Законът на любовта (La ley del amor)

Рената Герико е федерален съдия, известна с това, че спазва буквата на закона. Тя се ползва с голям престиж в обществото, но крие тъмно минало, което ще се завърне с пълна сила.

Докато издава присъда, получава обаждане, с което Рената е заплашена със смърт. Тя нарежда да арестуват младежа, когото подозира за обаждането. Става дума за Лукас. Но я очаква огромна изненада: Лукас носи фамилията Пиньедо и се явява син на Игнасио Пиньедо, който е бил голямата любов на Рената на младини.

Игнасио успява да измъкне Лукас от затвора и любимите се срещат след 28 години. Започвайки от този момент, Рената преживява ужаса на миналото. На 16 години тя е забременяла от Игнасио и родила дете, което не е оживяло. Игнасио така и не е научил за това. Той никога не е успял да разбере защо Рената го е изоставила, въпреки че толкова силно го е обичала.

Сега той е решен да се сближи с Рената, въпреки че и двамата са женени. Игнасио настоява за обяснение от любимата си и прави опити да върне любовта.

Рената изпитва голямо объркване, защото се чувства привлечена от Лукас още от първия момент, в който го е видяла. Има ли шанс това сексуално привличане с този млад и силен младеж, с пламенна усмивка и добро положение, но който е на възраст, на която може да бъде собствения й син?

Рената отказва да приеме чувствата, които изпитва към Лукас... но в тази връзка има нещо повече, ужасна тайна, която повлиява отношенията им. Проблемите се задълбочават, тъй като Лукас започва връзка с Каролина, доведена дъщеря на Рената, а и момичето се влюбва в него. Каролина е готова да направи всичко, за да бъде с Лукас.

Всички герои в историята са замесени в преплитащи се любовни връзка, неизказани чувства, неудържими импулси, които могат да ги отведат в Рая или Ада.