Наследницата (1982) (La heredera (1982))

Кристина е момиче, което е пристигнало в големия град от едно малко и отдалечено селце, в опит да открие по-добър живот. С пристигането си в града, тя се запознава с Белинда и от нея научава как да борави с кукли.

По време на куклено представление в детското ортопедично отделение, се запознава с младия доктор Хулиан Инфанте. Той се чувства привлечен от Кристина, тъй като си дава сметка колко интелигентна е тя. Когато приключва и Кристина тръгва, вниманието на лекарят е провлечено от факта, че тя накуцва. Това събужда професионалния му интерес и разпитва младата жена от кога куца. Кристина се чувства обидена и доктор Инфанте ѝ се извинява за въпросите, но обяснява, че би искал да направи опит да ѝ помогне... като че ли може да се намери лек за куцането ѝ!

С напредването на историята става ясно, че Кристина е дъщеря на Есекиел Самбрано, който е много богат човек и е имал любовна връзка без бъдеще с майката на Кристина.

Есекиел умира, но преди това убеждава адвоката си да потърси Кристина и да ѝ предаде цялото му богатство. И адвокатът изпълнява последната воля на умиращия. Той открива Кристина и я отвежда да живее в дома на семейство Самбрано, където Луиса, леля на Кристина и сестра на баща ѝ, полага доста усилия, за да превърне живота ѝ в ад, с подкрепата на дъщерите си.

Един ден Кристина се запознава с Алфредо Мендес – новият администратор на богатството на Самбрано, който се съюзява с леля Луиса Самбрано, за да накарат Кристина да напусне къщата и да се откаже от богатството на баща си... но това, което Луиса не знае, че Алфредо Мендес има тайна, която го измъчва и която го е накарала да отиде на това място, в тази къща, за да изпълни своето отмъщение...

Срещу кого ли е насочено това отмъщение? И каква е причината да го преследва толкова ожесточено?!

Източник: www.network54.com/Forum/223031