е справяла с проблемите благодарение на своите усилия, а не на голямо наследство, което съдбата ѝ е подготвило. Наталия е девойка със заслепяваща красота, склонна да поема рискове и обвързана с истината, която използва при създаването на документалния филм за „Жената на Юда“. Открива любовта със Саломон Салватиера, а истинската ѝ самоличност я превръща във враг на любимия мъж.

Саломон Салватиера

Социално положение: високо. Саломон притежава прекрасно изваяно тяло, по което въздишат жените. Той е успешен бизнесмен, който е издигнал със собствени усилия Компанията дел Торо, която е била почти унищожена, когато баща му я е наследил. Годеник е на най-красивата жена в района – Ема Балмори, но животът му се променя радикално от няколко събития: завръщането на Алтаграсия дел Торо, която предявява претенция на законна наследница на компанията и пристигането на Наталия Леал, в която Саломон се влюбва от пръв поглед, но съдбата се погрижва двамата да се превърнат във врагове.

Ема Балмори

Социално положение: високо, но малко западнало. Оставили са на нея и майка ѝ малко собственост, освен това малко акции от компанията Дел Торо. Както изглежда, Ема има всичко: изключителна красота, която я превръща в лице на компанията; интелигентност и пресметливост, сериозна връзка с годеника си Саломон Салватиера и поддържа страстна връзка с Алирио. За това тя вижда в Наталия Леал голяма заплаха, тъй като Саломон се влюбва в нея от пръв поглед...

Алирио Агуеро

Социално положение: високо, преди всичко заради управлението на чужди фондове, отколкото заради собствените усилия. „Доверен“ сътрудник на Саломон Салватиера, към когото изпитва дълбока, но добре прикрита завист. Той е един майстор в прикриване на истинските си намерения. От една страна, той е любовник на Ема, годеницата на Саломон, а от друга – ухажва Наталия след като научава, че може би е наследница на голямо богатство.

Хоакина Леал, Хоака

Майка на Наталия Леал. Социално положение: средно, спечелено с ежедневни усилия. Въпреки че работи като шофьорка на камион, Хуака е красива и женствена. Тя е пълна с тайни, но притежава огромна способност да обича и обект на тази любов е дъщеря ѝ Наталия, която докато търси истината зад легендата за „Жената на Юда“ кара Хоака да преживее отново миналото, което иска да погребе дълбоко.

Галилея Батиста

Социално положение: средно, с претенции за издигане. Красива, хитра и манипулативна, Галилея, незаконна дъщеря на Хуан Висенте дел Торо, се завръща в Ксико, точно когато и нейната полу-сестра Алтаграсия дел Торо излиза от затвора. Нейното намерение е да се бори за своя дял от наследството и за името Дел Торо. Обградена от загадъчност, тя е една от шестте жени от клана на „Жените на Юда“. Съюзява се с Алтаграсия срещу Саломон Салватиера и се бори с Нарда за любовта на Ернесто.

Рикарда Араухо

Социално положение: почти високо, от една част заради работата си и заради предполагаемата подкрепа на любовника си Касимиро. Рикарда е секретарка в Компанията Дел Торо, а също така е и част от клана на „Жените на Юда“ и тайната, която ги свързва. Преди е била най-добрата приятелка на Алтаграсия дел Торо. Рикарда е майка на Корделия, която е родила от Леонсио, който загадъчно е изчезнал.

Нарда Брисеньо

Социално положение: почти високо заради заплатата ѝ като изпълнителна секретарка в Компанията дел Торо, но мечтае да се присъедини към висшето общество. Дъщеря на Буенавентура, сгодена за Ернесто и съперница на Галилея, в настоящето живее под товара на травма от една агресия, тайната, която тя и останалите шест жени от клана на „Жените на Юда“ пазят.

Рефухио Бейо де Агуеро, Кукита

Социално положение: високо заради това, че е съпруга на Касимиро Агуеро Дел Торо и заради това, че отговаря за връзките с обществеността в компанията Дел Торо. Весела и бъбрива, тя принадлежи към едно от най-старите семейства в района. Има слабост към алкохола. Тя е съпруга на Касимиро и майка на Алирио и Исмаел, когото обожава. Тя също е част от клана на „Жените на Юда“ и не може да позволи тайната им да бъде разкрита, за това прави всичко по силите си, за да го предотврати.

Източник: www.tvazteca.com