Натрапницата (Чили) (La intrusa (Chile))

Една девойка – Тексия, търси отчаяно своето място в света и за това се появява в живота на своето истинско семейство, което никога не е виждала, нито пък някой подозира нещо.

Тексия е плод на една мимолетна връзка на бизнесмена Фелипе Миралта и една певица. Тя знае, че би трябвало да има истинско семейство и от потайни места наблюдава това на баща си, мечтаейки да бъде част от него.

Баща ѝ, въпреки че никога не е разкрил тази тайна, винаги се е притеснявал за нея, защото притежава благородни чувства, независимо че тези чувства понякога предизвикват болка.

Фелипе горещо желае Елиса, съпругата му, да научи за съществуването на Тексия, да я обикне и да я приеме. Най-големият му проблем е как да признае на половинката си, че ѝ е изневерил, без да излага на опасност щастието на семейството си.

Елиса е хронично болна и е използвана от Бланка, снахата на Фелипе, която чрез своя син Елой, се опитва да промени посоката на развитие на компанията на брат си, тъй като нейните амбиции са безкрайни.

Бланка има още един син – Габриел. Той е много различен от брат си и разглезения племенник на Фелипе Миралта, който има амбицията да го види архитект и женен за дъщеря му Диана.

Габриел се изправя пред тежка дилема, която разтърсват живота му. Дали да избере сигурността, които архитектурата би му осигурила като професия, или страстта към рисуването?!

И не само това. Габриел се разкъсва между спокойствието на връзката му с Диана или разтърсващото чувство, което събужда у него една непозната, която се появява един ден и успява да го заплени... става дума за Тексия, неговата братовчедка...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_intrusa_(telenovela_chilena) , www.fotech.cl