Законът на сърцето (La ley del corazón)

Тази история се развива в една популярна адвокатска кантора специализирана в семейно право. Занимават се със случаи на раздели и като цяло със семейни конфликти. Много пъти, решенията, която взимат тези адвокати влияят на събитията в и извън офисите и съдебните зали. Някой от тях се водят от закона, а други – от сърцето, два пътя, които не винаги са успоредни с решаването на правните спорове.

Престижната фирма „Кабал-Ортега-Домингес и съдружници“ е една от най-добрите адвокатски кантори за семейно право, които съществуват. Много рядко губят случай. Всички юристи и служители, които са част от фирмата, са като едно голямо семейство, в което членовете ѝ помъдрява с всеки един случай, с който се заеме. През офисите ѝ преминават поредица от процеси в областта на наказателното право и семейното право, които се отварят, други се затварят, а трети – остават отворени до последния епизод.

Случаите са базирани на реалния живот. Във всеки от тях адвокатите са герои в действия, както и различни социални и културни ситуации ги учат и оставят отражение в техните ценности, стереотипи и преди всичко за това какво е правосъдие. Случаите не винаги удовлетворяват засегнатите страни и разбира се, последствия, които влияят на всички.

Успоредно с разглеждането на случаите, се развива една централна любовна история между Хулия Ескайон и Пабло Домингес – двама адвокати, специалисти в семейното право. Двамата се събират след като той подписва развода си, а тя – когато е била на път да се омъжи, но сватбата така и не се е състояла. Освен тази романтична нишка, в кантората се развиват различни сърдечни конфликти и засягат и другите адвокати в кантората, които, парадоксално, търсят любовта в среда на раздели и омраза...

Източник: www.canalrcn.com/