Блудната дъщеря (La hija pródiga)

„La Hija Pródiga“ е история с елементи на мистерия, напрежение и засяга наболели проблеми от ежедневието: трафик за органи, хомосексуализъм и пожара в детска градина ABC в Ермосийо, Сонора, Мексико, при който умират 49 деца на възраст между 5 месеца и 5 години.

1997-ма

Рохелио Монтехо е идеалист, точен и смел, собственик на империята Олимпус и щастливо женен за Исабел. Имадве дъщери: близначките Алисия и Памела Монтехо, на 7 години. Цялото семейство решава да отиде на ваканция в Акапулко. Рохелио и Исабел отиват на работно съвещание и оставят гувернантката Беатрис да се грижи за децата. Няколко часа по-късно те се прибират в хотела и откриват, че Алисия е изчезнала. Двамата съпрузи обвиняват Беатрис в предполагаемо отвличане. Тъй като тя е основната заподозряна, е задържана. Рохелио и Исабел знаят, че тя не е виновна, но също така са наясно, че имат семеен враг, който има нещо общо с изчезването.

2017-ма

Изминали са 20 години от ужасната случка. Алисия, която сега се казва Камила, работи като сервитьорка, има едно дете и живее с Нелсон – благороден мъж, когото обича все едно е баща му. Исабела е приела идеята, че дъщеря ѝ е умряла, но Рохелио не е изгубил надежда да я види отново жива.

В един вестник Алисия вижда семейство Монтехо. Тя усеща необходимостта да отиде, да разкрие дали има нещо общо с това семейство, тъй като не си спомня за някои периоди от живота си и упорито иска да намери отговори на въпросите си. Сестра ѝ Памела, сега на 27 години, е на път да се омъжи за Салвадор Мендоса, журналист. По време на празненството за годежа им се появява Алисия. Като я вижда, Рохелио е впечатлен. Още от първия миг той усеща, че тя е Алисия. От този момент нататък, животът на семейството се променя напълно – с появата на мистериозно изчезналата им дъщеря в онази нощ в Акапулко. Исабел има съмнения, че Алисия е нейната изгубена дъщеря и събужда у Памела омраза, гняв, завист и я превръща в нейна съперница.

Алисия е сигурна, че някой от семейство Монтехо или близък на семейството е виновен за изчезването ѝ. С помощта на Салвадор и Блас (неговия брат), тя започва да събира доказателства за разкриването на виновника. Малко по малко, Алисия и Салвадор се влюбват.

Всички са заподозрени, всички крият тайна, всички се страхуват истината да не излезе наяве, всички имат мотив да отстранята Алисия. Може би Алисия е самозванка, може би сама е решила да тръгне или може би баща ѝ или собствената ѝ майка са отговорни. Алисия се появява пред света като блудната дъщеря, която се е върнала след 20 години, защото никога не е късно да се върне...

Източник: http://www.aztecauno.com/ , https://es.wikipedia.org/wiki/La_hija_pródiga