Ъгълът на Дявола (La Esquina del Diablo)

Историята се развива на измислено място, наречено Национален Град, сто;лица на една държава, наречена Национална Република. И двете представляват по един обобщаващ начин всеки голям град от коя да е испаноезична държава в Америките. В Националния Град има сектор с висока опасност, известен като Ъгъла на Дявола – комуна, която е доста занемарена и в която властват насилието и незаконния трафик на наркотици и оръжия.

Именно заради това, Ъгълът е идеалното място за Анхел Веласко – голям наркобарон. Там е разположил своя оперативен център. Веласко е превърнал комуната в почти непревземаема крепост. Нито един аутсайдер или непознат не може да влезе там без неговото позволение или това на Яго, дясната ръка на наркотрафиканта. Въпреки усилията на властите да го заловят и да го накарат да плати за всичките си престъпления, Веласко се оказва доста хитър и неуловим.

Ана Гарсия е полицейски агент, който работи за UOPE, бойна група към полицията на Националния град. Ана следва стъпките на баща си, който също е бил полицай и е загинал при изпълнение на служебния си дълг Най-голямата ѝ мечта е да стане част от елитното управление на организацията и след участието ѝ в различни мисии, нейните шефове решават да изберат нея за много важна операция – залавянето на Веласко. И така е решено да се внедри в Ъгъла, представяйки се за Сара Роблес. Тя влиза в комуната като служител на неправителствена организация, която се занимава с популяризирането на спорта сред младежта.

Когато се внедрява в този тъмен свят, Ана започва да се влюбва в двама мъже от противоположната страна на закона. Яго – престъпник от картела на Веласко, и Едер Мартин, неин колега и шеф на специалните части. Разкъсвана между двамата, тя открива, че злото се простира отвън 'ъгъла на дявола'.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_esquina_del_diablo