Най-красивата грозница (La fea mas bella)

Лети, също като Грозното патенце, напуска гнездото си, за да влезе в света на висшата мода като секретарка (асистентка), мислейки че умът й ще компенсира отблъскващата външност. Лети се влюбва във Фернандо, нейният привлекателен шеф, корпоративен президент, който успява да я убеди да подправя документите на компанията, като за целта я съблазнява. Лети научава няколко тежки уроци, засягайки нейните ценности, но осъзнава, че вътрешната й красота и истинската любов са дълбоко скрити в нея. Фернандо изгубва своя рай, когато Лети разкрива неговата хитрост и го изхвърля от корпорацията с помощта на баща му.

Персонажите:

Лети, семейството и приятелите й:

Летисия Падия Солис – Лети


Интелигентна и очарователна, но много грозна млада жена. Тя сграбчва шанса, който й дават като я наемат в „Conceptos“, една от най-важните компании в Мексико. Безусловно се влюбва във Фернандо Мендиола. Не е харесвана от повечето ръководители в „Conceptos“.

Томас Мора

Най-добрият (единственият) приятел на Лети. Той е също като Лети грозноват. Двамата с Лети са като роднини, постоянно си дават морална подкрепа. Алисия Ферейра става неговата платонична любов, след като той открива нейна снимка в едно списание. Обича да се фука. След като става изпълнителен директор на компанията „Filmo Imagen“, той се променя и става много привлекателен мъж, но не напълно уверен в себе си. Жените и храната са неговата „Ахилесова пета“.

Ерасмо Падия

Бащата на Лети. Прекалено стриктен. Той все още вижда дъщеря си като малкото момиченце, което не може да се грижи за себе си. Има силни морални ценности. Той се ужасява от големите промени, но помага на Томас с документацията на „Filmo Imagen“.

Хулиета Солис де Падия

Майката на Лети. Превъзходна готвачка и отлична майка. Дори и когато Лети не иска да й каже какво става в живота й, нейният майчински инстинкт й подсказва какво да направи.

Каролина Ангелес

Ръководи отдел Връзки с обществеността в „Conceptos“. Тя се появява в момента, когато Лети преминава през труден период и й помага да премине през него. Каролина е способна бързо да реагира и да се справя с всяка ситуация. Винаги успява да постави хората и нещата по местата им. Накрая на историята, започва да излиза с Омар.

Алдо Доменсаин

Очарователен и добре изглеждащ готвач, а понякога и рибар, който се сприятелява с Лети. Той се влюбва в Лети и й разкрива красотата в живата. Когато Алдо е с Лети край вода и си говорят откровено, се появява лебед наблизо.

Служителите от „Conceptos“

Фернандо Мендиола

Син на Умберто Мендиола, президента на „Conceptos“ и акционер. Избран е за президент на компанията, след като неговата годеница, Марсия, гласува за него. Но неговата неопитност предизвиква много грешки и само Лети е способна да му помогне.

Марсия Вияроел

Годеницата на Фернандо. Тя много добре знае какъв е нейният годеник – с репутация на Казанова, поради което винаги се опитва да го държи изкъсо. Тя гледа на сватбата си нетърпеливо. Много е подозрителна към другите жени.

Алисия Ферейра

Тя е всичко онова, което Лети не е: глупава и безочлива, но прекалено красива. Тя започва работа в „Conceptos“ не заради способностите си, като Лети, а защото е приятелка на Марсия Вияроел, която иска да я използва да следи всяка стъпка на Фернандо. Има сериозни проблеми с парите. Обича гръмките определения за себе си като „изпълнителна секретарка на президента“, докато в действителност заема поста проформа.

Омар Карвахал

Най-добрият приятел и съучастник на Фернандо. Освен това е вице-президент на „Conceptos“. Той вярва, че един мъж трябва да бъде ерген и доста добре се справя с това. Обикновено подкрепя най-лошите идеи на Фернандо, смятайки ги за добри, а съветите, които му дава, само влошават положението.

Ариел Вияроел

Брат на Марсия. Алчен и егоистичен мъж, който се интересува само от себе си и парите. Той иска да заеме поста на президент в „Conceptos“ без значение по какъв начин. Винаги следи Фернандо какво прави, очаквайки да „стъпи накриво“.

Луиджи Ломбарди

Моден директор в „Conceptos“. Хомосексуалист. Обсебен е от красотата и блясъка и не приема нищо друго. Именно поради тази причина от самото начало става враг на Лети.

Симон Хосе (Саймън Джоузеф) Контрерас

Има големи очаквания за Паула Мария, въпреки че работата му като куриер в „Conceptos“ не е достатъчна за нейните стандарти. Очарователен, жизнерадостен и винаги е в движение.

Умберто Мендиола

Основател и първи президент на „Conceptos“. Баща на Фернандо. Цени честността и лоялността.

Тересита де Мендиола

Майка на Фернандо. Обича да вижда семейството си заедно. Обича нещата да изглеждат така, както трябва да бъдат.

Селсо Дуран

Портиерът в „Conceptos“. Скромен и почтен. Обикновено е в компанията на своя булдог, Самсон.

„Клубът на грозниците“

Сара Патиньо

Нейният висок ръст е пречка за намирането на добър съпруг. Сара е много смела и е готова да направи всичко, за да защити останалите от „Клуба на грозниците“.

Марта де Уртадо де Муньос

Приятна жена със слабост към всичко, което става за ядене и клюките. Тя е ушите на клуба.

Ирма Рамирес

Тя е най-възрастния член на „Клуба на грозниците“ и дясната ръка на Луиджи Ломбарди. Винаги е насреща да даде добър съвет на приятелките си или да даде на шефа си валерианови капки, когато той изпадне в своите типични състояния.

Лола Гереро де Родригес

Тя е жената, която винаги се оплаква за нещо. Може би защото нейният съпруг (който планува да се разведе с нея) не плаща издръжката на децата, а може би и заради постоянните лудории на децата си.

Хуана Валдес

Тя е единствения член на клуба, който не се оплаква от нищо. Много мистериозна жена, която има невероятни способности – гадае на карти Таро.

Паула Мария Конде

Въпреки че е част от „Клуба на грозниците“, тя е много секси. Тя иска най-доброто за себе си и сина си, Хаймито. Много придирчива и чака своя приказен принц да дойде и да я спаси.

Други персонажи:

Ефрен Родригес

Безотговорният съпруг на Лола, когото тя предпочита да нарича „Чека“. Той изоставя нея и децата им и от известно време не плаща никаква издръжка. Въпреки че не е разведен с Лола, има връзка със сладката Йасмин.

Йасмин Гарсия

Любовницата на Ефрен. Причинява много неприятности на Лола. Йасмин умее да се показва в различна светлина, в зависимост с кого разговаря.

Пако Муньос – Дебеланкото

Предан съпруг на Марта. Кара такси и когато Марта го помоли, гледа децата.

Децата:

Адриана Родригес Гереро

Дъщеря на Лола и Ефрен.

Куко Родригес Гереро

Син на Лола и Ефрен.

Джими Конде

Син на Паула Мария.

Кларита Муньос де Уртадо

Дъщеря на Марта и Пако.

Източник: www.wikipedia.org