Кандидатката (La candidata)

Игрите на властта започват!

Рехина Барсенас е сенатор от управляващата партия в страната и освен това е съпруга на сегашния кмет на града Алонсо Сан Роман.

Силната личност, съпричастността и качествата на лидер на Рехина, генерират силно съперничество със съпруга ѝ, който се стреми към президентския пост в страната, без да се интересува какво трябва да направи, нито през кого трябва да мине, за да го постигне. За постигне своята цел, Алонсо се нуждае от подкрепата на харизматичната си и популярна съпруга.

Присъствието на Рехина е толкова забележимо, че самите съветници на кмета се опитват да я отдалечат от кръга на Алонсо за почти половината му мандат. Стратегията предизвиква множество различия в брака, който малко по малко се разпада. Рехина се чувства използвана и предадена, въпреки обясненията на Алонсо, който се аргументира, че в ролята си на сенатор и лидер в своята партия, тя трябва да избегне съмненията на общността за намеса на изпълнителната и законодателната власт. Извинението не е достатъчно за Рехина.

За да задържат на властта Алонсо, неговите поддръжници планират да го издигнат като кандидат за президент. А осъществяването на плана им, те разчитат на имиджа и подкрепата на Рехина, чиято задача е да създаде съюзи с опозиционните партии, с най-силните синдикати и с бизнес групите с най-голямо икономическо влияние в страната...

Обрати в историята изправят двамата съпрузи един срещу друг в надпреварата за президентството.

Източник: www.lasestrellas.tv