Вълчицата (Венецуела) (La Loba (Venezuela))

Маркос Вийена пристига в отдалеченото, почти забравено имение в Санта Елена де Уиарен. Това имение е ръководено с желязна ръка от една жена – много властна жена, от която всички се страхуват. Става дума за вдовицата Адирана Елер.

Адриана има три деца. Най-голямата е Алехандро. Волева и капризна девойка, която притежава особена злоба в характера си. След като е била част от венецуелската армия, за нея са се разнесли слухове, че е хомосексуалистка. Освен това, тя има дъщеря, която има умствено проблеми – Еленита.

В голямата къща в имението на Адриана, живее нейната свекърва – Доня Ерика Елер, германка по произход, която винаги се носи в черно и прекарва дните си затворена в стаята си.

Адриана се сблъсква със сериозен проблем – нейният добитък измира заради липса на вода, тъй като собственикът на съседното имение, е отклонил водите на реката.

Собственикът на съседното имение е Алирио – е отвратителен и зъл. Той винаги е обичал Адриана и тъй като тя го е отблъснала, той е решил да я разори.

В имението на Адриана пристига Маркос Вийена, изморен и тъжен, защото жената, която е обичал – красивата Вирхиния Галван, се е омъжила за сина на Кристиан.

Маркос поема поста на управител в имението на Адриана, но противоречията между него и силната Адриана Елер не чакат дълго.

Тази, която хвърлял око на Маркос Вийена, е Алехандра – капризната дъщеря на Адриана. Но за Маркос, тя е просто е едно момиче, тъй като Алехандра е само на 20 години.

Маркос успява да попречи на фалита на Адриана и възстановява потока на вода от реката.

Без да се усети, Адриана се влюбва безумно в Маркос и след няколко месеца, двамата решават да се оженят. Маркос вярва, че ще забрави Вирхиния в прегръдките на Адриана.

Адриана и Маркос се женят, а Алехандра гледа на този съюз с голяма доза ревност, докато Доня Ерика смята, че Маркос е идеалният мъж, който да заеме мястото, което е останало празно след смъртта на нейния син.

През първата брачна нощ, докато Адриана чака Маркос в стаята си, която вече е тяхна, е имението пристига най-неочаквано верния негър Лотарио, който е бил най-добрият приятел на Маркос Вийена. Лотарио съобщава на Маркос, че синът му Кристиан и Вирхиния Галван са претърпели самолетна катастрофа, а самолетът, в който са били, се е разбил в имението.

Маркос е отчаян от идеята за смъртта на сина си и любимата Вирхиния и без да губи време, побягва в селвата, с надеждата да ги открие живи. Верният негър Лотарио го придружава.

В това време, Адриана остава сама през първата си брачна нощ.

След няколко дни на упорито претърсване на имението, Маркос Вийена се убеждава, че както сина му, така и Вирхиния Галван са мъртви.

Разбит, той се връща в имението на Адриана, която го посреща, изпълнена с негодувание и омраза заради това, че я е изоставил през първата им брачна нощ. Маркос я моли за прошка и се опитва да я спечели отново.

Неочаквано се появява жив сина на Доня Ерика Елер, който в действителност е съпругът на Адриана. Доня Ерика е щастлива от откритието, че нейният син е жив, но той настоява тя да запази това в тайна, тъй като го търсят големи врагове.

Освен това, Еленита, дъщерята на Адриана, вижда жив баща си и когато момичето споделя това с останалите, никой не вярва на нейните думи, защото са убедени, че това са бръщолевения на една умопобъркана.

Заедно със съпруга на Адриана пристига и една впечатляваща девойка със зелени очи. Маркос се среща с нея на улицата в селото и я обърква с Вирхиния, тъй като двете много си приличат. Въпреки че Маркос не може да си обясни промяната в цвета на очите, той твърдо вярва, че тази девойка, която няма никакви спомени, е неговата любима Вирхиния.

Междувременно, в дома на Адриана влиза нейният първи съпруг и след шока, който преживява тя от разкритието, че той е жив, двамата се скарват, когато жестокият мъж я упреква, че се е омъжила за друг мъж. Посред караницата, мъжът блъсва Адриана, която пада по стълбите и остава лежи мъртва.

Мъката обхваща семейство Елер. Маркос Вийена се превръща в наследник на имението и решава да се ожени за любимата си Вирхиния, въпреки че тя не си спомня нищо. Алехандра и Доня Ерика намразват тази натрапница.

Изненадващо, предполагаемата Вирхиния си връща паметта и разкрива, че тя не е Вирхиния. Нейното истинско име е Анхелика де Монтемар – опасна контрабандистка, преследвана от полицията. Анхелика знае, че не може да се разкрие, защото в селото всички я помнят и решава да не казва на никого, че си е върнала паметта. Освен това, тя предпочита да продължи да се представя за Вирхиния Галван, която е мъртва.

Но нова изненада очаква героите в историята, тъй като Вирхиния Галван не е мъртва. След трагичния инцидент, при който е умрял сина на Маркос Вийена, Вирхиния е била спасена от едни индианци, които са я завели в един манастир. Там монахините са помогнали на Вирхиния да излекува раните си. След като се възстановява, тя решава да стане послушница.

Сега, Вирхиния е на път да стане монахиня, но майката-игуменка я моли да бъде искрена със себе си и да разбере дали все още е влюбена в Маркос Вийена, а ако това е така, да отиде да потърси своята голяма любов.

И така, Вирхиния напуска манастира и отива да търси Маркос Вийена.

През една нощ по пълнолуние, се чува воя на една вълчица. Легендата разказва, че една жена се е превърнала във Вълчицата и се появява, за да убива хора.

Някои от жителите на района обвиняват Анхелика де Монтемар, че е Вълчицата и че тя е позната с този прякор сред хората, с които работи.

Анхелика се влюбва в Маркос Вийена. След като първият съпруг на Алехандра се противопосатвя на този брак и заплашва, че ще разкрие, че тя не е Вирхиния Галван, Анхелика решава да го елиминира. Тя слага на устните си червило, което съдържа отрова. Когато целува сина на Доня Ерика Елер, тя го отравя.

Ерика страда, че за втори път е изгубила сина си и въпреки че няма доказателства, тя знае, че убийцата е предполагаемата Вирхиния.

Накрая, Маркос и Анхелика (за която все още вярва, че е Вирхиния) решават да се оженят.

Настъпва деня на сватбата и в къщата се появява истинската Вирхиния. Разкриват се всички измами на Анхелика, която избягва, за да не бъде заловена. Също така се разкрива, че Анхелика е убила сина на Доня Ерика и че тя е опасна престъпница, позната като Вълчицата.

Между Доня Ерика и Алехандра, животът на Вирхиния се превръща в ад и те я изгонват от имението.

Маркос претърпява катастрофа, предизвикана от Алирио и остава сляп.

Отчаяна в своята самота, Вирхиния приема да е омъжи за Алирио, който се е съюзил с Анхелика с цел да присвоят имението и да убият Маркос Вийена.

Една нощ, Анхелика е разкъсана от зъбите на Вълчицата. Цялото село тръгва на лов за опасното и жестоко животно. Те откриват, че Вълчицата е Доня Ерика, която по време на пълнолуние се превръща в опасното животно.

Разкрити са и всички злини на Алирио, който успява да избяга.

Доня Ерика е застреляна от енориашите.

Най-накрая, Маркос Вийена и Вирхиния Галван успяват да се оженят и да бъдат щастливи, а той възвръща зрението си.

Но Легендата за Вълчицата не е умряла, тъй като отново се чува вой на вълк по пълнолуние... сега Вълчицата е Алехандра, голямата дъщеря на Адриана Елер...

Източник: www.network54.com/Forum/223031