Пеперудата (La Mariposa)

Преследвана заради пари, попаднала в капана на любовта!

Алисия Бенитес изглежда съвсем нормална жена – добра професионалистка, специалистка по икономика и бизнес, има дъщеря и се грижи за семейство. Но има подозрения, че тя е начело на организация за пране на пари на мафия за трафик на наркотици и оръжие. Специалните агенти са по петите ѝ и са на път да я заловят...

Мануел Мартинес е агент от D4, който е бил брилянтен специалист в операциите под прикритие, но е напуснал преди няколко месеца агенцията. Бившият му шеф го моли да се включи по най-добрия начин – да се внедри в криминалната група, начело с Алисия Бенитес.

Това, което в началото е просто поредната задача, се превръща в невъзможна любов, която може да обърка и провали една от най-важните операции в борбата с мафията...

Персонажите:

Алисия Бенитес – Пеперудата

32-годишнша. Родена в стабилно семейство от средната класа. Едва деветгодишна е останала без баща и се е превърнала в единствената наследница на малко състояние. Именно Ричард, настоящия ѝ съпруг, я е убедил да инвестира и увеличи семейното наследство. Водена от амбиция, накрая тя се забърква в бизнеса с пране на пари. В началото, тя и Ричард са се занимавали с внасянето на долари от САЩ, но Алисия като финансов гений и способността ѝ да изчиства тези пари я отвеждат при Умберто Ледесма – боса на една мрежа за пране на пари, една от най-големите в света. Алисия има дъщеря – Лусия, за която е способна на какво ли не, освен да напусне престъпния свят или докато обстоятелствата не я принудят. Животът ѝ се променя, когато се запознава с Амаури Мартинес, в когото се влюбва и заради когото се изправя срещу брака си и американските власти, тъй като той е агент под прикритие на D4. На рамото си има татуирана пеперуда, тъй като баща ѝ, когато е била малка, е казвал, че е като малка пеперудка, което по-късно става и нейно прозвище.

Мануел Мартинес/Амаури

35-годишен. Син на незаконни имигранти, които са влезли в САЩ през Мексико, Ел Хуеко. Образован като „американец“, той решава да служи на страната си и се включва в армията, изоставяйки любимата си Емили, с която са щели да се женят. Бие се за своята страна в Иран и Афганистан и се завръща от бойното поле, за да изпълни обещанието, което е дал на своята годеница – да се оженят. Година след като се събират, се ражда дъщеря им Сара. Извикан от своя приятел и ментор – Джонатан Прайс, той става част от специалната част D4, където много бързо е превръща в един от най-добрите агенти и ненадминат в операциите под прикритие. Смъртта на Емили и Сара от ръката на нападател променя живота му завинаги. Напуска D4 и се затваря, изживявайки своята болка в тъмнината на разхвърления си апартамент. Прайс го връща към живота, възлагайки му да участва в най-голямата организирана някога операция. Когато се запознава с Пеперудата, животът му се преобръща. Накрая се оказва в много трудна ситуация – разкъсван между любовта към една жена и дълга към страната си.

Умберто Ледесма

50-годишен. Той е връзката на света на наркотрафикантите с обществото: престъпник с бяла якичка. Той е един от най-властните хора в Колумбия и една от най-големите риби, които иска да залови D4. Когато се запознава с Алисия не само е очарован от нейните способности, но също така и за това, че я чувства като дъщеря, която никога не е имал. Въпреки това и факта, че е една от най-добрите му служители, той не би се замисли, ако се наложи да я жертва, в случай, че нещо се провали.

Каролина Лоренс

30-годишна. Дъщеря на дипломат в американската мисия в Колумбия, който се е оженил за елегантна девойка от висшата класа в Колумбия. Каролина е родена в САЩ и е израснала между двете страни, в резултат на което говори свободно и двата езика. След като завършва университета в специалност Финанси и международни отношения, става част от дипломатическата служба, също като баща си. Години по-късно, Мартин Флетчер я привлича на работа в D4 в ново сформирания отдел за финансови престъпления. Там се запознава с Мануел Мартинес, с когото има интензивна любовна връзка, която не продължава дълго заради спомените за съпругата и дъщеря му, които не позволяват на агента да отвори сърцето си напълно. След години отново се срещат, този път работят заедно в най-важната операция за разкриване на организация за пране на пари, която цели залавянето и вкарването в затвора на Алисия.

Бил Смит

35-годишен. Агент от D4, с родите имигранти, той служи първо в полицията, а след това в службите по сигурност. Силен мъж, който се придържа строго към правилата, което често става причина за конфликти с Мартинес. Всичко се променя, когато се запознава с Лина, проститутка, в която се влюбва. Но част от живота на Лина се развива в света на мафиоти, познати като Сандовал и хората му, като в крайна сметка се оказва замесена с един от хората на Сандовал и с агент от D4. Смит не веднъж се сблъсква с трудния избор между дълга и любовта.

Франсиско Алтаграсия

35-годишен. Неподкупен капитан от колумбийската полиция, който се придържа към правилата. Единствената цел в професията му е да преследва и залавя престъпници, които да си плащат пред обществото. Животът на Алтаграсия се променя, когато му предлагат работа в D4. От една страна се оказва замесен в проблеми с мафиотите, които се отразяват на живота му и този на племенника му Симон. От друга страна е тръпката при работата с Мартинес. Но не всичко е само проблеми за Алтаграсия, тъй като след като се включва в групата на американските агенти, той се запознава с Лоренс, в която се влюбва безумно, въпреки че тази любов не е споделена.

Ричард Легисамо

35-годишен. Съпруг на Пеперудата. Безполезен мъж, който обича хубавия живот. Когато разбира, че Алисия притежава талант да печели лесни пари, ѝ предлага брак и се постарава веднага след това да забременее, за да може да се посвети на хубавия живот и на жените. Винаги притеснен за пари, Ричард прави всичко възможно, за да попречи на съпругата си да се откаже от работата и да печели пари, и когато нещата стават опасни за него и проектите му, е способен да предаде най-добрите си приятели и дори да изложи на риск живота на Алисия.

Рохелио Овайе

30-годишен. В началото работи за различни хора от колумбийската мафия, а по-късно се установява в Маями, където се грижи за „отглеждане на трева“ и продажбата ѝ, работейки заедно с Алисия Бенитес. Ракел, една проститутка, която в действителност е агент под прикритие, е неговото слабо място.

Източник: www.foxtelecolombiainternational.com