Желязна прокурорка (La fiscal de hierro)

Историята проследява стъпките на Силвана Дуран, която се е заклела да залови виновникът, според нея, за смъртта на баща ѝ Диего Трухийо.

За да постигне целта си, Силвана с хитрост успява да стигне до прокуратурата, където разкрива, че баща ѝ е служил като посредник на Франсиско Миранда, лидер на най-големия картел в Мексико.

Силвана започва да работи като прокурор. Покрай работата си се запознава и омъжва за Ернесто Гарин, полицай с добро име. Той, обаче, успява само да присъства до края на сватбата. Самият Ернесто, преди да умре, притеснен за сигурността на Силвана, наема бодигард – Хоакин Муньос. Това, което дори не подозира е, че като поверява на Хоакин сигурността на Силвана, той също така му предава и сърцето на жената, която обича.

Силвана не успява да постигне целта си – да залови виновника за смъртта на баща ѝ, и тогава стига до заключението, че ако иска да успее, трябва да разчита на съюзници. Така започва да разчита на помощта на по-малкия си брат Архемиро Дуран – неуловим и хитър младеж, който умее да се внедрява в престъпни групи.

Архемиро отвежда Силвана до Кандела Миранда, единствената дъщеря на Миранда, и наследница на бизнеса. По ирония на съдбата, младият мъж се влюбва в Кандела.

Силвана е принудена да се бори срещу собствените си чувства. Въпреки че е влюбена в Хоакин, тя не знае дали може да му вярва. На улицата все още виси заплахата на Франсиско – мафиот, който се е заклел да си отмъсти на цялото семейство Дуран. Освен това, Архемиро, нейният брат и смъртен враг на Миранда, с всеки изминал ден все повече се отдалечава от нея, на отсрещния тротоар.

Накрая Силвана загърбва сестринските си чувства и изпраща собствения си брат на подсъдимата скамейка и поставя справедливостта над собствената си любов...

Източник: www.aztecatrece.com/