Вещицата (Венецуела) (La bruja (Venezuela))

Действието се развива в село Сан Фернандо, което се намира на границата между Венецуела и Бразилия.

Историята разказва за живота на Лусия – девойка, чието минало, непознато за жителите на селото, я обвива в мистериозна мъгла. Това я определя като вещица, причината, поради която нейното семейство настоява да стои далеч от всички хора.

От друга страна, историята разкрива и съществуването на Ернан Фонсека и Венансио до Сантос, които са двамата крупни земевладелци в селото. Всеки от тях е собственик на част от селото и за това се казва, че то е разделено на две части – едната на Ернан, а другата на Венансио.

Между Ернан и Венансио съществува смъртоносна битка за доминиране в селото. Тази борба е започнала покрай една жена: Марсела Карао.

Всичко е започнало, когато Марсела е изоставила Ернан Фонсека заради Венансио до Санто.

Историята започва в деня, в който в селото пристига Хуан Мануел Фонсека, синът на Ернан. В този ден, Лусия трябва да бъде изгорена от селяните, които я обвиняват, че е вещица.

Лусия е спасена от Венансио до Сантос, който ѝ нарежда да се премести да живее в дома му.

Лусия отново се среща с Хуан Мануел и двамата откриват, че голямата любов, която винаги са изпитвали един към друг, е все още жива.

Междувременно, Венансио принуждава Лусия да се омъжи за него и след като научава за връзката, която тя е имала с Хуан Мануел, възстановява ожесточената война между семейство Фонсека и семейство До Сантос.

В селвата се събират любов, омраза и страсти в една динамична история...

Източник: www.network54.com/Forum/223031