Златна клетка (La jaula de oro)

Диви страсти се вихрят във Вия Мирафлорес....

Каролина е израснала във Вия Мирафлорес. Там, тя е обикаляла из полята, къпала се е в девствени извори, напълно невинна. Единствената ѝ компания са бил кучетата ѝ, работниците в имението и леля ѝ Офелия, която се грижи за нея.

Преди да пристигне в Мирафлорес, Ориана, която е изгубила родителите си, когато е била много малка, е живяла с дядо си Сесар Валтиера в Мексико сити.

Когато е била на не повече от 10 години, е била грубо изнасилена от един от работниците на дядо ѝ. Въпреки че тя не си спомня нищо от случилото се, травмата е останала в подсъзнанието ѝ. Винаги, когато вижда акт на агресия, тя се изплашва и не може да се движи.

Притеснени за добруването ѝ, дядо ѝ и леля ѝ Офелия решили да я заведат във Вия Мирафлорес, изолирайки я от непознати и от всички лоши неща, които се случват в обществото.

Ориана бързо е привикнала към новия си живот и е приела новата среда. Била е щастлива...

Когато най-изненадващо дядо ѝ умира, всичко се променя за Ориана. Неочаквано, тя наследява много пари и се омъжва за известен адвокат – Флавио Канет. Разбира се, съюзът е бил уговорен от Офелия.

Тя също така открива, че нейната сестра-близначка Каролина, която смятат за мъртва, живее в Пуерто Рико, без да подозира за истинското си семейство.

Но Каролина е умряла при много странни обстоятелства само няколко дни след сватбата ѝ с Алекс Монкада. Алекс също е бил жертва. Изкарали са нещата така, че все едно е убил жена на Исла дел Рей.

След като се е оказал в затвора, Алекс без малко да умре в един пожар, но въпреки всичко успява да избяга.

Той се опитва сам да открие както точно се е случило с него и съпругата му. Той се появява в Мирафлорес като Франко Лопес.

Без да подозира кой в действителност е Франко Лопес, Ориана се влюбва в него, както и той в нея. Но нищо не може да откаже Алекс от идеята да открие истината.

Малко по малко, той разкрива престъпление, свързано с ядрени отпадъци, в което Флавио, съпругът на Ориана, и Омар Гарсия, приятелят на мъртвия Сесар, са замесени.

Най-накрая, Ориана успява да си върне предишния живот и е способна да живее нормално.

След като научава какво точно се е случило, Ориана се чувства свободна да обича Алекс, и след всичко преживяно, да се наслади напълно на щастието...

Но хората, на които съчувстват толкова, се опитват отново да превърнат отново живота ѝ в ад, карайки я да страда отново...

Източник: www.terra.com , tvnovelas.tripod.com