Бездомна котка (La Gata (2014))

Любов, омраза, злоба и силни страсти се преплитат в новелата – една идилична и красива любовна история, в която призракът от миналото се заема да попречи на щастието...

Есмералда, по-позната като 'Котката' (La Gata) е 12-годишно момиче от беден квартал, което живее в мизерни условия.

Есмералда е приятелка с Пабло – 15-годишно момче, от заможно семейство. Той защитава приятелката си от подигравките и нападките на другите деца.

Пабло изпитва съчувствие към Есмералда и това притеснява Доня Рита – стара експлоататорка, която е отгледала Есмералда и Сентавито, които изпраща да продават или да просят, за да имат какво да ядат. Естествено, Доня Рита се грижи много за като за кралица своята внучка Инес, дъщеря на сина ѝ Тилико, който излежава дългогодишна присъда за престъпление, което е извършил.

Есмералда израства като диви животно, но е сладка и очарователна, което я правят уникална. Тя оцелява като се бори за всичко в живота си.

Когато Пабло научава, че Есмералда не може да чете и пиши, той се заема да я научи, но го прави тайно от Лоренса, майка му.

Лоренса ненавижда Есмералда и мечта синът ѝ Пабло да се ожени за Моника Ласкураин, момиче, което е отгледала като собствена племенница. Моника е единственото момиче, което Лоренса приема за достойна за Пабло... 

Източник: www.televisa.com