Съмнението (La duda)

Габриел и Виктория са свързани от любовта и трагедията. Родителите на единия са кръсниците на другия. Така пред Бог се заплитат здравите възли между тези две семейства, които в крайна сметка се скарват заради предателството, амбициите и греха.
Нито тя нито той, знае защо техните семейства се разделят и се превръщат във врагове, не знаят защо те са тези които трябва да изплащат вината на родителите си и още по- малко защо трябва да се разделят след като са се обичали цял живот.
Съмнението се появява, завладява ги, разяжда душата и чувствата им, но сърцата на тези двам млади се борят за да бъдат заедно, а единствената им пречка изглежда е това да се обичат.

Защото пред любовта, дори собствената кръв се превръща в най-злия ти враг.

Персонажите:

Виктория

Млада, между 20 и 30 години. Тя е красива жена, със силен характер, горда и много интелигентна. Дъщеря е на Сантиаго Алтамирано, израснала е до майка си, научила се е още от дете да работи за да постига целите си. Нейният кръстник, Адолфо Санчес Ледесма е баща на Габриел, мъжа който тя обича. Виктория е съкрушена знаейки че трябва да се справи с омразата която съществува между семейството и и това на Габриел.

Габриел

Млад между 20и 30 години, привлекателен, интелигентен, импулсивен. Габриел представя младия съвременен мъж, свободен и страстен, но със солидни принципи и ценности. Знае за съперничеството между неговото семейство и това на Виктория, но това не му пречи да се влюби в нея. Именно неговата смелост го кара да се противопостави на собственото си семейство за да защити любовата си и честта на Виктория.

Тереса

Между 40 и 50 години. Майка е на Габриел и съпруга на Адолфо Санчес Ледесма. Считана е за състрадателна, решителна, силна личност и свикнала нещата да се парвят по определения начин. Тереса свързала живота си с този на Адолфо “докато смъртта ги раздели” защото никога не е предполагала че той ще я измами с Амелия, съпругата на собствения и кум. Никога не могла да му прости тази изневяра и въпреки че е толкова привързана към църквата, соетата и озлоблението и са огорчили живота и.

Адолфо

Между 40 и 50 години. Баща на Габриел и съпруг на Тереса.Той е най- важния и най- богатия златар в Бахио, единственото, което му липсва е
да притежава мината “Сан Мигелито”, собсвенст на Сантиаго Алтамирано, неговия кум. Пред обществото, Адолфо е най- праволинейната и честна личност, но зад тази маска на добър човек, се крие истинската му същност. Той е прелюбодеец, предател, мошеник, ще направи и невъзможното само и само да отдалечи сина си от Виктория. Неговата главна цел е да продължи да бъде най- богатия и уважаван мъж в Бахио.

Елвира

Между 65 и 70 години. Майка на Адолфо. Тя е истинската мощ зад гърба на сина и. Тя е тази която, заповядва, решава и определя живота на златарите в Бахио. Авторитета и се опира на уважението и на произхода и. Без съмнение, не е лоша жена, има си свои собствени принципи и ценности, към които винги се придържа. За нея, семейството и е преди всичко и за да го защити може да стигне до всякакви крайности, включително и да скрие злоупотребите на сина си.

Амелия

Майката на Виктория. Една огорчена жена, която никога не се е премирила със съдбата си да е женена за Сантиаго, превръща се в любовница на Адолфо и даже има дете от него. Именно изневярата на Амелия е причината за всички трагедии в които се забъркват другите герои. Тя заедно с Адолфо убива Сантиаго и се превръщат в съучастници докато накаря е лишена от единственото наследство на което разчита: мината “Сан Мигелито”. Принудена да мълчи и да бъде съучасница на Адолфо, тя трябва да избяга от селото за да спаси дъщеря си. Смъртта на Амелия е причината Виктория да се завърне в селото, решена да си възвърне това, което Адолфо им е отнел.

Сантиаго

Той е бащата на Виктория, единствения му грях е това че е имал прекалено доверие, първо на жена си и после на кръсника си, това е което го довежда до смъртта. Той е работлив и честен мъж.

Асусена

Съпруга е на Марио Лухан. Калсическа клюкарка. Въпреки че не е много умна, не цени мъжа си понеже той не е като Адолфо. Тя живее за да получи социално и икономическо положение като това на Тереса. Вижда в дъщеря си Валентина ключа който ще и отвори вратите на високото общество и затова я подтиква да направи дори и невъзможното за да завладее Габриел. В този си опит, тя ще направи най- големите злоупотреби и глупости на които е способна една майка “загрижена за бъдещето на дъщеря си”.

Валентина

Между 20 и 23 години. Красотата и може да се сравнява само с нейната суета. Тя е избухлива, капризна, егоистична и е способна да бъде крайно зла. За нея няма нищо по-важно от самата себе си. Разбира се вижда в Габриел като една добра възможност да получи престиж и живот изпълнен с лукс и удобства. Истинската и страст е Хулиан, син на собственилка на една бижутерия. Двамата се разбират перфектно, виждат в другия отражение на низките си страсти и не ги интересува дали ще извършат предателство или ще излъжат, само и само да изживеят максимално това което считат за “любов”. Когато Валентина разбира за съществуването на Виктория в живота на Габриел, тя се превръща веднага в неин враг и в идеалната жертва на жестокостите й.

Луис

Той е на 20 години. Никой не знае че той е сина на Адолфо и Амелия. Тя била принудена да го скрие от баща му и го дава на едни приятели които се наемат да го отгледат. С времето Луис расте изолиран от истинските си родители. Тайно е влюбен във Валентина, но тя се наслаждава да го измъчва. Той е приятел на Виктория и така се запознава с Грасиела, момиче което работи в бижутерията на Адолфо и въздиша по него.

Грасиела

Тя е на 20 години, весело момиче, въпреки че е сираче. Тя е най- добрата приятелка на Виктория и нейна довереница. Грасиела е напълно искрена в чувствата, неспособна да таи лоши намерения, влюбена е в Луис. С времето ще се превърне в най- голямата подкрепа, на която Виктория може да разчита.