Момичето от цирка (La muchacha del circo)

„La muchacha del circo" е невероятна история, създадена от Делия Фиайо. Тази новела се развива в очароващия свят на цирка и разказва историята на двама близнаци, които колкото и да си приличат физически, имат напълно различни характери.

Историята започва, когато Аделина - дъщеря на богат земевладелец, за първи път присъства на цирково представление. Девойката остава очарована от този свят. Гледачката на карти й предсказва, че ще има един щастлив живот. В действителност, жената е видяла трагичната съдба, която очаква Аделина и е уверена, че ще се срещнат отново.

Аделина се влюбва безумно в приятеля на баща си, д-р Флавио Рехес. Един ден, Аделина се почувства зле и припада. Лекарят иска да й направи анализ на кръвта. От него научава, че девойката страда от много тежка и неизлечима болест. Тя е осъдена да умре. Флавио е отчаян, но намира сили и смелост да разкрие истината на бащата на Аделина. Когато той разбира жестоката истина, той се побърква от болка и моли Флавио да спаси любимата му дъщеря. Той го уверява, че има много пари, за да плати. Но лекарят не му оставя никаква надежда и казва, че в този случай парите няма да му помогнат.

По това време, Аделина признава на баща си, който едва успява да прикрива болката си, че е влюбена във Флавио. Когато чува това признание, Рафаел, нейният баща, взема решение. Той моли Флавио да се ожени за дъщеря му, за да я дари с щастие през последните дни от живота й. Флавио приема и се влюбва безумно в болната девойка. Аделина забременява и Флавио много се притеснява, че това може да се окаже много опасно за нея.

Настъпва най-тъжния ден - денят на раждането. Аделина умира, след като ражда красиво момиченце. Рафаел и Флавио страдат много.

Съдбата е жестока и с Флавио - той умира при самолетна катастрофа.

Така, Рафаел остава сам с внучката си и със злата си жена, която се интересува само от парите и иска наследството на съпруга си за любимия си син Алехандро, а другият е в колеж.

Рафаел заминава в командировка и моли съпругата си да се заеме с момиченцето. Но Ерминия, съпругата му, се възползва от отсъствието му, за да се отърве от детето. Мащехата на Аделина е амбициозна жена и няма никакви скрупули. Тя научва, че една циганка от цирка е умряла при раждане и детето също е умряло. Ерминия мисли, че тази новина може да й помогне.

Ерминия е майка на двама сина-близнаци - Ектор и Алехандро. Единият е много добър, а другият - зъл като майка си. Тя се възползва от новината за циганката, за да се отърве от момиченцето. Тя планира да подмени внучката на съпруга си с мъртвороденото дете на циганката и така всички да повярват, че тя е нейна дъщеря. Планът успява и всички мислят, че дъщерята на Аделина е на покойната циганка. Циркът напуска града и никой не чува нищо за момиченцето.

Минават години... Дъщерята на Аделина живее в цирка и всички я наричат Раиса. Тя е позната в цирка като циганка и е невероятна девойка. Според традициите на цирка, тя е обещана за съпруга на Ранду, хвърляч на ножове, който е безумно влюбен в нея.

През тези години, близнаците са се превърнали в истински мъже и съдбата им се пресича отново с девойката, когато циркът се връща в града. Раиса се запознава с Ектор и се влюбва в него. Това предизвиква ревността на Ранду.

В това време, Алехандро открива, че Раиса е истинската наследница на цялото имущество и иска да се отърве от Ектор, за да се ожени за нея и да присвои наследството. А Алехандро има дъщеря и тъмно минало, което предизвиква злобата на девойката. В момент на силни емоции, тя го убива.

Раиса и Рафаел, бащата на Аделина, се срещат на гробището. Когато Рафаел я вижда, тя много му напомня на майка й.

След време, Рафаел разкрива измамата на съпруга си. Раиса научава, че е негова внучка и собственица на състоянието му, и че няма нищо общо със света на цирка, където е израснала.

Раиса принадлежи на друг свят и трябва да напусне цирка. Всички са много тъжни. Най-вече циганката, която е вярвала, че е нейна баба. Ранду е влюбен в нея и много ревнува... Раиса моли „баба" си да живее с нея и Ектор, но тя не приема, защото прекалено много обича света на цирка.

Раиса и Ектор са по-влюбени от всякога и искат да се оженят.

Настъпва деня на сватбата. Раиса гледа снимка на майка си, също толкова красива като нея, и отива при съпруга си, Екрот, с когото си обещават да се обичат завинаги.

Персонажите:

Аделина: красива девойка, сладка и чувствителна, която има жестока съдба.

Флавио: голямата любов на Аделина. Един добър и сериозен младеж. Също като любимата си, има жестока съдба.

Рафаел: баща на Аделина. Добър човек и много щедър. Той не иска да приеме съдбата на своята любима дъщеря.

Раиса: дъщеря на Аделина. Прекрасна девойка, която вълнува много мъже. Сгодена е за Ранду, но се влюбва в Ектор.

Ектор: влюбва се в Раиса. Добър и чувствителен младеж, който е готов да се бори срещу всички и всичко за своята любов.

Алеандро: брат-близнак на Ектор. Много зъл и амбициозен, също като майка си. Иска да присвои наследството на Рафаел.

Ерминия: майка на близнаците Ектор и Алехандро. Много зла и амбициозна жена.

Ранду: в цирка изпълнява номера с хвърляне на ножове. Много ревнува своята любима Раиса.

Фернандо: работи в цирка. Влюбен е в Раиса.

Алина: момиче, което не може да ходи. Влюбена е във Фернандо. Накрая прохожда.

Източник: www.geocities.com