Куайма (La Cuaima)

Любов. Алчност. Амбиция. И потресаващи трансформации, които превръщат едно скромно и добросърдечно момиче в ролята на зла и манипулативна жена. Това са част от историята в тази теленовела.

Карменсита е добра девойка, толкова добра, че никой не й обръща внимание: във фигурата й няма нищо, което би могло да привлече мъжките погледи. Но у нея все пак има нещо уникално: тя е гений по математика и това е единственото нещо, от което се интересуват мъжете. Нейните способности привличат и Симон Алваренга, който се опитва да я използва, за да може успешно да получи диплома в университета „Сан Себастиан“.

Кой може да попречи на Карменсита да се влюби безумно в Симон?! Не стига ли, че майката на Карменсита и чичото на Симон са били любовници на младини? И какво се случва с детето, родено от тази връзка?!

За нещастие, Карменсита е наследил рядка и много опасна болест, която може би е убила майка й и в резултат на която, тя се впуска в авантюристичен нов живот. Въоръжена с ново чувствено тяло, което подчертава допълнително интелекта й, Карменсита започва акция по отнемането на всичко, което притежава Симон. По време на тази опасна игра, тя е обвинена в убийството на нейната съперница. И насред тази жестока промяна, тя се изправя пред вратата на смъртта.

Изтезана между любовта и нуждата от справедливост, Карменсита се бори с дяволите в себе си. Накрая, Карменсита и Симон се събират в живота. Симон трябва да поправи своите грешки, които са го отвели до недооценяване и презиране на любовта на жените, а Карменсита трябва да заеме позицията на жена, която истински обича себе си и е уважавана от света, изпълнен с несправедливост и тирания.

Персонажите:

Карменсита Мелендес

Брилянтна в училище, но меланхолична и отегчителна по характер. Носи красива душа. Тя не обръща внимание на своята чувственост и мъжете не я забелязват. Тя е жертва на разбито сърце. Тя се променя напълно най-неочаквано. Симон Алваренга се превръща в мъжа на живота й.

Симон Алваренга

Млад мъж, който не е свикнал да работи в живота си. Умен и съобразителен. Остава сирак на 10-годишна възраст и се научава да мами от съвсем малък. Пресметлив и безотговорен, но дълбоко в себе си, той се притеснява за околните. Карменсита му помага да оцени жените и го научава на всичко, което той не е забелязвал у жените.

Кристо Хесус Гедес

Привлекателен психиатър. Изградил си е образа на перфектния мъж. Умен, елегантен и успял. Бил е брилянтен ученик. Сладък, разбиращ и добросърдечен, но не е сантиментален. Не е плейбой, дори не иска да бъде. Обича лукса, властта и удобството. Воден е от алчност.

Алфонсина Русо – Нена

Фриволна и арогантна. Сексуално освободена. Израснала е сред лукс, но не се е радвала на истинско семейно щастие. Учила е в чужбина. Среща Симон и двамат започват приятелство. Тя притежава изтънчен вкус. Превръща се във враг на Карменсита. Писано й от съдбата да помъдрее едва след голяма трагедия.

Хуан Пескао

Ничий син, минало, което не го интересува и бъдеще, за което още по-малко го занимава. Израснал е в сиропиталище. Той е шофьор в дома на семейство Алваренга. Надарен с интуиция, той умее да вижда добрата страна на нещата. Той живее без да очаква много от живота, докато съдбата не променя пътя му драстично. Миналото му е изпълнено с изненади.

Ямилет Касерес Роваина

Наскоро завършила за детектив. Най-голямата дъщеря на Арминда Роваина и Леонардо Касерес. Постоянно се оплаква и раздава заповеди в дома си. Солидарна, защитничка, справедлива и всеотдайна. Силна жена, която обича да говори директно. Тя има твърдо отношение към романтиката, но не отхвърля напълно възможността. Неомъжена, тя очаква силен, смел, нежен и чувствителен мъж. Хуан Пескао смекчава сърцето й.

Басилио Алваренга

Неверен, лъжец, новобогаташ и манипулатор. Той иска да бъде приеман като перфектен мъж, но води таен живот. Често посяга към чашката и лесно губи самообладание. Обича да харчи пари и най-добре може да бъде описан като алчен. Женен е за парите. Тъст му му вгорчава живота. Неговият син е единствената му слабост.

Модеста Мелендес

Майка на Карменсита. Чистачка в супермаркет. Не се поддържа, но все още изглежда добре. Не спира да търси истинската си любов. Болна е от наследствена болест.

Арминда Роваина де Касерес

Бедна и консервативна. Майка на Ямилет, Леонардо и Бамби. Жена, отдадена само на един мъж, въпреки че съпругът й я е изоставил преди дванадесет години. Животът й се развива сред фолклор, но дълбоко в себе си тя крие огромна болка. Ужасна новина я кара да реагира и променя живота й напълно.

Дейси Чакон

Наивна и кокетка. Напуска колежа в трети курс, но не защото не иска, а защото не може да се справи. Мрази, когато хората се опитват да изкарат пълна глупачка. Съпругът й постоянно й изневерява. Това събужда у нея желанието да си отмъсти. Води се от гнева без да се замисля за последствията. Карменсита я спасява от пропадане.

Леонардо Касерес Роваина

Безсрамник, шовинист, маниак по митове. Обича да се облича добре и да се храни обилно, но не прави нищо, за да се наслаждава на тези хобита. Играе на лотария и залага на коне. Има репутацията на добър любовник и манипулатор, но въпреки това той изглежда добър младеж.

Бамби Касерес Роваина

Приятна, кокетна и затворена в своя свят тинейджърка. Смята се за по-възрастна. Никога не се съгласява с близките си. Приятелка на Карменсита. Коко О'Брайън се появява в живота й и я придружава в откриването, че въпреки младостта си, за нея също съществува любовта.

Коко О'Брайън

Скромно дете с добро сърце. Ужасна трагедия го разделя с родителите му. Открива в Симон по-голям брат. Приет е като осиновено дете в дома на семейство Алваренга. Сърцето му винаги е отворено и щедро. Погледът му е тъжен до деня, в който открива любовта.

Селсо Русо

Млад мъж от средната класа, син на италиански имигранти. Работи като правен съветник в университета „Сан Себастиан“. Съпругата му Каролина не може да сбъдне мечтата му да има дете. Той е най-добрият приятел на Симон. Среща жена, която се превръща в негова сексуална мания. Получава много тежък житейски урок.

Дон Пиеро Русо

Италиански имигрант. Баща на Селсо и Нена. Романтичен по натура, той е много работлив. Получава малко наследство, което той утроява и влага пари в университета. Има прекрасен брак до момента, в който неочаквано събитие не променя това.

Луиса Русо

Контролира живота на съпруга и децата си максимално. Омъжена е за Дон Пиеро и е майка на Селсо и Нена. Елегантна, романтична и приятна. Основните й интереси са насочени към семейството, за това се опитва да ги държи сплотени. Ужасна трагедия променя нейния свят. Превръща се в голям враг на Карменсита.

Каролина де Русо, Каро

Ревнива и капризна. Омъжена е за Селсо и въпреки че двамата се обожават, тя постоянно проверява вещите му. Контролира къщата и живота на Селсо. Майчинството не влиза в плановете й. Открива нещо, което я разрушава.

Комисар Монтоя

Всичко, което има, е постигнал чрез подкупи, лъжи и корупция в полицейското управление. Той поддържа връзка с престъпниците. Той е способен на всичко, за да защити своя образ и финансово положение.

Елвира

Приятелка и доверено лице на Модеста Мелендес. Скромна и уважителна. Притеснява се за здравето на приятелката си, както и от бедния живот, който дължи на Емилио. Двете се разделят, когато Модеста решава да замине за Каракас с дъщеря си.

Емилио Ускатеги

Съпруг на Модеста. Егоист и шовинист. Когато се отегчи от съпругата си, той започва да я оскърбява. По-късно открива друга жена и решава да изхвърли семейството на улицата, принуждавайки по този начин дъщеря си и Модеста да се преместят в Каракас.

Матея Гуарамато

Икономка в дома на семейство Алваренга. Трудолюбива и вечно кисела. Гордее се с това, че е отгледала Симон, особено след като младият наследник е изгубил родителите си. Има дъщеря, на която е дала повече мъка, отколкото щастие, докато един ден, в който умира в ръцете на полицай. Съдбата е решила тя да преживее много неща. Знае тайна, която не й дава покой.

Пепита Хамилтън

Тя е най-голямата от всички куайми. Милионерка и кралица на елегантността. Ако не беше грозна, щеше да е перфектната жена. Вложила е много пари в пластични операции. Не позволява никой да я пренебрегва. Крайно умна, тя си е купила съпруг. Карменсита се превръща в най-добрия съюзник. Решена е да си отмъсти на мъжа, отговорен за нейната трагедия.

Крус Естебн Гедес

По-големият брат на Кристо де Хесус Гедес. Не е глупак, но има нещо сбъркано в главата му, което го кара да постъпва глупаво. Много приятен. Желанията на брат му са заповд за него. Чувства се защитен до него, особено когато тъгата го налегне. Обожава Карменсита все едно му е сестра.

Алексис Бараган

За репутацията му на добър преподавател се крие перверзна душа. Той е очарован от ума на Карменсита и й предлага работа, а по-късно и брак. Тя е поласкана и приема неговото предложение без никакви съмнения, че постъпва правилно.

Елда

Приятно изглеждаща прислужница в дома на Симон. Неомъжена, но постоянно влюбена. Сменя гаджетата си като носни кърпички. Отнася това, което е останало в дома на Алваренга на семейството си всеки ден. Презира възрастните мъже.

Маигуалида Кампос

Най-добрата приятелка на Нена Русо и й се възхищава, защото е „супер модерна“ девойка. Опитва се да я имитира напълно, въпреки че много добре осъзнава, че никога няма да има успеха на своята приятелка. Трагична случка бележи съдбата й.

Източник: www.rctvintl.com