Къщата в края на улицата (La casa al final de la calle)

Това е една фантастична готическо-детективска история, в центъра на която стои един измъчен художник, който е способен, в името на любовта, да пази дори най-ужасяващите тайни...

В Лондон, Леонор научава за смъртта на баба си – дамата от висшето общество Ева Естрада. Тази новина изпълва Леонор с противоречиви чувства, тъй като въпреки, че се възхищава на баба си, тя така и не е успяла да ѝ прости за това, че е изпратила нея и сестра ѝ в Европа, за да не я състаряват.

Ева винаги е била известна със своята красота, която много загадъчно дори възрастта не е успяла да заличи.

Леонор отива в Париж, за да потърси сестра си Тереса, която мечтае да стане актриса и която притежава свободолюбив дух, който притеснява пуританските схващания на сестра ѝ. Въпреки това, тя приема да я придружи до Мексико.

Като пристигат в родината си, която им се струва много чужда, сестрите Алтамирано се сблъскват с някои шокиращи разкрития около смъртта на баба си, която е живяла уединено през последната година от живота си.

Художникът Сесар, любовник на Ева, който е бил много по-млад от нея, се е отдалечил от приятелите си, които настояват, че той е виновникът за смъртта ѝ.

Леонор и Тереса се настаняват в очарователното имение на баба си, което трябва да споделят със Сесар. Въпреки че сестрите (по-специално Леонор, която се влюбва в него) заобичват своя „доведен дядо“, те продължават да разследват причините, които са довели до загадъчната смърт на Ева. Тяхната работа като детективи разкрива ужасяващи тайни...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/La_casa_al_final_de_la_calle