Белег на желанието (La marca del deseo)

Това е история за една невъзможна любов между брат и сестра. Една история, която разказва за новите схващания за семейство. За самотниците, които се срещат. За изкуплението на един баща.

Денят, в който Рейналдо Сантибаньес встъпва в брак с Дигна, жената, която е обичал, се превръща най-ужасния за целия му живот. В този ден той е осъден на вечно нещастие по вина на едно проклятие: „Вашата кръв ще бъде белязана от желанието! За всеки път, когато изпитате желание, ще бъдете раздирани от силна болка!" Или това е легенда, която се предава от уста на уста край семейство Сантибаньес в селото Ескондидо вече почти 30 години.

И като всяка легенда, и в тази има капка истина, тъй като в действителност Сантибаньес е нещастен в брака, въпреки че има всичко: пари, власт и чудесен син, който се казва Луис Едуардо. Но нещастието не е най-големия проблем на това семейство - те научават, че Рейналдо Сантибаньес има пет извънбрачни дъщери, които се появяват в селото Ескондидо с гръм и трясък.

Те не са се познавали. Но всички имат нещо общо: белег във формата на сърце в долната част на гърба, който са получили в наследство от баща си Рейналдо Сантибаньес, бивш моряк, който заради самотата, която е изпитвал след като съпругата му го е изоставила, е търсил страст в чужди ръце. Сестрите, независимо една от друга, пристигат в търсене на съдбата и непознатия си баща...

Най-впечатлен от пристигането на Мариите е именно Рейналдо и благодарение на тях забелязва разрушения си брак. Най-много страдат от създалото се положение Луис Едуардо и Мария Валентина, най-красивата от петте Марии, тъй като се влюбват един в друг без да подозират, че са брат и сестра.

Срещата между Луис Едуардо и Мария Валентина е напълно случайно - след смъртта на майка си, Мария Валентина решава да отиде в селото Ескондидо, за да търси баща си, и първият човек, с когото се запознава, че Луис Едуардо. Любовта между двамата пламва мигновено.

След като разбира истината, Мария Валентина е разтърсена и засрамена. Тя решава да напусне селото, но научава, че има още четири сестри. Рейналдо ги моли да останат при него шест месеца, за да могат да бъдат едно семейство и да им помогне да изпълнят мечтите си. Това принуждава Мария Валентина да остане в селото.

Единственият начин, с който Рейналдо може да гарантира обещанието, дадено на дъщерите си, е да им позволи да участват в строителството на хотел на брега, El Tesoro - едно райско кътче, което е негова собственост и където Луис Едуардо винаги е мечтал да построи екологичен хотел, където да остане до края на дните си.

Освен това, Луис Едуардо, който винаги е мислел, че споменатия вече плаж ще бъде само негов по право, сега трябва да дели наследството си с петте сестри, които са много различни от него. Не стига това, а и трябва да предаде мечтите си в ръцете на пет жени, да живее с Мария Валентина, с която вярват, че любовта им е забранена.

И така, семейството се събира и за да отслабят болката от невъзможната любов, Луис Едуардо и Мария Валентина се нараняват, опитвайки се да дарят сърцето си на други. Луис Едуардо се свързва с годеницата си Урсула, а Мария Валентина се опитва да го забрави в прегръдките на Алфредо, който въпреки че обича Мария Валентина, единственото, което иска в живота си е власт.

Никой, обаче, не знае, че любовта между Мария Валентина и Луис Едуардо е възможна, тъй като Дигна, майката на Луис Едуардо и съпруга на Рейналдо, пази голяма тайна - Рейналдо не е истинския баща на Луис Едуардо, а друг мъж. Дигна дори не подозира за любовта, пламнала между Луис Едуаро и Мария Валентина и дава обет, че при никакви обстоятелства няма да разкрие тайната си, защото това е единственото оръжие, с което може да защити имуществото и семейството си от присъствието на извънбрачните дъщери на Рейналдо. Тя прилага всякакви методи, за да се избави от нежеланите дъщери, особено от Мария Валентина, лидерката, която не позволява да я заплашват.

Източник: rcnusa.canalrcn.com